F.A.Q.

Χρησιμοποιήστε την φόρμα κράτησης.
Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία στην φόρμα κράτησης. Απαραίτητα στοιχεία είναι ο τύπος αυτοκινήτου που θέλετε να μισθώσετε, η ηλικία του οδηγού, το κινητό σας τηλέφωνο, και η ακριβή ώρα και ημέρα άφιξης και αναχώρησης προκειμένου να προσδιορίσουμε το κόστος της ενοικίασης του αυτοκινήτου.
Η εταιρεία ALPHA DRIVE θα ανταποκριθεί στο email σας το αργότερο της επόμενες ώρες.
Εάν δεχθείτε την προσφορά μας θα λάβετε την επιβεβαίωση της κράτησης.
Προσοχή. Η κράτηση σας θα ισχύει μόνο όταν έχετε λάβει από εμάς την επιβεβαίωση κράτησης.
Εάν χρειάζεστε παιδικό κάθισμα παρακαλώ γράψτε το στης παρατηρήσεις.
Εάν θέλετε να νοικιάστε το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο και να το επιστρέψετε σε άλλο μέρος γράψτε το επίσης στης παρατηρήσεις.
Το αυτοκίνητο που θα μισθώσετε θα είναι αυτό που συμφωνήθηκε ή άλλο ίδιας ή μεγαλύτερης κατηγορίας στην ίδια τιμή.
Εάν θέλετε το αυτοκίνητο την ίδια ημέρα καλέστε μας στο (0030) 2310 447878 ή στο (0030) 6944736008. Θα απαντήσουμε στην τηλεφωνική σας κλίση για να σας εξυπηρετήσουμε 24 ώρες το 24 άωρο.

Ο υπάλληλος μας θα είναι στο σημείο συνάντησης που έχουμε καθορίσει την ώρα που συμφωνήσαμε την παράδοση και την παραλαβή του αυτοκινήτου.
Αφού συμπληρώσει το μισθωτήριο συμβόλαιο θα πληρώσετε το ποσό που συμφωνήσαμε χωρίς καμία κρυφή χρέωση ή άλλες επιβαρύνσεις.
Η κατάσταση του αυτοκινήτου που θα νοικιάσετε θα είναι άριστη και το αυτοκίνητο τεχνικά ελεγμένο.
Κατά την παράδοση του αυτοκινήτου από τον υπάλληλο μας προς εσάς ζητήστε να αναγράψει προσεκτικά στης παρατηρήσεις του μισθωτηρίου συμβολαίου κάθε ζημιά ή σημάδι που μπορεί να έχει το αυτοκίνητο από προηγούμενες μισθώσεις.
Ο υπάλληλος μας θα σας περιμένει για να σας παραδώσει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Ο υπάλληλος μας θα σας περιμένει στην αίθουσα αφίξεων κρατώντας ένα χαρτί με το όνομα σας προκειμένου να τον αναγνωρίσετε και αφού πρώτα συμπληρώσει το μισθωτήριο συμβόλαιο, θα παραλάβετε το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο χωρίς να χάσετε πολύτιμο χρόνο.
Εάν επιθυμείτε να επιστρέψετε πάλι το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο θα πρέπει να το επιστρέψετε στο ίδιο σημείο που το παραλάβατε.

Αυτή η υπηρεσία παρέχετε μόνο για πελάτες που διαμένουν στην Θεσσαλονίκη ή την Χαλκιδική.
Ο υπάλληλος μας θα σας περιμένει θα την ώρα που έχουμε συμφωνήσει στο χώρο υποδοχής των πελατών του ξενοδοχείου, ( reception ) θα συμπληρώσει το μισθωτήριο συμβόλαιο και θα σας παραδώσει το αυτοκίνητο.
Η επιστροφή θα είναι πάλι στο ξενοδοχείο σας ή στο αεροδρόμιο Μακεδονία αν αυτό σας εξυπηρετεί καλύτερα.
Παραδόσεις και παραλαβές που γίνονται από το ένα αεροδρόμιο μιας πόλης προς άλλο αεροδρόμιο ύστερα από αίτημα σας χρεώνονται σύμφωνα με την χιλιομετρική απόσταση. (0,40) λεπτά το χιλιόμετρο όταν αυτό είναι εφικτό.
Ενοικιάσεις αυτοκινήτων όλων των τύπων :
Ενοικίαση αυτοκινήτου από το κέντρο της πόλης.
Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Χαλκιδική.
Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Κρήτη. Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο.
Ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο της Καβάλας.
Ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο της Ρόδου.
Ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Το δίπλωμα σας και η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο σας,
Εάν δεν επιλέξετε την μικτή ασφάλεια χωρίς συμμετοχή του πελάτη ( F.D.W.) θα πρέπει να έχετε μαζί σας την πιστωτική σας κάρτα Master ή Visa για να αναγραφεί στο μισθωτήριο συμβόλαιο προκειμένου να χρεωθεί με το ανάλογο ποσό εάν προκληθούν ζημιές κατά την διάρκεια της μίσθωσης.

Η ALPHADRIVE σας καλύπτει με,
Ασφάλεια προς τρίτους
Η ασφάλεια προς τρίτους καλύπτει τον ενοικιαστή για θάνατο και σωματικές βλάβες τρίτων μέχρι το ποσό των 1000.000 ευρώ και για υλικές ζημιές προς τρίτους μέχρι το ποσό των 1000.000 ευρώ.
Η ασφάλεια αυτή συμπεριλαμβάνεται στην τιμή ενοικίασης
Μικτή ασφάλεια C.D.W.
Η Μικτή Ασφάλεια περιορίζει την ευθύνη του ενοικιαστή για ζημιές του μισθωμένου αυτοκινήτου στο ποσό ευθύνης των,
350,00 ευρώ συν Φ.Π.Α. για τις κατηγορίες B και C.
450,00 ευρώ συν Φ.Π.Α. για της κατηγορίες D και Ε.
650,00 ευρώ συν Φ.Π.Α. για της κατηγορίες F και G.
1000,00 ευρώ συν Φ.Π.Α. για την κατηγορία G1.
Απεριόριστα χιλιόμετρα.Ασφάλεια κλοπής.Ασφάλεια πυρός.Ο ενοικιαστής δεν καλύπτεται, μόνο στην περίπτωση που η κλοπή προκλήθηκε από αμέλειά του, όπως επίσης και για τα προσωπικά αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στο μισθωμένο αυτοκίνητο.
Η ασφάλεια αυτή συμπεριλαμβάνεται στην τιμή ενοικίασης.

Παραδόσεις και παραλαβές γίνονται από Δευτέρα έως Σάββατο δωρεάν από 08:00 έως 21:00.
Για κάθε παράδοση ή παραλαβή του αυτοκινήτου στα αεροδρόμια, και στης υπόλοιπες πόλεις εκτός των εργάσιμων ωρών ή αργιών, με επιπλέον χρέωση 15,00 ευρώ

Μετρητά την ημέρα που θα σας παραδώσουμε το αυτοκίνητο. Με πιστωτική κάρτα Master ή Visa. Σε περιόδους ειδικών προσφορών πρέπει να προκαταβάλλετε το 20% επί του συνολικού ποσού προκειμένου να κερδίσετε την έκπτωση. Ο τρόπος καταβολής της προκαταβολής μπορεί να γίνει : με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας Master ή Visa., μέσω PayPal, ή με επώνυμη κατάθεση σε τραπεζικό μας λογαριασμό.
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Εθνικής Αντιστάσεως 40 – 46 Θεσσαλονίκη. 55133
Αριθμός λογαριασμού: 831 / 003353 – 77
Δικαιούχος: Βλαχόπουλος Ιωάννης
IBAN: GR57 0110 8310 0000 8310 0335 377
SWIFT (BIC): ETHNGRAA

Η χρησιμοποίηση των προσωπικών σας δεδομένων, πραγματοποιείται σύμφωνα με τον ισχίων νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, και εξυπηρετεί μόνο την διαδικασία σύναψης του συμβολαίου ενοικίασης καθώς και την φροντίδα των πελατών μας.

Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης μέχρι και 20 μέρες πριν την συμφωνηθείσα ημέρα τότε επιστρέφεται όλο το ποσό της προκαταβολής. Για ακυρώσεις κρατήσεων λιγότερες των 20 ημερών τότε το ποσό δεν επιστρέφετε αλλά μπορεί να πιστωθεί για μια επόμενη κράτηση σας.

Παρέχονται δωρεάν.
Πρέπει να αναφέρονται στην κράτηση.

Με επιπλέον χρέωση 3,00 ευρώ ανά ημέρα.
Πρέπει να αναφέρεται στην κράτηση.

Το αυτοκίνητο πρέπει να επιστραφεί με την ίδια ποσότητα καυσίμου με την οποία παραδόθηκε.

Παρέχετε δωρεάν.

Απαγορεύετε αυστηρά η χρήση ή η μεταφορά των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων της ALPHA DRIVE εκτός συνόρων.
Απαγορεύετε αυστηρά οποιαδήποτε τροποποίηση, βελτίωση ή μετατροπή των αυτοκινήτων της ALPHA DRIVE.
Για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα προκύψει στο αυτοκίνητο θα πρέπει άμεσα να ενημερώστε την ALPHA DRIVE προκειμένου να αντικαταστήσει το αυτοκίνητο με άλλο ίδιας κατηγορίας ή μεγαλύτερης χωρίς καμία επιβάρυνση.
Επιτρέπετε η μεταφορά του αυτοκινήτου με πλοίο αφού πρώτα ενημερωθεί η εταιρεία και λάβετε σχετική έγγραφη έγκριση.

Παρέχονται δωρεάν.
Ενημερώσετε μας για το βάρος και την ηλικία του παιδιού.
Τα πρόστιμα και τυχόν αφαίρεση πινακίδων βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου και αποκλειστικά τον ενοικιαστή, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να τα πληρώσει στις αντίστοιχες υπηρεσίες.
Όλα τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα της ALPHADRIVE καλύπτονται από οδική βοήθεια όλο το 24 άωρο. Καλέστε μας στο (0030) 2310 447878
Παραμείνετε στο αυτοκίνητο και ενημερώστε μας.
Καλέστε την φροντίδα ατυχήματος.
Η υπηρεσία αυτή παρέχετε δωρεάν.
Ο υπάλληλος της ασφαλιστικής εταιρείας θα συμπληρώσει το δελτίο ατυχήματος θα καταγράψει το συμβάν και της ζημιές και θα πάρετε αντίγραφο.
Η ταυτότητα σας ή το διαβατήριο, το δίπλωμα σας και η ασφάλεια του αυτοκινήτου που βρίσκετε στο αυτοκίνητο είναι τα απαραίτητα έγγραφα που θα χρειασθούν.
Σε περίπτωση βλάβης του αυτοκινήτου θα έχετε άμεση ανταπόκριση από εμάς και αντικατάσταση του με άλλο ίδιας ή μεγαλύτερης κατηγορίας.
Για να επωφεληθείτε από της ειδικές προσφορές πρέπει να προκαταβάλετε 20% επί του συνολικού ποσού της κράτησης πριν το τέλος της προσφοράς.
1) Ηλικία Ενοικιαστών : Ελάχιστο όριο ηλικίας ενοικιαστή : 25 έτη Μέγιστο όριο ηλικίας ενοικιαστή : 70 έτη
2) Άδεια Οδήγησης : O οδηγός πρέπει να διαθέτει άδεια οδήγησης η οποία να εκδόθηκε τουλάχιστον πριν από 3 χρόνια.
3) Η ασφαλιστική κάλυψη ( C.D.W.) δεν καλύπτει τα παρακάτω: Ζημιές στο κάτω μέρους του αμαξώματος τα ελαστικά και τα καλύμματα των καθισμάτων, οι οποίες έχουν προκληθεί από οδήγηση του αυτοκινήτου σε δρόμους που δεν καλύπτονται από άσφαλτο, ή ακατάλληλους δρόμους. Ζημιές που έχουν προκληθεί κατά την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών. Ζημιές που έχουν προκληθεί από άτομα που δεν αναγράφονται στο μισθωτήριο συμβόλαιο.Ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για κάθε παράβαση του Κ.Ο.Κ. για το χρονικό διάστημα που μίσθωσε το αυτοκίνητο. Το χρηματικό πρόστιμο ή ότι άλλο προκύψει στο χρονικό διάστημα του μισθωτηρίου συμβολαίου επιβαρύνουν τον ίδιο και θα του αποσταλούν στην διεύθυνση που θα μας έχει δηλώσει.
4) Σε περίπτωση ατυχήματος ή άλλου περιστατικού ο ενοικιαστής υποχρεούται αμέσως να ακολουθήσει την εξής διαδικασία: α) Να ειδοποιήσει την αστυνομία.β) Να σημειώσει ονοματεπώνυμο και διευθύνσεις μαρτύρων.γ) Να μην αναγνωρίσει αξιώσεις τρίτων.δ) Να επικοινωνήσει αμέσως με την AlphaDrive ενοικιάσεις αυτοκινήτων.ε) Να πάρει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία από κάθε τρίτο.ζ) Να συμπληρώσει και να υπογράψει δήλωση ατυχήματος
5) Δεν επιτρέπεται η μεταφορά λαθρομεταναστών.
6) Δεν επιτρέπεται η παράταση της μίσθωσης χωρίς πρώτα να ενημερωθεί η εταιρεία.
7) Η μεταφορά του αυτοκινήτου στα νησιά είναι δυνατή μόνο με τη γραπτή συγκατάθεση της ALPHA DRIVE ενοικιάσεις αυτοκινήτων και χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.
8) Εκμίσθωση εκτός συνόρων : Η οδήγηση του οχήματος έξω από τα σύνορα της Ελλάδας δεν επιτρέπεται.
9) Η παράδοση και παραλαβή των αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο ή στα γραφεία της ΑLPHADRIVE ενοικιάσεις αυτοκινήτων της Θεσσαλονίκης γίνετε από Δευτέρα έως Κυριακή 08:00 -21:00. Η παράδοση ή παραλαβή του οχήματος εκτός ωραρίου ή ημέρες που είναι επίσημες αργίες κοστίζει επιπλέον 15,00 €

Δικαιοδοσία

Οποιαδήποτε διαφορά που τυχόν θα προκύψει από την μίσθωση αυτή μεταξύ της εταιρείας ΑLPHADRIVE ενοικιάσεις αυτοκινήτων και του μισθωτή θα υπάγεται στη αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.

Οδηγείτε με ασφάλεια

Φοράτε πάντα της ζώνες ασφαλείας

Μη κάνετε χρήση του κινητού σας τηλεφώνου ενώ οδηγείτε.

Τα παιδιά πρέπει να είναι δεμένα με την ζώνη ασφαλείας στο παιδικό κάθισμα.

Ακολουθείται πάντα τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Μην οδηγείται υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μην υπερβαίνετε τα τοπικά όρια ταχύτητας.

Προσοχή κατά την είσοδο σας σε χωριά και μικρούς συνοικισμούς