Η νέα παραλία Θεσσαλονίκης αποτελεί ίσως ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους κατοίκους της πόλης. Ένας χαλαρωτικός περίπατος δίπλα στη θάλασσα του Θερμαϊκού είναι η ιδανική διέξοδος από το άγχος της καθημερινότητας. Τα 3,5 χιλιόμετρα παραλιακού μετώπου σε συνδυασμό με τα πολυάριθμα πάρκα, τα καφέ, τα γήπεδα και τις παιδικές χαρές συνθέτουν ένα σκηνικό μοναδικής αισθητικής που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις!

Η ιστορία

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Όλα ξεκίνησαν κάπου στο 1970 με την τότε μορφή της παραλίας να εκτείνεται μέχρι το Καραμπουρνάκι, παρεκκλίνοντας πάρα πολύ από τη σημερινή, εντυπωσιακή και αναβαθμισμένη εικόνα της. Το έτος 2008 αρχίζουν οι πρώτες διαδικασίες για την ανάπλαση της από το Μέγαρο Μουσικής έως το Ναυτικό Όμιλο οι οποίες ολοκληρώνονται το 2012, ενώ το κομμάτι από τον Λευκό Πύργο μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο ολοκληρώνεται το 2013.

Η παραλία σήμερα

Σήμερα η νέα παραλία θεωρείται αναμφισβήτητα αναπόσπαστο κομμάτι της Θεσσαλονίκης καθώς και ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της. Προσφέρεται για ένα εύρος δραστηριοτήτων για κάθε ηλικία, γεγονός που γίνεται αμέσως αντιληπτό από το πλήθος κόσμου που την κατακλύζει ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Μια από τις αγαπημένες και διαχρονικές δραστηριότητες των κατοίκων της πόλης είναι ένας χαλαρωτικός περίπατος δίπλα στη θάλασσα. Χαρακτηριστικό σημείο-στολίδι της νέας παραλίας αποτελούν οι διάσημες ομπρέλες του Ζογγολόπουλου. Εκεί μπορείτε να κάνετε μια στάση από τη διαδρομή σας προκειμένου να θαυμάσετε το όμορφο έργο τέχνης και να τραβήξετε φωτογραφίες.

Ομπρέλες - Νέα Παραλία - Θεσσαλονίκης - Alpha Drive Rent a Car
Αν προσέχετε τη φόρμα σας, το παραλιακό μέτωπο ενδείκνυται για γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο ή ποδηλασία. Όσο αναφορά το τελευταίο, η δομή της πόλης με το χαοτικό κυκλοφοριακό σύστημα δυστυχώς δεν προσφέρεται για ποδηλασία μέσα στο κέντρο. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει ο ποδηλατόδρομος της παραλίας τοποθετημένος από το Μέγαρο Μουσικής έως την περιοχή του λιμανιού. Στην παραλία μπορείτε να βρείτε ενοικιαζόμενα ποδήλατα για τη βόλτα σας ή να ενοικιάσετε τα μεγάλα κόκκινα ποδήλατα με χωρητικότητα πολλών ατόμων για μια διασκεδαστική, ομαδική ποδηλατάδα!
Τα απογεύματα είναι η ιδανική ώρα για μια ρομαντική βόλτα με θέα το ηλιοβασίλεμα! Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στην άμαξα με το αλογάκι ή στα καραβάκια που βρίσκονται αραγμένα στο ύψος του Λευκού Πύργου και σας δίνουν τη δυνατότητα για μια αξέχαστη βόλτα κατά μήκος του Θερμαϊκού. Απολαύστε τον καφέ ή το ποτό σας σε συνδυασμό με ψαγμένα μουσικά ακούσματα και αφεθείτε σε αυτή την υπέροχη εμπειρία!

Τα πράσινα δωμάτια

Μέρος την ανάπλασης της παραλίας ήταν και η δημιουργία θεματικών κήπων και χώρων πρασίνου οι οποίοι έρχονται να συνδυάσουν άψογα το πράσινο χρώμα με το βαθύ μπλε της θάλασσας του Θερμαϊκού, ολοκληρώνοντας έτσι το εντυπωσιακό σκηνικό. Στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης υπάρχουν 13 πράσινα δωμάτια, τα οποία είναι τα εξής: Κήπος του Αλεξάνδρου, Κήπος του Ήχου, Κήπος της Μουσικής, Κήπος του Νερού, Κήπος της Μνήμης, Κήπος της Μεσογείου, Κήπος των Ρόδων, Κήπος της Άμμου, Κήπος των Εποχών, Κήπος του Οδυσσέα Φωκά, Κήπος του Απογευματινού Ήλιου, Κήπος των Γλυπτών και Κήπος της Σκιάς.

Ενοικίαση Αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη

Με τιμές ενοικίασης που ξεκινάνε από 11€ ανά ημέρα στην Alpha Drive θα βρείτε το ιδανικό αυτοκίνητο για να επισκεφτείτε τη νέα παραλία Θεσσαλονίκης καθώς και όλα τα αξιοθέατα της πόλης.

Φυσικά μη ξεχνάτε τη δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου χωρίς πιστωτική κάρτα που σας προσφέρει η Alpha Drive!