Τα Μετέωρα είναι γνωστά σε όλους λόγω της φυσικής ομορφιάς των πελώριων βράχων και των μοναστηριών που βρίσκονται στις κορυφές αυτών. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια τουρίστες από όλο το κόσμο επισκέπτονται τα Μετέωρα προκειμένου να δουν από κοντά αυτό το θαύμα της φύσης, αλλά και γενικότερα να εξερευνήσουν την ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων μέσω όμορφων μονοπατιών που υπάρχουν ανάμεσα στους βράχους. Όσοι έχουν δει τα Μετέωρα μόνο από φωτογραφίες, μένουν άναυδοι όταν βλέπουν από κοντά και πλησιάζουν τους βράχους.

Οι υποδομές της ευρύτερης περιοχής (Καστράκι, Καλαμπάκα) είναι άρτιες, καθώς διαθέτουν ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, ξενώνες και δωμάτια σε φθηνές τιμές, εστιατόρια και ταβέρνες με νόστιμο και ποιοτικό φαγητό και κάμπινγκ. Με λίγα λόγια, τα Μετέωρα είναι σε θέση να υποδέχονται και να φιλοξενούν έναν πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών και να ικανοποιούν τις προτιμήσεις κάθε ενός ξεχωριστά.

Παρακάτω, θα δούμε μέρη που αξίζει να δείτε και δραστηριότητες που αξίζει να δοκιμάσετε στα Μετέωρα είτε πρόκειται για μία σύντομη απόδραση είτε για διακοπές περισσότερων ημερών.

Ενεργά Μοναστήρια

μετεωρα-ενεργα-μοναστηρια-alpha-drive-rent-a-carΤο πρώτο πράγμα που «επιβάλλεται» να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τουλάχιστον ένα από τα 6 μοναστήρια που λειτουργούν κανονικά μέχρι και σήμερα. Όλα τους είναι ανακαινισμένα και διατηρούν έναν σημαντικό αριθμό μοναχών. Σίγουρα αξίζει να αφιερώσετε χρόνο στο να δείτε από κοντά έστω ένα μοναστήρι, διότι με αυτόν τον τρόπο θα ανακαλύψετε ενδιαφέροντα πράγματα και γενικά πως κυλάει η καθημερινότητα σε ένα τόσο ιδιαίτερο μέρος. Τέλος, σημειώστε πως υπάρχουν και άλλα μοναστήρια, τα οποία είναι είτε ανακαινισμένα, αλλά χωρίς μοναχούς, είτε τελείως ερειπωμένα.

Καλαμπάκα

μετεωρα-καλαμπακα-alpha-drive-rent-a-carΗ Καλαμπάκα αποτελεί το εμπορικό και τουριστικό κέντρο της περιοχής. Διαθέτει πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες που θα φροντίσουν να κάνουν τις διακοπές σας ονειρεμένες. Μην παραλείψετε να κάνετε μία βόλτα στην παλιά πόλη (Σπωτός), η οποία έχει αναπλαστεί και να επισκεφθείτε τη μοναδική σχολή ξυλογλυπτικής στην Ελλάδα και τα παραδοσιακά χαλκουργεία.

Πεζοπορία και αναρρίχηση στους βράχους των Μετεώρων

μετεωρα-πεζοπορια-αναρριχηση-alpha-drive-rent-a-carΔεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δείτε τα Μετέωρα και τους πελώριους βράχους από τη πεζοπορία. Το γεγονός πως υπάρχουν πάρα πολλά διαθέσιμα μονοπάτια καθιστά τη συγκεκριμένη δραστηριότητα πλήρως εφικτή. Στην Καλαμπάκα υπάρχουν αρκετά ταξιδιωτικά γραφεία που οργανώνουν πλήθος εκδρομών και δραστηριοτήτων έτσι ώστε να επιλέξετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Η αναρρίχηση στα Μετέωρα ουσιαστικά δεν σταμάτησε ποτέ. Οι μοναχοί σκαρφάλωναν στα μοναστήρια με σκοινιά, δίχτυα ή ακόμα και με γυμνά χέρια. Αυτό ανέκαθεν αποτελούσε κίνητρο και έμπνευση για εκείνους που είναι λάτρεις της αναρρίχησης, καθώς επιθυμούν να καταφέρουν το ίδιο. Πολλοί είναι εκείνοι που έρχονται και δοκιμάζουν κλασικές διαδρομές αναρρίχησης, δηλαδή μεγάλου μήκους και χωρίς περιττές ασφάλειες. Οι διαδρομές αυτές σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολες και απαιτούν κατάλληλη προετοιμασία προκειμένου κάποιος να τις βγάλει εις πέρας.

Το πανέμορφο χωριό Καστράκι

μετεωρα-καστρακι-alpha-drive-rent-a-carΤο Καστράκι είναι το ωραιότερο χωριό στην περιοχή, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στους βράχους και διαθέτει οτιδήποτε χρειάζεται ένας επισκέπτης, όπως εστιατόρια, μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταστήματα με τουριστικά είδη. Έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός και απέχει μόλις 2 χλμ. από τη Καλαμπάκα, κάτι που μετατρέπει το χωριό σε έναν υπέροχο παραδοσιακό προορισμό και είναι μία θαυμάσια ευκαιρία να περιπλανηθείτε στα στενά σοκάκια με θέα τους βράχους των Μετεώρων.

Σπήλαιο Θεόπετρας

μετεωρα-σπηλαιο-θεοπετρας-alpha-drive-rent-a-carΗ Θεόπετρα βρίσκεται 4 χιλιόμετρα από τα Μετέωρα και πρόκειται για έναν τεράστιο βράχο, ο οποίος ξεχωρίζει για τον πολύ μεγάλο όγκο του. Εκεί, σίγουρα θα συναντήσετε πολλούς αναρριχητές που πάνε στο αναρριχητικό πεδίο αλλά και περισσότερο στο σπήλαιο της Θεόπετρας, όπου υπάρχουν τα περίφημα ανθρώπινα αποτυπώματα που χρονολογούνται στα 130.000 χρόνια.

Νοικιάστε το αυτοκίνητο σας από την Alpha Drive Rent a Car, επισκεφθείτε τα Μετέωρα και απολαύστε τον χρόνο σας εκεί!