Στην Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλές όμορφες τοποθεσίες που περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Η Θεσσαλονίκη, λόγω της εξαιρετικής γεωγραφικής θέσης της, επιτρέπει τις εξορμήσεις στις γύρω περιοχές και μπορεί εύκολα να γίνει η αφετηρία πολλών όμορφων ημερήσιων εκδρομών σε προορισμούς που σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσουν. Προορισμοί που ποικίλλουν από όμορφες πόλεις και χωριά έως πολιτιστικούς θησαυρούς παγκόσμιας φήμης και δραστηριότητες στην φύση.

Πάμε, λοιπόν, παρακάτω να δούμε 4 υπέροχους προορισμούς που είναι ιδανικοί για ημερήσιες αποδράσεις από την πόλη της Θεσσαλονίκης:

Όλυμπος

Η συγκεκριμένη λίστα δεν θα μπορούσε να μην ξεκινάει με το επιβλητικό και με διαφορά ψηλότερο βουνό της Ελλάδας (η κορυφή που ονομάζεται Μύτικας βρίσκεται σε υψόμετρο 2.918μ). Ο Όλυμπος είναι παγκοσμίως γνωστός, καθώς, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, είναι η κατοικία των 12 Θεών της αρχαιότητας. Εκπληκτικές διαδρομές και μονοπάτια μέσα στη φύση, φιλόξενα καταφύγια για φαγητό και ξεκούραση και σπάνια πανίδα και χλωρίδα είναι μόνο κάποια από τα πράγματα που σας περιμένουν να βιώσετε στον Όλυμπο. Για την δίκη σας ευκολία, είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε την περιπέτεια σας από το γραφικό χωριό του Λιτόχωρου και στη συνέχεια να επισκεφθείτε το καταφύγιο Πριόνια, όπου θα μαγευτείτε από την θέα.

Βεργίνα

βεργινα-κοντινες-αποδρασεις-απο-θεσσαλονικη-alpha-drive-rent-a-carΕκεί που βρίσκεται σήμερα η Βεργίνα βρισκόταν κάποτε η πρώτη πόλη των Μακεδόνων και το κέντρο του σπουδαίου βασιλείου τους με το όνομα Αιγές. Πρόκειται για τον τόπο, όπου έζησε και ανακηρύχθηκε βασιλιάς ο Μέγας Αλέξανδρος και ξεκίνησε την εκστρατεία που έμελλε να αλλάξει την μοίρα του αρχαίου κόσμου.

Θα βρείτε τον αρχαιολογικό χώρο με το Μουσείο των Βασιλικών τάφων, η οποία είναι μία άκρως εντυπωσιακή υπόγεια κατασκευή που εξωτερικά έχει την μορφή χωμάτινου τύμβου. Αδιαμφισβήτητα, αξίζει μία επίσκεψη στον συγκεκριμένο προορισμό, καθώς πρόκειται για ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Καβάλα

καβαλα-κοντινες-αποδρασεις-απο-θεσσαλονικη-alpha-drive-rent-a-carΗ πόλη της Καβάλας εδώ και χιλιάδες χρόνια αποτελεί το σταυροδρόμι μεγάλων χερσαίων και θαλάσσιων οδών, μέσω των οποίων μεταφέρονται άνθρωποι, αγαθά, ιδέες και ακόμη και ολόκληροι πολιτισμοί.

Βέβαια, εκτός της τεράστιας εμπορικής και οικονομικής σημασίας που έχει η γεωγραφική θέση της, η Καβάλα φημίζεται και για την αστείρευτη ομορφιά της. Άλλωστε, έχει την ικανότητα να «παντρεύει» το μοντέρνο με το παραδοσιακό, κάτι που εύκολα θα διαπιστώσετε αφού από την μία υπάρχει το πανέμορφο λιμάνι με τις αναρίθμητες επιλογές για φαγητό και καφέ και από την άλλη η παλιά πόλη που υψώνεται επιβλητικά.

Πιο συγκεκριμένα, σίγουρα αξίζει να αφιερώσετε χρόνο να δείτε τις ψηλές καμάρες, το παλιά τείχη και το αρχαιολογικό μουσείο, τα οποία, λόγω της θέσης τους, προσφέρονται για αγνάντεμα μιας και η θέα του Αιγαίου πελάγους είναι κάτι παραπάνω από φανταστική!

Καταρράκτες Έδεσσας

καταρρακτες-εδεσσας-κοντινες-αποδρασεις-απο-θεσσαλονικη-alpha-drive-rent-a-car Ο γνωστός καταρράκτης στην Έδεσσα ή αλλιώς ο Κάρανος θεωρείται ο πιο εντυπωσιακός καταρράκτης στην Ελλάδα, καθώς πέφτει από ύψος 70μ. Αυτό είναι ο λόγος που η Έδεσσα έχει το προσωνύμιο «η πόλη των νερών».

Επιπλέον, το Γεωπάρκο των Καταρρακτών της περιοχής εκτείνεται σε περισσότερα από 100.000τ.μ  και διαθέτει χώρους πολιτισμού, πλούσιας φύσης και αναψυχής, καθώς υπάρχει η δυνατότητα για πολλές δραστηριότητες. Τέλος, να σημειωθεί πως τα βράδια οι καταρράκτες φωταγωγούνται με το αποτέλεσμα να είναι εκπληκτικό αφού το θέαμα είναι ακόμη καλύτερο συγκριτικά με την διάρκεια της ημέρας!

Νοικιάστε το αυτοκίνητο σας από την Alpha Drive Rent a Car και σχεδιάστε την δίκη σας κοντινή απόδραση με αφετηρία την Θεσσαλονίκη!