Η Θεσσαλονίκη αποτελεί μία πόλη με εξαιρετικά πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο. Απόδειξη αυτού του γεγονότος είναι οι αμέτρητοι πολιτιστικοί χώροι που υπάρχουν μέσα σε αυτήν όπως τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και τα μουσεία. Η πλούσια πολιτιστική ταυτότητα της πόλης εορτάζεται μέσα από ετήσια Εvents στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτά συμμετέχουν ντόπιοι, αλλά και τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται κάθε χρόνο την πόλη, ώστε να λάβουν μέρος σε αυτές τις εκδηλώσεις και να γίνουν ένα με τους κατοίκους της.

Συμμετέχοντας σε αυτές τις εκδηλώσεις, ως εργαζόμενοι, διαγωνιζόμενοι ή απλοί θεατές, θα  βρεθείτε σε θέση να κατανοήσετε καλύτερα τη πολύπλευρη πολιτιστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, η οποία εν μέρη οφείλεται στην έντονη εμπορική δραστηριότητα που υπήρχε σε αυτήν. Επίσης, το γεγονός ότι ανά τους αιώνες έχει φιλοξενήσει ετερογενείς πληθυσμούς συντέλεσε και αυτό στη σημερινή πολιτιστική πολυφωνία που υπάρχει στη πόλη. Σε αυτό το άρθρο βρείτε κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα ετήσια events στη Θεσσαλονίκη, τα οποία θα έπρεπε οπωσδήποτε να επισκεφθείτε έστω και για μια φορά στη ζωή σας.

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί την πιο σημαντική εμπορική εκθεσιακή εκδήλωση για την πόλη αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα. Η πρώτη έκθεση πραγματοποιήθηκε το 1926, ενώ στις αρχές του 1940  η έκθεση μεταφέρθηκε στην οδό Αγγελάκη στο κέντρο της πόλης, όπου παραμένει έως και σήμερα. Η έκθεση αποτελεί ένα τεράστιο πολιτιστικό αλλά και εμπορικό γεγονός για την πόλη, καθώς κάθε χρόνο έμποροι αλλά και πολιτιστικοί παράγοντες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο,  εκθέτουν καινοτόμες ιδέες και προϊόντα στις εγκαταστάσεις της. Η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη με φυσική παρουσία κοινού και την τήρηση όλων το υγειονομικών πρωτοκόλλων. Αυτό σημαίνει πως θα θέσει τον οργανωτικό πήχη για όλες τις μεγάλες εκθέσεις στην Ευρώπη, όσον αφορά το θέμα της υγειονομικής ασφάλειας.

Events στη Θεσσαλονίκη-Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης-AlphaDriveRentaCar

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 1960 ως εθνικό φεστιβάλ με την πρωτοβουλία του Παύλου Ζάννα. Το Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δίνει έμφαση στον ανεξάρτητο κινηματογράφο και στους ανερχόμενους Έλληνες και ξένους δημιουργούς. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό μέσο επικοινωνίας και έκθεσης για τους Έλληνες κινηματογραφιστές αλλά και για αυτούς των γειτονικών χωρών, καθώς κάθε χρόνο συγκεντρώνει περίπου 80.000 επισκέπτες. Το Φεστιβάλ έχουν επισκεφθεί ανά τα χρόνια πολλές σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής, χαρίζοντας του αίγλη παγκοσμίων διαστάσεων.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον ιστορικό κινηματογράφο Ολύμπιον και από το 1999 και σε τέσσερις ειδικά ανακατασκευασμένες αποθήκες που παραχωρήθηκαν από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ετήσια events στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο λόγω της καλλιτεχνικής του αξίας αλλά και της εμπορικής κίνησης που φέρει ως επακόλουθο. Κάθε Σεπτέμβριο που είναι η περίοδος διεξαγωγής του Φεστιβάλ, είναι αδύνατο να μη προσέξει κανείς πως η καρδιά της πόλης χτυπά στις αίθουσες προβολών του.

Events στη Θεσσαλονίκη-φεστιβάλ Κινηματογράφου-AlphaDrive

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημαντικότερα του κόσμου. Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και ιδρύθηκε το 1999, ενώ το 2018 συμπεριλήφθηκε στη λίστα των φεστιβάλ ντοκιμαντέρ που διαμορφώνουν τις υποψηφιότητες των Όσκαρ. Αυτό συμβαίνει καθώς το ντοκιμαντέρ που θα κερδίσει τον χρυσό Αλέξανδρο, το βραβείο του Φεστιβάλ, προκρίνεται στη διαδικασία συμμετοχής στα Όσκαρ. Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επικεντρώνεται στον κινηματογράφο τεκμηρίωσης και πραγματοποιείται από τον πολιτιστικό οργανισμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Οι ταινίες του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ προβάλλονται και αυτές στον Κινηματογράφο Ολύμπιον ή στις ανακαινισμένες αίθουσες του λιμανιού.

Events στη Θεσσαλονίκη-Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ-AlphaDrive

Φεστιβάλ Δημητρίων

Τα Δημήτρια είναι ένας πολιτιστικός θεσμός της Θεσσαλονίκης, ο οποίος αποτελεί αναβίωση της αρχαίας ομώνυμης εμποροπανήγυρης. Ο θεσμός αναβίωσε το 1966 για πρώτη φορά  και το 1995 εντάχθηκε στην ένωση διεθνών φεστιβάλ. Τα Δημήτρια περιλαμβάνουν εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα όπως εικαστικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις. Το φεστιβάλ λαμβάνει κάθε χρόνο χώρα σε κτήρια των οποίων τη διαχείριση έχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπως το δημαρχιακό μέγαρο, η βίλα Πετρίδη και πολλοί άλλοι χώροι. Ο θεσμός των Δημητρίων αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά ετήσια Events στη Θεσσαλονίκη και είναι σίγουρο ότι θα σας χαρίσει  υπέροχες φεστιβαλικές εμπειρίες.

Events στη Θεσσαλονίκη-Δημήτρια-AlphaDrive

Φεστιβάλ Μπύρας στη Θεσσαλονίκη

Το Thessaloniki beer festival αποτελεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στην Ελλάδα και ένα από τα πιο διασκεδαστικά ετήσια Events στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτό συμμετέχουν ζυθοποιία από όλη τη χώρα φιλοξενώντας εκατοντάδες είδη ζύθου. Η άφθονη μπύρα συνοδεύεται από τα κατάλληλα street food πιάτα και από live μουσικές παραστάσεις. Δυστυχώς το φεστιβάλ μπύρας δεν πραγματοποιήθηκε φέτος λόγω του covid-19. Ωστόσο, οι διοργανωτές του υπόσχονται να επανέλθουν δριμύτεροι προσφέροντας ακόμη περισσότερη διασκέδαση και ποιοτική μπύρα. 

Events στη Θεσσαλονίκη-Φεστιβάλ Μπύρας-AlphaDriveΣυνοψίζοντας, είναι σίγουρο πως η συμπρωτεύουσα αποτελεί μία πόλη γεμάτη από επιλογές διασκέδασης και ότι τα ετήσια Events στη Θεσσαλονίκης θα σας χαρίσουν υπέροχες φεστιβαλικές εμπειρίες, χαρακτηριστικές της πολιτιστικής της ταυτότητας.

Ενοικιάστε online το αυτοκίνητο σας από την Alpha Drive Rent a Car ή καλέστε στο τμήμα κρατήσεων Τηλ.:+30 2310447878, Κιν.:+30 6944736008 και εξερευνήστε τα άπειρα events που διοργανώνονται στην πόλη της  Θεσσαλονίκης!