Αυτή την περίοδο καλοκαιρινές διακοπές είναι ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολλούς ανθρώπους. Οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο έχουν πάρει φωτιά, με σκοπό τον σχεδιασμό των τέλειων διακοπών για αυτό το καλοκαίρι. Η ανεύρεση του τέλειου προορισμού και η διοργάνωση ευχάριστου και δημιουργικού προγράμματος αποτελούν το βασικό ζητούμενο για όλους όσους αδημονούσαν όλο το χρόνο, για τη στιγμή που θα έφτανε ο καιρός για να κάνουν διακοπές. 

Τα πράγματα βέβαια γίνονται λίγο πιο περίπλοκα όταν τα σχέδιά μας αφορούν  οικογενειακές διακοπές. Οι καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά είναι κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα σας, ώστε να διασφαλιστεί ότι όλη η οικογένεια θα περάσει ευχάριστα αυτό το διάστημα. Αν η περιοχή που έχετε επιλέξει για τις διακοπές σας είναι η μαγευτική Χαλκιδική, τότε έχουμε να σας κάνουμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που θα κάνουν τα παιδιά σας  να περάσουν αξέχαστα αυτό το καλοκαίρι.

Διασκεδαστικές δραστηριότητες στη Θάλασσα

Οι ευεργετικές ιδιότητες της Θάλασσας είναι αδιαμφισβήτητες για μικρούς και μεγάλους. Πέρα από την ανακουφιστική δροσιά που μας προσφέρει κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, η θάλασσα  παρέχει και πολλά άλλα οφέλη για την υγεία και το ψυχισμό μας. Οι καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά , θα χαρίσουν στους μικρούς μας φίλους μία εξαιρετική ευκαιρία για γυμναστική και ψυχαγωγία. Η περιοχή της Χαλκιδικής έχει πολλές παραλίες, οι οποίες είναι ιδανικές για μικρά παιδιά. Κάποιες από αυτές είναι η παραλία της Σίβηρης και η παραλία Πολύχρονο στην Κασσάνδρα. Επίσης πολύ καλές επιλογές για οικογενειακές διακοπές είναι και η παραλία της Κληματαριάς και αυτή του Νέου Μαρμαρά.

Οι συγκεκριμένες παραλίες είναι  ιδανικές για καλοκαιρινές δραστηριότητες με παιδιά λόγω των πεντακάθαρων  αλλά και ρηχών νερών τους. Επίσης είναι αμμώδεις, πράγμα που μειώνει το κίνδυνο ατυχημάτων. Σε αυτές τις υπέροχες Θάλασσες μπορείτε να περάσετε ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας παίζοντας κολυμπώντας ή ακόμα κάνοντας κανό.

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες για Παιδιά-Διασκεδαστικές δραστηριότητες στη Θάλασσα-AlphaDrive Rent a CarΑθληθείτε μαζί με τα παιδιά σας 

Η Χαλκιδική είναι ένας ιδιαίτερα όμορφος τόπος που ενδείκνυται για αθλητικές δραστηριότητες, που θα ξετρελάνουν τους μικρούς μας φίλους . Κάποιες από τις καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το τένις, η ποδηλασία αλλά και η πεζοπορία. Η επιλογή σας πρέπει να βασιστεί στην ηλικία αλλά και στα ενδιαφέροντα του παιδιού σας. 

Αν στα παιδιά σας αρέσει το τένις μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αρκετά υπερσύγχρονα κέντρα τένις, που αν και είναι μέρος των εγκαταστάσεων γνωστών ξενοδοχείων στη Χαλκιδική, είναι ανοιχτά και προς εξωτερικούς επισκέπτες που είναι λάτρεις του τένις. Αν σαν οικογένεια απολαμβάνετε την ποδηλασία, η Χαλκιδική έχει άπειρες φυσικές ποδηλατικές διαδρομές. Το έδαφος της Χαλκιδικής είναι αρκετά ομαλό, πράγμα που ευνοεί τη ποδηλασία των μικρών παιδιών. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε κάποιες όμορφες και εύκολες περιπατητικές διαδρομές που θα φέρουν τα παιδιά σας σε επαφή με τη φύση. Ενδεικτικά θα  μπορούσατε να δοκιμάσετε τη διαδρομή από τον Πύργο του Σταυρονικήτα και καταλήγει στο δάσος της Νέας Φώκαιας.

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες για Παιδιά-Αθληθείτε μαζί με τα παιδιά σας -AlphaDrive Rent a CarΨυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά 

Οι καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλαμβάνουν και καλλιτεχνικές εξορμήσεις.  Μία από τις καλύτερες μορφές επαφής με τη τέχνη για τα παιδιά είναι το θερινό σινεμά. Η Χαλκιδική έχει αρκετές επιλογές θερινών σινεμά. Εκεί τα παιδιά σας θα μπορούν να βλέπουν σε έναν ασφαλή, εξωτερικό χώρο ταινίες του χθες και του σήμερα. Μία εξαιρετική επιλογή για θερινο σινεμα στη Χαλκιδική είναι και το ετήσιο κινηματογραφικό φεστιβάλ του πετρόχτιστου Χωριού Παρθενώνα. Φέτος, λόγω των μέτρων ενάντια της πανδημίας το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο του χωριού Μαρμαρά. Επίσης μπορείτε να δείτε με τα παιδιά σας, κάποια από τις θεατρικές παραστάσεις που περιοδεύουν κατά τη διάρκεια  του καλοκαιριού, σε όλη τη Χαλκιδική. Έτσι εξασφαλίζετε ψυχαγωγικές στιγμές για όλη την οικογένεια.

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες για Παιδιά-Ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά - AlphaDrive Rent a CarΕξορμήσεις στα μουσεία της Χαλκιδικής 

 Αν και οι διακοπές είναι ένα μία περίοδος χαλάρωσης για όλους, αυτό δε σημαίνει ότι τα παιδιά σας δεν μπορούν να αποκτήσουν νέες γνώσεις κατά τη διάρκειά τους. Η Χαλκιδική είναι ένας τόπος με πλούσια ιστορία και παράδοση. Αυτές θα μπορούσατε να τις γνωρίσετε σε ένα από τα πολλά μουσεία της περιοχής. Οι ξεναγήσεις σε μουσεία είναι από τις πιο ευχάριστες καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά που μπορείτε να επιλέξετε καθώς αποτελούν έναν ευφάνταστο και καθόλου κουραστικό τρόπο εκμάθησης για τα παιδιά σας.

Το μουσείο του Πολυγύρου αποτελεί μία καταπληκτική πηγή γνώσης για εσάς και το παιδί σας. Το μουσείο καλύπτει μία τεράστια χρονική περίοδο από την εποχή του Χαλκού, μέχρι τη Ρωμαϊκή .Ένα άλλο μουσείο που θα έπρεπε να επισκεφθείτε είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολύνθου το οποίο διαθέτει  και οπτικοακουστικό υλικό για τους επισκέπτες του. Τέλος μια ιδανική εξόρμηση για τους λάτρεις της παράδοσης είναι το λαογραφικό μουσείο της Αφύτου. Εκει εσείς και τα παιδιά σας μπορείτε να δείτε εκθέματα σχετικά με την αγροτική ζωή στη περιοχή, καθώς και με τη τέχνη της αγγειοπλαστικής.

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες για Παιδιά- Εξορμήσεις στα μουσεία της Χαλκιδικής - AlphaDrive Rent a Car

Με την ενοικίαση αυτοκινήτου από την Alpha Drive, έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε όλες αυτές τις καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά στη περιοχή της Χαλκιδικής. Παρέχοντας το ιδανικό όχημα για τις ανάγκες σας, η Alpha Drive είναι σε θέση να καλύψει οποιαδήποτε απαίτηση σας για ενοικίαση αυτοκινήτου σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη. 

Κάντε σήμερα online κράτηση του αυτοκινήτου σας ή καλέστε στο τμήμα κρατήσεων Τηλ.:+30 2310447878, Κιν.:+30 6944736008