Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ή κοινώς ΔΕΘ είναι ένα πολύ μεγάλο και με ιδιαίτερη βαρύτητα συμβάν που αποτελείται από μία σειρά εκδηλώσεων που έχουν τεράστιο ενδιαφέρον. Βασικότερος στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η δημιουργία και η σύσφιξη των οικονομικών και διπλωματικών σχέσεων. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, η φήμη και η δημοτικότητα της ΔΕΘ έχει αυξηθεί κατακόρυφα και αυτό αποδεικνύεται από τον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται την Θεσσαλονίκη και την ΔΕΘ κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, οι οποίες κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου. Σημείο αναφοράς αποτελεί το γεγονός πως κάθε χρόνο παίρνουν μέρος πάρα πολλές εταιρείες με απώτερο σκοπό να προωθηθεί η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία.

Η Ιστορία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Το εγχείρημα της ΔΕΘ ξεκίνησε για πρώτη φορά πίσω στο μακρινό 1926 από τον τότε βουλευτή Νικόλαο Γερμανό. Αποτέλεσε το έναυσμα για περαιτέρω ανάπτυξη και έπαιξε ζωτικό ρόλο στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής. Παρόλα αυτά, την δεκαετία του 1940 η ΔΕΘ σταμάτησε να λειτουργεί λόγω του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Μία δεκαετία αργότερα, την λύση έδωσε το σχήμα Marshall από τις ΗΠΑ, το οποίο χρηματοδότησε και επισκεύασε όσες υλικές ζημιές είχαν προκληθεί λόγω του πολέμου. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών, η ΔΕΘ γνώρισε τεράστια άνθηση, η οποία ήταν ο λόγος που οι τότε εγκαταστάσεις ανοικοδομήθηκαν και έγιναν κατά πολύ μεγαλύτερες και μάλιστα κάποιες από αυτές λειτουργούν έως και σήμερα. Πλέον, η ΔΕΘ στεγάζεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης απέναντι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και πολύ κοντά στο αρχαιολογικό μνημείο της Καμάρας και αποτελείται από 180.000 τετραγωνικά μέτρα, στα οποία βρίσκονται 17 μεγάλα κτήρια γνωστά και ως περίπτερα, συνεδριακά κτήρια, αθλητικές εγκαταστάσεις και πάρκινγκ.

84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 2019

Κάθε χρόνο, η ΔΕΘ τιμάει μία χώρα και φέτος είναι η σειρά της Ινδίας. Πέρυσι, η τιμώμενη χώρα ήταν η ΗΠΑ και οι εκδηλώσεις ήταν επικεντρωμένες στην ψηφιακή οικονομία και καινοτομία. Φέτος, το σκηνικό δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα, καθώς η Ινδία αποτελεί πανίσχυρο οικονομικά έθνος. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται οι εκδηλώσεις να εστιάσουν στους κλάδους της φαρμακευτικής και του αεροδιαστήματος. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πολλές εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναμένονται να δώσουν το παρόν.

Diethnis-Ekthesi-Thessalonikis-Alpha-Drive-Rent-a-Car (2)

Θεματικές Ενότητες Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις μοιράζονται σε κάποιες θεματικές ενότητες. Αυτό θα συμβεί και φέτος και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι οι εξής: Ψηφιακή Ελλάδα, Αυτοκίνηση, Ενέργεια, Γαστρονομία, E-Games και πλήθος μουσικών εκδηλώσεων.

Ψηφιακή Ελλάδα

Η θεματική ενότητα Ψηφιακή Ελλάδα πρόκειται να φιλοξενήσει εκατοντάδες start-ups από τον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας, οι οποίες θα παρουσιάσουν στο κοινό καινούρια προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με νέες τεχνολογίες.

Αυτοκίνηση

Είναι η καλύτερη ευκαιρία για σχετικές εταιρείες να παρουσιάσουν στον κόσμο οτιδήποτε έχει να κάνει με την βιομηχανία αυτοκινήτων και μηχανών. Για παράδειγμα, οι εταιρείες προωθούν εξοπλισμό αυτοκινήτων και μηχανών, καύσιμα και πολλά άλλα.

Diethnis-Ekthesi-Thessalonikis-Alpha-Drive-Rent-a-Car (4)

Ενέργεια

Σε αυτήν την θεματική ενότητα θα παρουσιαστούν στο κοινό νέες καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες σχετικές με την ενέργεια. Επίσης, αρκετές εκδηλώσεις και ομιλίες για το περιβάλλον θα λάβουν χώρα.

Γαστρονομία

Στη ενότητα της Γαστρονομίας το κοινό που θα παρευρεθεί στη ΔΕΘ θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει έναν μεγάλο αριθμό Ελληνικών εδεσμάτων και γεύσεων. Πιο συγκεκριμένα, πολλά διάσημα Ελληνικά προϊόντα θα κάνουν την εμφάνισή τους, όπως φέτα, μέλι, ελαιόλαδο, διάφορα κρασιά και πολλά άλλα.

E-Games

Αν είσαι μεγάλος φαν των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, τότε η ΔΕΘ είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφθείς φέτος. Θα βρεις τα πάντα σχετικά με τα video games και επίσης ένα μεγάλο τουρνουά θα πραγματοποιηθεί, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν πάρα πολλοί παίκτες.

Diethnis-Ekthesi-Thessalonikis-Alpha-Drive-Rent-a-Car (5)

Μουσικές Εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων που λαμβάνει χώρα η ΔΕΘ, μία συναυλία υπάρχει κάθε μέρα με πολλούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα. Με λίγα λόγια, κάθε βράδυ η ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι μαγευτική και έτοιμη να μας συνεπάρει όλους.

Ενοικιάστε από την εταιρεία μας το αυτοκίνητο σας έτσι ώστε να μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε φέτος την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και να είστε σίγουροι πως δεν θα το μετανιώσετε!