Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου

Στην πλατεία Ηρώων στο χωριό Πολύγυρος, το μουσείο περιλαμβάνει αρχαιολογικές εκθέσεις από όλη τη Χαλκιδική. μεταξύ των οποίων ευρήματα από την πόλη και το νεκροταφείο της Ολύνθου, από τους αρχαιολογικούς χώρους της Ιερισσού, της Τορώνης και της Ποτίδαιας. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσιάζει ένας ημιτελής Κουρος του 6ου αιώνα που βρέθηκε στο λιμάνι στα αρχαία Στάγειρα, μια σαρκοφάγο του 6ου αιώνα από το νεκροταφείο της αρχαίας Ακάνθου, ένα ανδρικό και θηλυκό ταφικό αγαλμάτιο που ανασκάφηκε στο Στρατώνι, καθώς και διάφορες ανατρεπτικές αναβολές από την Ποτίδαια από τα Πυργαδίκια και πολλά άλλα εκθέματα.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 23710 22148

Ώρες λειτουργίας: 8:00 π.μ. – 3:00 μ.μ.
Καθημερινά εκτός Δευτέρας

Γενική Είσοδος: 2€

Παιδιά & Ηλικιωμένοι: 1€

Αρχαιολογικό μουσείο Ολύνθου

Το μουσείο βρίσκεται στο χωριό Όλυνθος, 5 χιλιόμετρα από τα Νέα Μουδανιά, στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολύνθου. Οι ανασκαφές συναντώνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πολύγυρου. Το μουσείο της Ολύνθου έχει μόνο οπτικοακουστικό υλικό, εξηγώντας την ιστορία της αρχαίας Ολύνθου και δείχνοντας την ανασκαφή που έγινε εκεί.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 23730 91000

Ώρες λειτουργίας: Κατόπιν Ραντεβού

Γενική Είσοδος: 2€

Παιδιά & Ηλικιωμένοι: 0,5€

Λαογραφικό Μουσείο Πολύγυρου

Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ένωσης Γυναικών για την Κοινοτική Ανάπτυξη, οι οποίοι διοργανώνουν εκδηλώσεις σχετικές με τη λαϊκή τέχνη. Το μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στεγάζεται στην ανακαινισμένη διώροφη κατοικία του δημάρχου. Όλα τα εκθέματα τα έχουν δωρίσει κάτοικοι του Πολύγυρου: παλιά παραδοσιακά έπιπλα, κοστούμια, σκεύη καθημερινής ζωής και γεωργικά εργαλεία.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 26510 84260

Ανθρωπολογικό Μουσείο Πετραλώνων

Το Ανθρωπολογικό Μουσείο βρίσκεται στην Πετράλωνα, περίπου 50 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Εμφανίζει μοναδικά εκθέματα μεγάλης ανθρωπολογικής αξίας, μεταξύ των οποίων το μαυσωλείο του Αρχανθρώπου και τα παλαιότερα ίχνη πυρκαγιάς στη γη κατέχουν εξέχουσα θέση.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 23730-71671

Λαογραφικό Μουσείο Αφύτου

Αυτό το ενδιαφέρον μουσείο λαϊκής τέχνης βρίσκεται στην πλατεία του υπέροχου χωριού Άφυτος, σε ένα παλιό ανακαινισμένο κτίριο. Η συλλογή του μουσείου αποτελείται από έργα παραδοσιακής τέχνης, αγγεία, κεντήματα, κεραμικά, υφάσματα και πολλά εργαλεία της καθημερινής ζωής.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 23740 91239

Λαογραφικό Μουσείο Αρναίας

Το μουσείο βρίσκεται στην πόλη της Αρναίας, 37 χιλιόμετρα από τον Πολύγυρο. Στεγάζεται σε ένα διώροφο σπίτι του 18ου αιώνα. Εμφανίζει έργα τέχνης του λαϊκού πολιτισμού της Αρναίας και της γύρω περιοχής (αρχιτεκτονική κληρονομιά και παραδοσιακά λαϊκά όργανα).

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 23720 22988/22323

 Ενοικίαση Αυτοκινήτου Χαλκιδική

Με την ενοικίαση αυτοκινήτου από την Alpha Drive θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τα μουσεία της Χαλκιδικής. Με περισσότερα από 70 διαθέσιμα οχήματα η AlphaDrive είναι σε θέση να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Χαλκιδική.

Κάντε σήμερα online κράτηση του αυτοκινήτου σας ή καλέστε στο τμήμα κρατήσεων Τηλ.:+30 2310447878, Κιν.:+30 6944736008