Λευκός Πύργος

Ο Λευκός Πύργος είναι το σύμβολο της Θεσσαλονίκης. Ο πύργος έχει ύψος 33,90 μ., Με κυκλικό σχήμα και διάμετρο 22,70 μ. Έχει έξι ορόφους που συνδέονται μεταξύ τους με σκάλες. Ο πύργος χρονολογείται από την περίοδο του οθωμανικού σουλτάνου Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπούς (1520-1566). Χτίστηκε ως μέρος της οχύρωσης της πόλης, στην περιοχή ενός άλλου πύργου, που πιθανώς κατασκευάστηκε από Γάλλους ιππότες, αφού οι Σταυροφόροι κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη.

Λευκός Πύργος - Αρχαιολογικοί Χώροι Θεσσαλονίκης

Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης

Η Ρωμαϊκή Αγορά, βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης. Ήταν σε λειτουργία για 8 ολόκληρους αιώνες, από την ίδρυση της πόλης τον 5ο αιώνα π.Χ. μέχρι τους πρώιμους βυζαντινούς χρόνους, τον 5ο αιώνα μ.Χ. Έχουν ανευρεθεί τα λείψανα ενός θεάτρου, ενός τετράγωνου, ενός τοξωτού δρόμου, ενός νομισματοκοπείου και μιας αγοράς, ενώ οι ανασκαφές και τα έργα αποκατάστασης συνεχίζονται σήμερα.

Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης - Αρχαιολογικοί Χώροι Θεσσαλονίκης

Ροτόντα

Η Ροτόντα είναι ένα εντυπωσιακό κυκλικό κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κατασκευάστηκε αρχικά από τον Ρωμαίο γενικό Γαλέριο το 300 περίπου μ.Χ. και στα τέλη του 4ου αι. Μ.Χ. μετατράπηκε σε χριστιανική εκκλησία και διακοσμήθηκε με ωραίες τοιχογραφίες. Όταν η πόλη κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς, η Ροτόντα μετατράπηκε σε τζαμί. Μετά την απελευθέρωσή του στις αρχές του 19ου αιώνα, έγινε ξανά εκκλησία και στη συνέχεια ένα μουσείο γλυπτικής.

Ροτόντα - Αρχαιολογικοί Χώροι Θεσσαλονίκης

Η Αψίδα του Γαλέριου

Καθολικά γνωστή ως Καμάρα, η Αψίδα του Γαλερίου κατασκευάστηκε το 305 μ.Χ. για να γιορτάσει και να τιμήσει την τελική νίκη του Ρωμαίου στρατηγού Γαλερίου πάνω στους Πέρσες. Αυτή η νίκη είναι το κύριο θέμα των σκαλιστών σκηνών σε αυτό το τόξο, το οποίο συνδέθηκε με το Παλάτι του Γαλερίου και τη Ροτόντα. Σήμερα, η Καμάρα είναι ένα δημοφιλές σημείο διέλευσης και σημείο συνάντησης στη Θεσσαλονίκη.

Αψίδα του Γαλέριου - Αρχαιολογικοί Χώροι Θεσσαλονίκης

Χαμάμ Θεσσαλονίκης

Υπάρχουν βασικά τέσσερα χαμάμ στη Θεσσαλονίκη, όλα κατασκευασμένα κατά την οθωμανική περίοδο της πόλης (1430-1912). Ορισμένα από αυτά είναι κλειστά, ενώ άλλα έχουν μετατραπεί σε εκθεσιακούς χώρους.

Χαμάμ Θεσσαλονίκης - Αρχαιολογικοί Χώροι Θεσσαλονίκης

Βυζαντινές Εκκλησίες

Η Θεσσαλονίκη έχει πολλές εκκλησίες που επιβιώνουν από τις πρώτες χριστιανικές και βυζαντινές εκκλησίες. Στην πραγματικότητα, αυτές οι εκκλησίες έχουν ανακηρυχθεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Αυτές οι εκκλησίες επιβιώνουν αρκετά καλά σήμερα και διαδίδονται σε όλη την πόλη. Η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου (Άγιος Δημήτριος) είναι ο πιο διάσημος, καθώς είναι ο προστάτης της Θεσσαλονίκης.

Βυζαντινές Εκκλησίες - Αρχαιολογικοί Χώροι Θεσσαλονίκης

Ενοικίαση Αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη

Με την ενοικίαση αυτοκινήτου από την Alpha Drive θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε όλους τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους καθώς και όλα τα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης. Με περισσότερα από 70 διαθέσιμα οχήματα η AlphaDrive είναι σε θέση να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη.

Κάντε σήμερα online κράτηση του αυτοκινήτου σας ή καλέστε στο τμήμα κρατήσεων Τηλ.:+30 2310447878, Κιν.:+30 6944736008