Υπάρχουν αυτοί που περιμένουν υπομονετικά όλο το χειμώνα να περάσει ώστε να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές και τις βουτιές στη θάλασσα. Η αλήθεια είναι πως η σημαντική πλειοψηφία των ανθρώπων ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, καθώς στο αιώνιο ερώτημα μεταξύ θάλασσας ή βουνού οι περισσότεροι επιλέγουν θάλασσα με κλειστά μάτια.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και αυτοί που (προς έκπληξη πολλών) προτιμούν το βουνό έναντι της θάλασσας. Το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία, καθώς «παίρνουν τα βουνά» είτε πρόκειται για διακοπές είτε για ημερήσια εξόρμηση. Μάλιστα, σχεδόν όλοι είναι και λάτρεις των χειμερινών σπορ και ειδικότερα του σκι και του snowboard.

Πάμε, λοιπόν, παρακάτω να δούμε τις 4 καλύτερες προτάσεις χιονοδρομικών κέντρων που βρίσκονται κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης:

3-5 Πηγάδια

χιονοδρομικα-κεντρα-κοντα-στη-θεσσαλονικη-3-5-πηγαδια-alpha-drive-rent-a-carΤο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια βρίσκεται στην δυτική πλευρά του όρους Βέρμιο και έχει υψόμετρο που κυμαίνεται από 1.430 έως 2.005 μέτρα. Όπως είναι φυσικό, εκτός των χειμερινών σπορ που μπορεί κάποιος να δοκιμάσει εκεί, το χιονοδρομικό κέντρο προσφέρει και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων με κυριότερα παραδείγματα την πεζοπορία, την ορειβασία, την ορεινή ποδηλασία και το αλεξίπτωτο σε πλαγιές. Επιπλέον, τα 3-5 Πηγάδια διαθέτουν συνολικά 5 χιονοδρομικές πίστες, οι οποίες ποικίλλουν σε βαθμό δυσκολίας έτσι ώστε όλοι οι επισκέπτες να βρουν αυτήν που τους αρμόζει, ενώ το σύστημα τεχνητής χιόνωσης εξασφαλίζει άριστη ποιότητα χιονιού κατά τη διάρκεια όλης της χειμερινής περιόδου. Όλα τα παραπάνω έχουν μετατρέψει τα 3-5 Πηγάδια σε πόλο έλξης αρκετών αθλητικών συλλόγων και ακόμα και εθνικών ομάδων.

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

χιονοδρομικα-κεντρα-κοντα-στη-θεσσαλονικη-χιονοδρομικο-κεντρο-σελιου-alpha-drive-rent-a-carΤο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου είναι το πρώτο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο που άνοιξε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα λειτουργεί από το 1934, έτος, στο οποίο οργανώθηκαν οι πρώτοι πανελλήνιοι αγώνες χιονοδρομίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.530 μέτρων και απέχει 95 χλμ. από την Θεσσαλονίκη και 24 χλμ. από την Βέροια Διαθέτει άνετους χώρους πάρκινγκ έκτασης 36 ασφαλτοστρωμένων στρεμμάτων, πολλούς και συγχρόνους αναβατήρες για την άνετη και γρήγορη εξυπηρέτηση των σκιέρ, μεγάλη ποικιλία στίβων με πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία (17 στο σύνολο), παιδικές χαρές και πίστες δρόμων και αντοχής, με δυνατότητα διεξαγωγής διεθνών αγώνων. Επίσης διαθέτει μονοπάτια (διαδρομές) πορείας ορειβασίας.

Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

χιονοδρομικα-κεντρα-κοντα-στη-θεσσαλονικη-χιονοδρομικο-κεντρο-ελατοχωριου-alpha-drive-rent-a-carΤο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά των Πιερίων Όρων και πιο συγκεκριμένα στη θέση «Παπά Χωράφι» σε υψόμετρο βάσης 1.450 μ και προσφέρει ανεπανάληπτη θέα στον Όλυμπο και στον ποταμό Αλιάκμονα. Οι εγκαταστάσεις του απέχουν από το χωριό Ελατοχώρι μόλις 8 χλμ., από την Κατερίνη 36 χλμ. και από την Θεσσαλονίκη 105 χλμ. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 2001 και έκτοτε συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό φίλων του σκι και του χιονιού. Υπάρχει χώρος υποδοχής επισκεπτών, «σαλέ», 600 τ.μ. περίπου, 10 πίστες με κυμαινόμενη υψομετρική διαφορά και βαθμό δυσκολίας, συρόμενος αναβατήρας μήκους 700 μ. και σε υψόμετρο 1.800 μ. και baby lift.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν

χιονοδρομικα-κεντρα-κοντα-στη-θεσσαλονικη-καιμακτσαλαν-alpha-drive-rent-a-carΤο Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν ή αλλιώς Βόρας απέχει 45 χλμ. από την Έδεσσας και 140 χλμ. από την Θεσσαλονίκη. Κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, τόσο για την ποιότητα του χιονιού του όσο και για τη μεγάλη διάρκειά του (λειτουργεί την περίοδο από Νοέμβριο έως Μάιο). Το κέντρο, αναπτύσσεται στη νοτιοανατολική πλευρά του όρους Βόρας, που είναι το τρίτο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας και οι πίστες του αναπτύσσονται σε υψόμετρο 2.050 έως 2.524 μέτρων. Λειτουργούν 14 πίστες, συνολικού μήκους 11.000 μέτρων και δύο πίστες αγώνων με ηλεκτρονικό χρονόμετρο. Επιπλέον, βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, έναν από τους πιο δημοφιλής ορεινούς προορισμούς της χώρας.

Νοίκιασε το αυτοκίνητο σου από την Alpha Drive Rent a Car και βάλε μπρος για όλα τα χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται κοντά στην Θεσσαλονίκη και προσφέρονται για πολλές και διάφορες δραστηριότητες!