Τα Λαδάδικα είναι μια από τις συνοικίες στη Θεσσαλονίκη που σίγουρα ξεχωρίζουν για την ιστορική τους σημασία και την αυθεντικότητα τους. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελούν έναν μοναδικό σύνδεσμο ανάμεσα στον παρελθόν και τη σύγχρονη εικόνα της πόλης. Η περιοχή είναι χωρισμένη από την οδό Τσιμισκή σε Άνω και Κάτω Λαδάδικα, με τα Κάτω Λαδάδικα να οριοθετούνται από τις οδούς Τσιμισκή, Δραγούμη, Κουντουριώτη και Σαλαμίνος. Αντίστοιχα, τα Άνω Λαδάδικα ορίζονται από τις οδούς Τσιμισκή, Λέοντος Σοφού, Φράγκων, Δωδεκανήσου, Βασιλέως Ηρακλείου και Βεροίας.

Η ιστορία

Την περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας, τα Λαδάδικα (ή αλλιώς Αιγυπτιακή αγορά όπως είναι επίσης γνωστά) , φιλοξενούσαν τους εμπόρους λαδιού και τα μαγαζιά τους τα οποία πουλούσαν κυρίως ελαιόλαδο καθώς και προϊόντα λαδιού. Αυτή είναι και η προέλευση του ονόματος ‘’Λαδάδικα’’. Τα Λαδάδικα έχουν υπάρξει ως μια από τις σημαντικότερες αγορές μέχρι το 1917 με τη μεγάλη πυρκαγιά στην πόλη να είναι και η αφετηρία της παρακμής τους. Από το έτος 1985 τα Λαδάδικα αποτελούν προστατευμένη περιοχή, πολιτιστικής αξίας από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας, διατηρώντας αναλλοίωτη την παλιά αρχιτεκτονική των κτηρίων τους.

Η συνοικία σήμερα

Σήμερα τα Λαδάδικα αποτελούν μια συνοικία συνώνυμο της διασκέδασης. Τα πολύχρωμα διατηρητέα νεοκλασικά και τα πέτρινα δρομάκια τους, έγιναν ιδανικό καταφύγιο για καφέ, μπαρ, clubs, ταβερνάκια, μπυραρίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια και κάθε είδους μαγαζιά αναψυχής τα οποία έδωσαν νέα πνοή στη νυχτερινή ζωή της πόλης. Η παλιά αίγλη της περιοχής γίνεται εύκολα αντιληπτή παρασύροντας τον επισκέπτη σε μια άλλη Θεσσαλονίκη, πιο νοσταλγική αλλά ταυτόχρονα το ίδιο γοητευτική.

Τα Λαδάδικα σήμερα - Alpha Drive Rent a Car
Πέρα από τους ίδιους τους Θεσσαλονικείς και τους τουρίστες, τα Λαδάδικα αποτελούν και αγαπημένη συνήθεια των φοιτητών της πόλης καθώς στη περιοχή μπορεί να βρει κανείς μερικά από τα καλύτερα φοιτητικά στέκια. Το γεγονός επίσης ότι η περιοχή είναι κατάλληλη μόνο για πεζούς έχει συντελέσει σημαντικά στην τουριστική της ανάδειξη καθώς αποτελεί το ιδανικό μέρος για μια χαλαρωτική βόλτα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Λόγοι να τα επισκεφτείτε

Όμορφη ατμόσφαιρα, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, διάθεση για διασκέδαση και μια ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία διαφορετικών προτάσεων για να επιλέξει κανείς, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που καθιστούν την περιοχή ως έναν ιδανικό προορισμό ψυχαγωγίας. Μια βόλτα στα Λαδάδικα είναι αρκετή για να κερδίσει αμέσως όσους έχουν την χαρά να τα επισκεφτούν.

Επισκεφτείτε τα Λαδάδικα με την Alpha Drive

Ο στόλος της Alpha Drive Rent a Car περιλαμβάνει αυτοκίνητα ιδανικά για περιήγηση στη Θεσσαλονίκης, τα Λαδάδικα και φυσικά σε όλα τα αξιοθέατα της πόλης . Με τιμές που ξεκινάνε από 11 € ανά μέρα είναι βέβαιο ότι θα βρείτε εύκολα αυτό που σας ταιριάζει!

Μη ξεχνάτε τη δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου χωρίς πιστωτική κάρτα που σας προσφέρουμε!