Το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης “Μακεδονία” βρίσκεται σε απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το αεροδρόμιο υποδέχεται και εξυπηρετεί χιλιάδες επισκέπτες τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Αρχική ονομασία του αεροδρομίου όταν λειτούργησε για πρώτη φορά το 1917 ήταν ‘’Μεγάλη Μίκρα’’, αργότερα μετονομάστηκε σε ‘’Πολιτικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης’’ενώ από το 1992 το αεροδρόμιο ονομάζεται ‘’Μακεδονία’’.

Κίνηση Αεροδρομίου

Όντας το αεροδρόμιο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας αλλά και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στη Βόρειο Ελλάδα είναι αναμενόμενο πως το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης εξυπηρετεί ένα μεγάλο όγκο πτήσεων και επιβατών σε ετήσια βάση, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες όπου αυξάνεται ραγδαία οι αφίξεις τουριστών. Συνολικά το αεροδρόμιο εξυπηρετεί πάνω από 6.000.000 επιβάτες ετησίως. Οι χώρες οι οποίες επιφέρουν τη μεγαλύτερη κίνηση στο αεροδρόμιο, πέρα των πτήσεων εσωτερικού, είναι: η Γερμανία, η Κύπρος, η Ρωσία και η Αγγλία.

Εγκαταστάσεις Αεροδρομίου

Με έκταση περίπου 20.000 τετραγωνικά μέτρα, διαθέτει πλήθος καταστημάτων κάθε είδους, ανταλλακτήρια συναλλάγματος, ταχυδρομείο, παιδότοπο, αρκετές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανήματα τραπεζικών συναλλαγών καθώς και εστιατόρια και καφετέριες, όπως και ειδικά σημεία που προσφέρουν παροχές για οποιαδήποτε ανάγκη που τυχόν χρειαστεί για το ταξίδι του ο επισκέπτης.

Σύνδεση με τα Μέσα Μεταφοράς

Ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο Μακεδονία υπάρχει πιάτσα ταξί η οποία λειτουργεί σε 24ώρη βάση. Παράλληλα, αν κάποιος προτιμάει να χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς η γραμμή Χ1 (μετονομάζεται σε Ν1 στα βραδινά δρομολόγια) συνδέει το κέντρο της πόλης με το αεροδρόμιο καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ η γραμμή 79 εξυπηρετεί για διασυνδέσεις με άλλες γραμμές μέσω του σταθμού ΙΚΕΑ.

Χώροι Στάθμευσης Αεροδρομίου

Στο αεροδρόμιο υπάρχουν τέσσερις ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης όπου μπορεί κάποιος να αφήσει το αυτοκίνητό του.  Σε πολύ μικρή απόσταση από το βασικό κτίριο του αεροδρομίου, υπάρχει η δυνατότητα παραμονής του οχήματος σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης για τα είκοσι πρώτα λεπτά χωρίς χρέωση.  Χρόνος που πολλοί επισκέπτες τον εκμεταλλεύονται για να υποδεχθούν κάποιο δικό τους που έρχεται στην πόλη μας, ή για να αποχαιρετήσουν αντίστοιχα κάποιον που φεύγει από την όμορφη Θεσσαλονίκη μας έχοντας πάντα μαζί του στις αποσκευές του τις καλύτερες αναμνήσεις.

Το Μέλλον του Αεροδρομίου

Ως το 2021 αναμένεται να ολοκληρωθεί ένας μεγάλος κύκλος αλλαγών στο αεροδρόμιο με στόχο την ουσιαστική αναβάθμισή του.

Δείτε εδώ όλες τις αλλαγές.

Ενοικίαση Αυτοκινήτου από το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

Η Alpha Drive Rent a Car σας δίνει τη δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου από το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις οικονομικότερες τιμές της αγοράς! Με τις τιμές να ξεκινάνε από τα 11€ ανά ημέρα και έναν πλήρως ανανεωμένο στόλο με πάνω από 100 οχήματα είναι σίγουρο ότι στην εταιρεία μας θα βρείτε το κατάλληλο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις στη Βόρειο Ελλάδα.