Τα άλογα είναι υπέροχα ζώα περήφανα, έξυπνα και ιδιαίτερα φιλικά προς τον άνθρωπό. Σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Θεσσαλονίκης μπορείτε να βρείτε τον ιππικό όμιλο Βορείου Ελλάδος, που αποτελεί τον πρώτο ιππικό όμιλο που δημιουργήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα. Ο ιππικός όμιλος ιδρύθηκε το 1966 και οι αρχικές του εγκαταστάσεις βρίσκονταν στο στρατόπεδο Κόδρα, ενώ μετέπειτα ο όμιλος μεταφέρθηκε στην περιοχή της νέας Κρήνης, όπου βρίσκεται και μέχρι σήμερα. Ο ιππικός όμιλος Βορείου Ελλάδος αποτέλεσε το όραμα ατόμων που είχαν ιδιαίτερη αγάπη για τα άλογα και για τον άνθρωπο. Παρά το γεγονός ότι την περίοδο που ο όμιλος ξεκίνησε τη λειτουργία του, το άλογο ήταν ήδη ένα απαρχαιωμένο μέσο μεταφοράς, διέκριναν την ανάγκη να συνεχιστεί η σχέση του ανθρώπου και αυτού του αγέρωχου ζώου, η οποία ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μια σχέση μεταφοράς.

Ιστορία Ομίλου Ιππασίας Βορείου Ελλάδος

Το έτος 1966 κάποιοι αξιωματικοί του στρατού, οι οποίοι ήταν νοσταλγοί της ιππασίας από την εποχή που τα άλογα ήτα το βασικό μεταφορικό μέσο για δημόσιους φορείς αλλά και για απλούς πολίτες, έχουν την ιδέα να ιδρύσουν τον πρώτο ιππικό όμιλο στη περιοχή της Βορείου Ελλάδας. Ο ιππικός όμιλος  Βορείου Ελλάδος ξεκίνησε να λειτουργεί έχοντας ελάχιστες εγκαταστάσεις στο στρατόπεδο Κόδρα, ενώ το 1982 μεταφέρθηκε σε νέο μεγαλύτερο χώρο στη Νέα Κρήνη, ο οποίος με το πέρασμα των χρόνων μεταμορφώθηκε στο υπέροχο φυσικό τοπίο που γνωρίζουμε σήμερα.

Ιππικός Όμιλος Βορείου Ελλάδος-Ιστορία Ομίλου-AlphaDrive

Οφέλη Ιππασίας 

Μία από τις βασικές αρχές της ιππασίας είναι ο σεβασμός προς το άλογο. Η σχέση μεταξύ αναβάτη και αλόγου πρέπει να είναι ισότιμη και αμφίδρομη, ώστε το ζώο να μπορεί να εμπιστευτεί το άτομο που το ιππεύει. Με αυτό τον τρόπο, ο αναβάτης αποκτά μία καινούργια σχέση κατανόησης με τη φύση. Ακόμα, η ιππασία αποτελεί ένα ιδανικό είδος άσκησης για μικρούς και μεγάλους, καθώς γυμνάζει εξαιρετικά τον κορμό και παράλληλα όλες τις μυϊκές ομάδες οι οποίες είναι απαραίτητες για την ισορροπία μας πάνω στο άλογο. Τέλος, η ιππασία έχει εξαιρετικά οφέλη για την καρδιαγγειακή μας λειτουργία. 

Όλα αυτά βέβαια έχουν ως προϋπόθεση την παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού και καθοδήγηση ενός πεπειραμένου εκπαιδευτή, ειδικά αν είστε πρωτάρηδες. Γι’ αυτόν το λόγο ο ιππικός όμιλος Βορείου Ελλάδας έχει ειδικά καταρτισμένο προσωπικό το οποίο είναι έτοιμο να σας βοηθήσει σε κάθε σας βήμα ή για να είμαστε πιο σαφείς σε κάθε σας καλπασμό.

Ιππικός Όμιλος Βορείου Ελλάδος-Οφέλη Ιππασίας-AlphaDrive

Δραστηριότητες Στον Ιππικό Όμιλο Βορείου Ελλάδας

Ο Ιππικός Όμιλος Βορείου Ελλάδος λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για αθλητικές αλλά και ερασιτεχνικές δραστηριότητες. Τα άλογα έχουν την ευκαιρία να αθλούνται με ασφάλεια στις εγκαταστάσεις το ομίλου, καθώς υπάρχει ειδικός στίβος χόρτου για αυτά το paddock, πράγμα που συμβάλλει τη καλή συναισθηματική αλλά και σωματική κατάσταση των ζώων. Για όποιον θέλει να ιππεύσει τα άλογα υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές μαθημάτων, ανάλογα με το επίπεδό σας, αλλά και ανάλογα του χρόνου σας. Μπορείτε δηλαδή να επιλέξετε μηνιαία ή μεμονωμένα μαθήματα. Ακόμα και στη περίπτωση που δεν θέλετε να μάθετε ιππασία, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε  μία δεκαπεντάλεπτη  βόλτα ιππεύοντας το άλογο, υπό τη στενή  επίβλεψη ενός εκπαιδευτή.

Ιππικός Όμιλος Βορείου Ελλάδος-Δραστηριότητες Στον Όμιλο-AlphaDrive

Δραστηριότητες κοντά στον Όμιλο Ιππασίας Βορείου Ελλάδος 

Μετά από τη υπέροχη  εμπειρία σας με τα άλογα στον ιππικό όμιλο Βορείου Ελλάδος, μπορείτε να συνεχίσετε τη μέρα σας με κάποιες επισκέψεις σε άλλους ενδιαφέροντες χώρους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Αρχικά μπορείτε να επισκεφτείτε τη μαρίνα Θεσσαλονίκης. Η μαρίνα έχει 242 θέσεις ελλιμενισμού και έχει θέα στον Θερμαϊκό κόλπο. Η μαρίνα αποτελεί ιδανική επιλογή για έναν οικογενειακό περίπατο, καθώς έχει υπέροχη θέα στη Θάλασσα και κατάφυτο περίγυρο.

Επίσης, θα  μπορούσατε να επισκεφθείτε το πανέμορφο πάρκο του Ούλωφ Πάλμε στη Νέα Κρήνη, το οποίο αποτελεί μία όαση πρασίνου για την περιοχή. Στο πάρκο θα βρείτε έναν φυσικό παιδότοπο με ήπιους λοφίσκους τους οποίους μπορούν εύκολα να σκαρφαλώνουν τα παιδιά, επίσης στο πάρκο Ούλωφ Πάλμε μπορείτε να βρείτε ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, όπως και ένα μεγάλο αμφιθέατρο. Τέλος, το πάρκο διαθέτει γραφικά παγκάκια περιτριγυρισμένα από καταπράσινο γρασίδι και αρωματικά χόρτα. Το πάρκο Ουλωφ Πάλμε αποτελεί υπέροχη επιλογή για βόλτα μετά από μία επίσκεψη στον Ιππικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, καθώς και αυτό είναι ένα μέρος που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά στη φύση.

Ιππικός Όμιλος Βορείου Ελλάδος-Δραστηριότητες-AlphaDrive
Εν κατακλείδι, είναι απόλυτα βέβαιο πως μία επίσκεψη στον ιππικό όμιλο Βορείου Ελλάδος θα σας φέρει πιο κοντά στη φύση και θα σας κάνει να γνωρίσετε καλύτερα το άλογο, ένα περήφανο όμορφο και αγέρωχο ζώο. Ενώ μετά την επίσκεψή σας στον Ιππικό όμιλο  Βορείου Ελλάδος, μπορείτε να ολοκληρώσετε την εξόρμησή σας στην Ανατολική Θεσσαλονίκη με το να κάνετε μια γρήγορη στάση σε άλλες όμορφες γωνιές της Νέας Κρήνης.

Η Alpha Drive Rent a Car σας παρέχει το αυτοκίνητο των ονείρων σας,  για να μετακινηθείτε άνετα και με ασφάλεια  σε όποια γωνιά της Θεσσαλονίκης ή της Βορείου Ελλάδας θέλετε. Διαθέτοντας έναν εντυπωσιακό  στόλο οχημάτων, είμαστε σε θέση να καλύψουμε οποιαδήποτε ανάγκη σας σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού χρειαστείτε στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδας.  

Κάντε σήμερα online κράτηση του αυτοκινήτου σας ή καλέστε στο τμήμα κρατήσεων Τηλ.:+30 2310447878, Κιν.:+30 6944736008