Η  γαλάζια λίμνη Σκρα βρίσκεται στο νομό Κιλκίς, σε απόσταση μόλις μιάμισης ώρας από την πόλη της Θεσσαλονίκης με το αυτοκίνητο. Η λίμνη Σκρα εκτός από γαλάζια ονομάζεται και σμαραγδένια, καθώς οι απόχρωση των νερών της ακροβατεί ανάμεσα στους τόνους του γαλάζιου και του πράσινου. Η λίμνη οφείλει το φανταστικό της χρώμα στους απολιθωμένους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στον πυθμένα της, καθώς και στις αντανακλάσεις του κατάφυτου περιβάλλοντος στην επιφάνειά της.

Η γαλάζια λίμνη Σκρα οφείλει την ύπαρξή της σε πολλά μικρά ρυάκια που πηγάζουν από το όρος Πάικο και ενώνονται στους πρόποδες του, μέσω εντυπωσιακών καταρρακτών που θυμίζουν σκηνές από ταινίες με εξωτικούς προορισμούς. H λίμνη πήρε το όνομά της από το χωριό Σκρα που βρίσκεται βόρεια της. Το ονειρικό σκηνικό που δημιουργούν οι καταρράκτες σε συνδυασμό με το κατάφυτο παραλίμνιο δάσος, μοιάζει λες και έχει ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η γαλάζια λίμνη του Σκρα αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πώς να πάτε στη γαλάζια λίμνη Σκρα

Η διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη γαλάζια λίμνη Σκρα πέρα από σύντομη είναι και ιδιαίτερα ευχάριστη. Οδηγώντας για τον προορισμό σας θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τον ποταμό Αξιό, ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια της χώρας. Επίσης, θα μπορέσετε να θαυμάσετε τη πλούσια βλάστηση του  μακεδονικού τοπίου που αποτελείται κυρίως από φυλλοβόλα δέντρα. Τέλος, λίγο πριν το χωριό Φάνος θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την πανοραμική θέα της Γευγελής, η οποία είναι πόλη της γειτονικής FYROM και αποτελεί σημαντικό εμπορικό κόμβο της ευρύτερης περιοχής. 

Πιο συγκεκριμένα, Η γαλάζια λίμνη Σκρα ανήκει στον Δήμο Παιονίας του Νομού Κιλκίς και απέχει 93 χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Για να φτάσετε σε αυτήν αρχικά πρέπει να πάρετε την Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης. Λίγο μετά τα διόδια των Μαλγάρων, θα στρίψετε για το χωριό Εύζωνες. Αφού έχετε προσπεράσει το χωριό και βρίσκεστε λίγο πριν το συνοριακό τελωνείο  κοντά στη  FYROM,  θα ακολουθήσετε την έξοδο προς τα χωριά Ειδομένη και Φανός. Λίγο πριν το Φάνο βρίσκεται το χωριό Σκρα, ωστόσο δε θα μπείτε μέσα σε αυτό για να δείτε τη λίμνη, αλλά θα στρίψετε προς χωριό Αρχάγγελο. Εκεί, θα βρείτε ένα πλάτωμα όπου μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας, ώστε να ξεκινήσετε την περιήγησή σας στη μαγευτική γαλάζια λίμνη Σκρα.

Γαλάζια Λίμνη Σκρα-πώς να πάτε στη γαλάζια λίμνη Σκρα-AlphaDriveΔραστηριότητες στη Γαλάζια Λίμνη Σκρα 

Μία από τις δραστηριότητες που θα απολαύσετε σίγουρα στη γαλάζια λίμνη Σκρα, είναι η πεζοπορία. Η διαδρομή που θα ακολουθήσετε θα ξεκινήσει από ένα κατηφορικό μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στο ρέμα Κότζα Ντε-ρε. Εκεί, το πιθανότερο είναι να μείνετε άναυδοι από το φυσικό κάλλος της περιοχής. Στη γαλάζια λίμνη η φύση οργιάζει με πολλά είδη υδρόφιλων φυτών να μπλέκονται μεταξύ τους. Κάποια από αυτά είναι τα πλατάνια τα σκλήθρα και οι κισσοί. Λίγα βήματα αργότερα, ακολουθώντας ένα μικρό μονοπάτι αριστερά σας, θα βρεθείτε μπροστά σε ένα μεγαλειώδες θέαμα με αλλεπάλληλους καταρράκτες να πέφτουν ορμητικά στο έδαφος. Αν πάλι επιλέξετε να συνεχίσετε στο κυρίως μονοπάτι, θα συναντήσετε την όαση της γαλάζιας λίμνης. Εκεί, οι τολμηροί που δε φοβούνται το κρύο μπορούν να απολαύσουν ένα μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά της. Ακόμα, υπάρχει και ένα σχοινί κρεμασμένο από τα δέντρα για όσους είναι οπαδοί των εντυπωσιακών βουτιών. 

Το τέλος της περιήγησης στη Περιοχή της γαλάζια λίμνης Σκρα δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάτι λιγότερο από εντυπωσιακό, καθώς σε μικρή απόσταση από τη λίμνη θα βρείτε μία σπηλιά με μικρούς σταλακτίτες, οι οποίοι την κάνουν να φαντάζει αινιγματική και απόκοσμη λες και είναι βγαλμένη από έναν τελείως άλλο κόσμο.

Γαλάζια λίμνη Σκρα-δραστηριότητες-AlphaDrive

Μία μικρή Επίσκεψη στο Χωριό Σκρα

Εφόσον έχετε τελειώσει την περιήγηση σας στη μαγευτική γαλάζια λίμνη Σκρα, θα μπορούσατε να ολοκληρώσετε την εξόρμησή σας με  μία μικρή επίσκεψη στο ομώνυμο χωριό. Σε αυτό θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το Μουσείο Α παγκοσμίου πολέμου Σκρα. Η μάχη του Σκρα αποτελεί μία από τις φονικότερες του Α παγκοσμίου πολέμου, γεγονός που καταμαρτυρούν και τα εκθέματα του μουσείου. Κάποια από αυτά είναι κράνη, στολές και όπλα που συλλέχθηκαν μετά τη μάχη. Επίσης, στο μουσείο εκτίθενται και φωτογραφίες των συμμαχικών στρατευμάτων. Στην πλατεία του χωριού Σκρα θα βρείτε πολλά παραδοσιακά εστιατόρια, τα οποία εκτός από εξαιρετικό φαγητό θα σας προσφέρουν και την διάσημη μακεδονική φιλοξενία.

Γαλάζια Λίμνη Σκρα-Χωριό Σκρα-AlphaDrive

Στο ταξίδι της επιστροφής από τη γαλάζια λίμνη Σκρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχετε κερδίσει υπέροχες αναμνήσεις, οι οποίες θα αντικατοπτρίζουν την άγρια ομορφιά των μακεδονικών τοπίων. Με την  ενοικίαση αυτοκινήτου από την Alpha Drive Rent a Car σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική είστε σε θέση να εξερευνήσετε όλα τα πανέμορφα τοπία στην περιοχή της Μακεδονίας και όχι μόνο.

Ενοικιάστε το αυτοκίνητό σας online ή καλέστε στο τμήμα κρατήσεων Τηλ.:+30 2310447878, Κιν.:+30 6944736008 και εξερευνήστε τους πανέμορφους προορισμούς της Βορείου Ελλάδας με ένα αυτοκίνητο που θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις προσδοκίες σας.