Όλοι μας έχουμε ονειρευτεί να περάσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές, αν όχι ολόκληρο το καλοκαίρι, πάνω σε ένα σκάφος κρατώντας το αγαπημένο μας κοκτέιλ στο χέρι και έχοντας ως μοναδική έγνοια ποιο μαγιό θα επιλέξουμε να φορέσουμε και ποιος θα είναι ο επόμενος κόλπος, στον οποίο θα αγκυροβολήσουμε για να κάνουμε τις βουτιές μας.

Αυτό το όνειρο μπορεί πολύ εύκολα να γίνει πραγματικότητα στη Χαλκιδική. Αυτό, διότι η μορφολογία της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής το επιτρέπει. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν εκατοντάδες παραλίες, μεγάλες και μικρές, κοσμοπολίτικες και πιο απόμακρες που είναι εκεί έξω και περιμένουν να τις ανακαλύψεις. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τους ατελείωτους κόλπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων διαθέτουν κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά που προκαλούν δέος. Τέλος, θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε και τα νησάκια που υπάρχουν στη Χαλκιδική μεταξύ των ποδιών και είναι λίγοι εκείνοι που γνωρίζουν την ύπαρξη τους. Δικαίως αποκαλούνται κρυμμένοι παράδεισοι, καθώς τα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου μπερδεύονται με το χρυσό της αμμουδιάς και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από μαγευτικό.

Ένας ακόμα παράγοντας που επιτρέπει το όνειρο των καλοκαιρινών διακοπών πάνω σε ένα σκάφος να γίνει πραγματικότητα είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν τα καλοκαίρια στη Χαλκιδική. Είτε είσαι εντελώς αρχάριος είτε έχεις κάποια στοιχειώδη εμπειρία από σκάφη, οι συνθήκες στις θάλασσες της Χαλκιδικής είναι σίγουρο πως δεν θα σου προξενήσουν το παραμικρό πρόβλημα.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και μεγαλύτερος αριθμός τουριστών, είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό, επιλέγουν τον συγκεκριμένο τρόπο διακοπών στη Χαλκιδική, δηλαδή το να εκμισθώνουν ένα σκάφος ή μία βάρκα και να βάζουν πλώρη για τους ομορφότερους προορισμούς είτε αυτός είναι μία παραλία, ένας κόλπος ή ένα νησάκι. Αν προσθέσουμε σε αυτό και άλλες δραστηριότητες που θα κάνουν τις διακοπές σας ακόμα πιο απολαυστικές, όπως το τοπικό φαγητό και συνταγές, τα όμορφα και γραφικά χωριά, τα διάφορα αξιοθέατα, τα πολλά πάρτι που λαμβάνουν χώρα στα beach bars και τη φημισμένη νυχτερινή ζωή, τότε μιλάμε για το ιδανικό πακέτο καλοκαιρινών διακοπών.

Παρακάτω θα δούμε τους δύο δημοφιλέστερους προορισμούς για διακοπές με σκάφος ή βάρκα στη Χαλκιδική, οι οποίοι έχουν κρυμμένες παραλίες που θα σας κόψουν την ανάσα.

Διάπορος: Το Εξωτικό Νησί της Χαλκιδικής

noikiaste-mia-varka-sth-halkidiki-alpha-drive-rent-a-car (2)

Ο Διάπορος είναι ένα νησί, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Βουρβουρού και είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο με σκάφος ή βάρκα. Έχει έκταση μόλις 3,2 τ.χλμ. αλλά και ένα τεράστιο φυσικό κόλπο μήκους 700 μέτρων και πλέον, ο οποίος χρησιμεύει ως τόπος ελλιμενισμού για τα καράβια, όταν η θάλασσα γίνεται τρικυμιώδης. Ο κόλπος καταλήγει σε αβαθή νερά, που παραμένουν πάντα θερμά και είναι κατάλληλα για χειμερινούς κολυμβητές. Το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού καλύπτεται από πευκοδάσος. Είναι πολλοί αυτοί που το αποκαλούν επίγειο παράδεισο και πως δεν το βγάζουν ποτέ από την μνήμη τους. Απολύτως λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως τα νερά γύρω από το νησί είναι διαφανή, κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το νησί του Διαπόρου είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για κάποιον που θέλει να νοικιάσει ένα σκάφος ή μία βάρκα στη Χαλκιδική και να την εξερευνήσει.

Αμμουλιανή: Ένα Πανέμορφο Κατοικημένο Νησί

noikiaste-mia-varka-sth-halkidiki-alpha-drive-rent-a-car (3)

Η Αμμουλιανή είναι ένα μικρό νησί στον κόλπο του Αγίου Όρους στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. Ένας μικρός παράδεισος που αποτελείται από παραλίες με κατάλευκη άμμο, θάλασσες με ήρεμα καταγάλανα νερά και ιδιαίτερα χαλαρό ρυθμό ζωής. Το νησί είναι ένας ιδανικός προορισμός για όλους όσους είναι λάτρεις της ιστιοπλοΐας, καθώς υπάρχουν αμέτρητοι κόλποι και παραλίες που προσφέρονται για βουτιές και ηλιοθεραπεία με τις ώρες. Εάν σκοπεύετε να νοικιάστε ένα σκάφος ή μία βάρκα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών σας στη Χαλκιδική, τότε επιβάλλεται να επισκεφθείτε το νησί της Αμμουλιανής.

Ενοικιάστε από την εταιρεία μας το αυτοκίνητο των καλοκαιρινών διακοπών σας και βάλτε…πλώρη για Χαλκιδική και να είστε σίγουροι πως η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη!