Η Θεσσαλονίκη έχει αποκτήσει τη φήμη της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ! Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως ένας σημαντικός αριθμός γνωστών ταξιδιωτικών websites και περιοδικών έχουν συμπεριλάβει την Θεσσαλονίκη σε λίστες με τις 10 καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη αλλά ακόμη και στον κόσμο παίρνοντας ως κύριο γνώμονα τη νυχτερινή ζωή. Παρακάτω θα παρουσιάσουμε και θα αναλύσουμε τις καλύτερες επιλογές νυχτερινής διασκέδασης στην πόλη, οι οποίες αφορούν από όμορφα και ήσυχα μέρη για ένα χαλαρό ποτό έως και μπουζούκια και clubs για μία έντονη νυχτερινή ζωή που ξεκινάει τα μεσάνυχτα και τελειώνει τις πρώτες πρωινές ώρες!

Μπουζούκια

Τα μπουζούκια ανέκαθεν ήταν ο γνήσιος ελληνικός τρόπος διασκέδασης, οπότε δεν γινόταν να μην υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη ποιοτικές επιλογές για τον συγκεκριμένο τρόπο διασκέδασης έτσι ώστε να γλεντήσετε παρέα με ελληνικά λαϊκά τραγούδια.

Δε νοείται νυχτερινή διασκέδαση στη Θεσσαλονίκη χωρίς ένα πέρασμα από τα μπουζούκια. Διάσημοι Έλληνες τραγουδιστές ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και ανεβάζουν την διάθεση στα ύψη μέχρι το πρωί. Πιείτε το ποτό σας, χορέψτε υπό το άκουσμα του μπουζουκιού και γενικά διασκεδάστε…αλά ελληνικά! Κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις μπουζουκιών είναι το Club Vogue, το Stage Live και το Fix Live.

Κατά την διάρκεια του χειμώνα, η πλειοψηφία των μπουζουκιών βρίσκονται στην περιοχή Σφαγεία, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες τα περισσότερα μπουζούκια μεταφέρονται σε χώρους στην περιοχή του αεροδρομίου. Τέλος, να σημειωθεί πως ζωντανή ελληνική μουσική μπορείτε να απολαύσετε και σε μικρότερες μουσικές σκηνές σε πολλά μέρη ανά την πόλη.

Clubs

nightclubs-νυχτερινη-ζωη-θεσσαλονικης-alpha-drive-rent-a-carΤα clubs, όπως είναι λογικό, είναι ο βασικός τρόπος διασκέδασης της νεολαίας, κάτι το οποίο αυτόματα σημαίνει ότι το design, η διακόσμηση και γενικά η ατμόσφαιρα τους είναι μοντέρνα και ιδιαίτερα. Με λίγα λόγια, όταν μιλάμε για clubs στη Θεσσαλονίκη, ουσιαστικά εννοούμε μεγάλους και εντυπωσιακούς χώρους που εγγυώνται την διασκέδαση σας μέχρι να βγει ο ήλιος! Τα περισσότερα συνδυάζουν ελληνική και ξένη μουσική και συχνά διοργανώνουν εντυπωσιακά events φιλοξενώντας τόσο Έλληνες όσο και ξένους dj’s και παραγωγούς.

Κάποια από τα καλύτερα clubs για ξέφρενη διασκέδαση μέχρι πρωίας είναι το J’adore Supreme Club, το Nhaos Nightclub, το Casper at Verykoko και το Brockolo The Club. Όλα τους βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και είναι πολύ εύκολα προσβάσιμα.

Bars

bars-νυχτερινη-ζωη-θεσσαλονικης-alpha-drive-rent-a-carΧωρίς ίχνος υπερβολής, στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να βρείτε κάθε είδους bar ανάλογα με τα γούστα και τις προτιμήσεις σας. Πιο συγκεκριμένα, οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες και ξεκινάνε από cocktail bars και wine bars και φτάνουν έως café bars και bar-restaurants. Είναι ιδιαιτέρως συχνό φαινόμενο το θερμόμετρο να ανεβαίνει όταν διοργανώνεται κάποια θεματική βραδιά ανάλογα πάντα με το ύφος του εκάστοτε bar.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, οι επιλογές αυξάνονται κατακόρυφα, καθώς την εμφάνιση τους κάνουν οι…ταράτσες. Ουσιαστικά, πρόκειται για κάποια κτήρια της πόλης που μετατρέπουν τις ταράτσες τους σε χώρους νυχτερινής διασκέδασης. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι ταράτσες προσελκύουν πολύ κόσμο, διότι συνδυάζουν ποιοτική διασκέδαση με φανταστική πανοραμική θέα.

Η πλειοψηφία των bars βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα σε γνωστές περιοχές, όπως τα Λαδάδικα, η Βαλαωρίτου και η Ικτίνου. Κάποια εξαιρετικά bars είναι το Chilai wine restaurant bar, to Whope και το Cin Cin.

Νοικιάστε το αυτοκίνητο σας από την Alpha Drive Rent a Car και ζήστε πως είναι να διασκεδάζεις στην Θεσσαλονίκη.