Η Fraport Greece, θυγατρική της Fraport AG πριν από περίπου τρία χρόνια αποφάσισε να επενδύσει συνολικά 415 εκατομμύρια ευρώ για 14 περιφερειακά αεροδρόμια, εκ των οποίων τα 100 εκατομμύρια αφορούν την ανακατασκευή του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα στις βελτιώσεις περιλαμβάνονται ο δεύτερος τερματικός, ανακατασκευή του διαδρόμου και τις περιοχές ποδιάς και η εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου των αποσκευών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής Δρ Stefan Schulte, “η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με εκπληκτική κληρονομιά και με προοπτικές, γι’αυτό το λόγο και το αεροδρόμιό της πρέπει να είναι αντίστοιχο”. Με κύριο στόχο την βελτίωση της συνολικής εμπειρίας του πελάτη, η Fraport επιθυμεί να αναβαθμίσει τις λειτουργίες, τις υπηρεσίες, τη συνδεσιμότητα αλλά και τις υποδομές.

Η σπουδαιότητα του έργου για την Θεσσαλονίκη 

Η σημασία του έργου αυτού για την Θεσσαλονίκη καθώς και για την υπόλοιπη Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη. Αυτός ο νέος αερολιμένας της Θεσσαλονίκης σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής που στόχο έχει να δημιουργήσει έναν σύγχρονο κόμβο για τα νοτιοανατολικά Βαλκάνια. Το πρόγραμμα της Fraport αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021, ενώ μαζί του θα φέρει την ανάπτυξη όχι μόνο της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, ανάμεσα στα οφέλη αυτής της επένδυσης για την χώρα, συγκαταλέγεται η διεύρυνση στον εργασιακό τομέα καθώς ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 32% φτάνοντας τις 700 θέσεις άμεσα απασχολούμενων και 14.000 αυτών που συνδέονται έμμεσα με τις δραστηριότητες της Fraport.

Επέκταση Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης - Η σπουδαιότητα του έργου για την Θεσσαλονίκη - Alpha Drive Rent a Car

Αναβάθμιση 14 περιφερειακών αεροδρομίων

Πάνω από 2 χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την ημέρα που ξεκίνησε το έργο διαχείρισης και ανακατασκευής των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από την Fraport Greece. Σύμφωνα με την εταιρεία η αναβάθμιση των  αεροδρομίων της Ζακύνθου, της Καβάλας και των Χανίων έχει ολοκληρωθεί, προσφέροντας πλέον καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες, ενώ ταυτόχρονα έχει βελτιωθεί και η συνολική τους ταξιδιωτική εμπειρία. Σειρά έχει η ολοκλήρωση των εργασιών στα αεροδρόμια της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Ρόδου, της Κεφαλονιάς, της Σκιάθου και του Ακτίου. Τελικός στόχος της Fraport είναι όλα τα έργα που ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2017 να ολοκληρωθούν μέσα στο 2021, συμπεριλαμβανομένου των αεροδρομίων της Κω, της Σαντορίνης, της Μυκόνου, της Κέρκυρας και φυσικά το “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

Νέο αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Η επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για την επέκταση του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης “Μακεδονία” συνεχίζεται με έντονους ρυθμούς. Στο πλάνο της αναβάθμισης περιλαμβάνονται η κατασκευή νέου αεροσταθμού επιφάνειας 34.000τ.μ και η δημιουργία νέας πρόσβασης, νέος Τερματικός Σταθμός και αναβάθμιση του υπάρχοντος, επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων ή σύνδεση με το δημοτικό δίκτυο, δημιουργία νέου Πυροσβεστικού Σταθμού, ανακαίνιση του οδοστρώματος των χώρων προσγείωσης-απογείωσης-στάθμευσης αεροσκαφών, αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών και εγκατάσταση «HBS inline screening» για τον έλεγχο των αποσκευών. Επιπλέον, θα υπάρξει αύξηση των σταθμών Check-in κατά 47%, των ζωνών παραλαβής αποσκευών κατά 75%, διπλασιασμός των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου και τέλος αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών κατά 50%. 

Επέκταση Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης - Νέο αεροδρόμιο Μακεδονία - Alpha Drive Rent a Car

Η Fraport Greece σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για την Θεσσαλονίκη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς ο εκσυγχρονισμός των 14 αεροδρομίων με την αναβάθμιση τόσο της εξωτερικής όσο και της εσωτερικής εικόνας τους, θα προσφέρει στον ελληνικό τουρισμό μια νέα πνοή, χαρίζοντας μια ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία σε χιλιάδες επιβάτες κάθε χρόνο. 

Ενοικίαση Αυτοκινήτου Αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Με περισσότερα από 70 διαθέσιμα οχήματα η Alpha Drive Rent a Car είναι σε θέση να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη ή στο Αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, δίνουμε τη δυνατότητα να παραλάβετε το όχημα σας από το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.