Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Χαλκιδική διαθέτει από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα, οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης για τουρίστες αλλά και για ντόπιους, καθ’ όλη την διάρκεια του Καλοκαιριού. Τι γίνεται όμως με αυτούς που προτιμούν να απολαμβάνουν τη θάλασσα, ωστόσο δεν τους αρέσει η πολυκοσμία! Για εσάς έχουμε ετοιμάσει μία λίστα με τις καλύτερες ερημικές παραλίες της Χαλκιδικής, οι οποίες αν και δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό, έχουν εξαιρετική ομορφιά και καταγάλανα νερά που θα σας μαγέψουν!

Καβουρότρυπες

Στην ανατολική πλευρά της Σιθωνίας, θα βρείτε ένα απομονωμένο σύμπλεγμα νησιών με πανέμορφες παραλίες γνωστές με την ονομασία Καβουρότρυπες. Πρόκειται για μία συστάδα από κολπίσκους που συνορεύουν με ένα καταπράσινο πευκόδασος. Τα νερά της παραλίας έχουν υπέροχο τιρκουάζ χρώμα, ενώ η λευκή της άμμος, χαρίζει στο τοπίο μία νότα εξωτικής ομορφιάς. Πιο παλιά οι Καβουρότρυπες ήταν γνωστές κυρίως στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι απολάμβαναν το μπάνιο τους σε ένα ήρεμο και απομονωμένο περιβάλλον. Αυτός είναι μάλιστα και ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει και πινακίδα, η οποία να υποδεικνύει την παραλία στον κεντρικό δρόμο!

Σήμερα, οι καβουρότρυπες είναι σαφέστατα γνωστές σε περισσότερο κόσμο, ωστόσο ακόμα διαφυλάττουν την ηρεμία τον επισκεπτών τους, καθώς σε αυτές δεν υπάρχουν τουριστικές υποδομές ή άλλες ανθρώπινες παρεμβάσεις που θα αλλοίωναν την ανόθευτη ομορφιά του τοπίου. Οι καβουρότρυπες αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για όσους επιζητούν τη φυσική ομορφιά και την απομόνωση από τον έξω κόσμο! Για ακόμα περισσότερη ιδιωτικότητα σας προτείνουμε να τις επισκεφθείτε κατά την αρχή της θερινής περιόδου!

Ερημικές παραλίες Χαλκιδική-Δρένια-Alpha Drive

Δρένια ή αλλιώς Γαϊδουρονήσια

Αναμφίβολα, μία από τις ερημικές παραλίες της Χαλκιδικής που θα σας προκαλέσουν δέος, είναι τα Δρένια! Σε αντίθεση με τις καβουρότρυπες, τα Δρένια έχουν αρκετά πιο οργανωμένες παραλίες, χωρίς όμως να είναι ασφυκτικά γεμάτες, όπως άλλες γνωστές παραλίες της Χαλκιδικής. Τα Δρένια, τα οποία είναι επίσης γνωστά με τον προσωνύμιο Γαϊδουρονήσια, αποτελούν και αυτά μία συστάδα από μικρά νησάκια! Οι μοναχικές παραλίες που θα βρείτε εκει χαρακτηρίζονται όχι μόνο από τα γαλήνια και καταγάλανα νερά τους ,αλλά και από την υπέροχη θέα που έχουν προς την Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή.

Φτάνοντας στα Δρένια, θα νιώσετε πως βρίσκεστε σε κάποιον μακρινό εξωτικό προορισμό, καθώς οι αποστάσεις των νησιών είναι τόσο μικρές που δίνουν την εντύπωση ότι δεν βρίσκεστε σε Θάλασσα, αλλά σε μία γαλάζια λίμνη. Μπορείτε να επιλέξετε να επισκεφθείτε κάποια από τις απομονωμένες και ήσυχες παραλίες των μικρότερων νησιών και αν θελήσετε καφέ ή φαγητό να μεταφερθείτε στο μεγαλύτερο από τα νησάκια. Αν αναρωτιέστε πως θα φτάσετε στα Δρένια, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε καθώς εκτελουνται συχνά δρομολόγια τα οποία έχουν ως αφετηρία είτε την Αμμουλιανή, είτε την Ονειρούπολη. Τα Δρένια είναι ο ιδανικός προορισμούς για όσους αναζητούν τη χαλάρωση και την ηρεμία λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ερημικές παραλίες Χαλκιδική-Δρένια-Alpha Drive

Παραλία Τρανή Αμμούδα (Όρμος Παναγιάς)

Η παραλία Τρανή Αμμούδα ή Λιβροχιό βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Σιθωνίας, ανάμεσα στον Όρμο Παναγίας και τον Άγιο Νικόλαο, ενώ απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από τον οικισμό της Νικήτης! Η Τρανή Αμμούδα αποτελεί μία από τις ομορφότερες και μεγαλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής! Λόγω της έκτασης της είναι σχεδόν απίθανο να υπάρχει συνωστισμός όταν την επισκεφθείτε.  

Η Τρανή Αμμούδα αποτελείται λευκή άμμο, η οποία ενώνεται με τα υπέροχα τιρκουάζ νερά της θάλασσας! Το ρομαντικό τοπίο συμπληρώνουν τα ερείπια ενός παλιού κάστρου που βρίσκεται στην παραλία. Πριν Επισκεφθείτε την παραλία της Τρανής Αμμούδας, καλό θα ήταν να έχετε προετοιμαστει φέρνοντας ομπρέλες θαλάσσης μαζί σας καθώς ο ήλιος στην παραλία είναι ιδιαίτερα δυνατός. Αν και υπάρχουν beach bar και εστιατόρια κατά μήκος της Τρανής Αμμούδας, υπάρχουν και σημεία στα οποία θα είστε μόνο εσείς ο ήλιος και η θάλασσα, έτσι προτείνουμε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Ερημικές παραλίες Χαλκιδική- Τρανή Αμμούδα-Alpha Drive

Παραλία Γλαρόκαβος

Η παραλία Γλαρόκαβος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς παραλίες της Χαλκιδικής. H συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται πολύ κοντά στο Πευκοχώρι και παρά το γεγονός πως την επισκέπτονται αρκετοί τουρίστες και ντόπιοι, η παραλία έχει αρκετά απόμερα σημεία για όσους αναζητούν ηρεμία και ιδιωτικότητα. Ένα από αυτά είναι μία μικρή λιμνοθάλασσα που βρίσκεται στο τέλος της ακτής και χρησιμεύει ως μικρό λιμανάκι για σκάφη. 

Αν επιλέξετε να επισκεφτείτε τη λιμνοθάλασσα της παραλίας, θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί από πριν όλα όσα μπορεί να χρειαστείτε, καθώς σε εκείνο το σημείο η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Η παραλία Γλαρόκαβος είναι η καλύτερη επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς τα νερά της είναι καθαρά και αρκετά ρηχά. Επίσης, έχει μαλακή άμμο, η οποία είναι ιδανική για καλοκαιρινά παιχνίδια! 

Ερημικές παραλίες Χαλκιδική-Γλαρόκαβος-Alpha Drive

Εν κατακλείδι, η Χαλκιδική αποτελεί έναν μαγευτικό προορισμό όχι μόνο για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την κοσμοπολίτικη πλευρά της αλλά και για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν τις όμορφες ερημικές παραλίες της χωρίς την παρουσία πολύ κόσμου και να εξερευνήσουν την ανόθευτη φυσική ομορφιά που προσφέρουν! 

Νοικιάζοντας το αυτοκίνητο σας από την Alpha Drive, έχετε τη ευκαιρία να εξερευνήσετε όλους τους κοσμοπολίτικους προορισμούς αλλά και τις κρυφές ομορφιές της Χαλκιδικής!