Ο οινοτουρισμός αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλής μορφές εναλλακτικού τουρισμού για τους τους γνώστες της τέχνης της οινοποιίας αλλά και για αυτούς που απλά αγαπούν τις εξορμήσεις με το αυτοκινήτου και τη γεύση αυτού του εκλεκτού ποτού! Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε ποια είναι τα επισκέψιμα οινοποιεία κοντά στη θεσσαλονίκη, ώστε να κάνετε μία περιήγηση στους δρόμους του κρασιού, αποκομίζοντας όχι μόνο μία όμορφη αλλά και μία άκρως εκπαιδευτική εμπειρία.

Χωρίς να χρειάζεται να διανύσετε τεράστιες αποστάσεις, επισκεπτόμενοι τα καλύτερα οινοποιεία κοντα στη Θεσσαλονίκη, θα δείτε από πρώτο χέρι τη διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης μίας πληθώρας ετικετών κρασιού. Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε την γευστική εμπειρία του wine tasting, δηλαδή το άνοιγμα συγκεκριμμένων μπουκαλιών, με σκοπό τη δοκιμή του κρασιού μαζί με εδεσματα που αναδεικνύουν τη γεύση του. 

Κτήμα κυρ-Γιάννη

Το κτήμα κυρ-Γιάννη ιδρύθηκε το 1897, από τον Γιάννη Μπουτάρη μία από της εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής οινοποιίας.Το οινοποιείο και το κτήμα του κυρ-Γιάννη βρίσκονται στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας καλύπτοντας μία έκταση πάνω από 560 στρέμματα. Εκει, καλλιεργούνται οι ποικιλίες Ξινόμαυρο, Syrah, Merlot και Cabernet Sauvignon. Το κλίμα της περιοχής καθώς και το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά έδαφος της, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια των αμπελιών. 

H Περιήγησή σας στο κτήμα και το οινοποιείο του κυρ-Γιάννη, ένα από τα πιο γνωστά οινοποιεία κοντά στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να γίνει ακόμα πιο συναρπαστική με την ενοικίαση ηλεκτρικών ποδηλάτων, που θα βρείτε στις εγκαταστάσεις τους. Κατά τη διάρκεια της ποδηλατικής σας διαδρομης θα έχετε την ευκαιρία να έχετε μία ολοκληρωμένη ξενάγηση σχετικά με την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας αυτής της μαγευτικη ιδιοκτησίας.

Οινοποιεία κοντά στη Θεσσαλονίκη-κτήμα Κυρ-Γιάννη-Alpha Drive
Κτήμα Πόρτο Καρράς

Το κτήμα Πόρτο Καρράς βρίσκεται στην πανέμορφη Σιθωνία Χαλκιδικής και αποτελεί τον μεγαλύτερο βιολογικό αμπελώνα στην Ελλάδα και έναν από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Στον αμπελώνα καλλιεργούνται πολλές ποικιλίες λευκού οινου όπως είναι το Ασύρτικο, η Μαλαγουζιά και το Sauvignon Blanc, αλλά και φημισμένες ποικιλίες κόκκινων σταφυλιών όπως είναι το Λημνιό, η αρχαιότερη ποικιλία που υπάρχει και καλλιεργείται ήδη από την εποχή του Αριστοτέλη.

Το Πόρτο Καρράς αποτελεί την επιτομή του οινοτουρισμού καθώς προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του όχι απλά να κάνουν μία ξενάγηση σε αυτό, αλλά να μείνουν κιόλας στο κομψό και άνετο ξενοδοχείο που βρίσκεται εντός της ιδιοκτησίας του, το Meliton Hotel. Το κτήμα του Πόρτο Καρράς, καθώς και το ξενοδοχειακό συγκρότημα το οποίο βρίσκεται σε αυτό έχουν μία μακρά παράδοση που ξεκινά από το 1965, με αποτέλεσμα τη άψογη οργάνωση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών τους. 

Οινοποιεία κοντά στη Θεσσαλονίκη-Πόρτο Καρράς-Βίβλια Χώρα-Alpha Drive

Κτήμα Γεροβασιλείου

Το κτήμα Γεροβασιλείου βρίσκεται στην περιοχή της Επανομής και φιλοξενεί ένα εξαιρετικό οινοποιείο εντος του νομού Θεσσαλονίκης. Η Ιστορία του ξεκινά από το 1981, με την αναβίωση του κτήματος που ανήκε στη οικογένεια Γεροβασιλείου, το κτήμα μπορούν να επισκεφτούν οι γνώστες, οι λάτρεις αλλά και όσοι θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία του κρασιού. Η ξενάγηση πραγματοποιείται από έναν καταρτισμένο ξεναγό και περιλαμβάνει επίσκεψη του αμπελώνα, των χώρων παραγωγής, εμφιάλωσης και παλαίωσης, καθώς και του Μουσείου που βρίσκεται στο κτήμα Γεροβασιλείου 

Οι επισκέπτες του κτήματος Γεροβασιλειου, έχουν επίσης τη δυνατότητα να γευτουν μοναδικούς γαστρονομικούς συνδυασμούς κατά τη διάρκεια του wine tasting. Έχουν την ευκαιρία δηλαδή να δοκιμάσουν κάποια ή κάποιες από τις ειδικά διαμορφωμένες οινικές προτάσεις του κτήματος Γεροβασιλείου, συνδυασμένες με πεντανόστιμα εδέσματα.

Οινοποιεία κοντά στη Θεσσαλονίκη-κτήμα Γεροβασιλείου-Alpha Drive

Κτήμα Βίβλια Χώρα 

Το κτήμα της Βίβλιας Χώρας ιδρύθηκε το 1997 και βρίσκεται στις πλαγιές του Παγγαίου όρους το Κοκκινοχώρι Καβάλας. Ο Αμπελώνας βίβλια χώρα είναι βιολογικής καλλιέργειας και καταλαμβάνει μία έκταση 650 στρεμμάτων. Εκεί, θα βρείτε ποικιλίες λευκου κρασιού όπως είναι το Ασυρτικο και το Sauvignon Blanc αλλά και ποικιλίες κόκκινου κρασιού όπως είναι το Merlot και το Syrah. Στη Βίβλια Χώρα καλλιεργούνται επισης πειραματικές ποικιλίες με σκοπό την παραγωγή νέων ετικετων κρασιού.

Μία περιήγηση στο κτήμα της Βίβλιας Χώρας, περιλαμβάνει ξενάγηση στον εξωτερικό χώρο του κτήματος με θέα τον αμπελώνα, καθώς και ξενάγηση στους χώρους παραγωγής και εμφιάλωσης και παλαίωσης. Τέλος, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε απο κοντα τις υπόγειες κάβες του οινοποιείου.

Οινοποιεία κοντά στη Θεσσαλονίκη-Βίβλια Χώρα-Alpha Drive

Κτήμα Λαζαρίδη 

Το κτήμα Λαζαρίδη φιλοξενεί ένα από τα πιο τεχνολογικά εξελιγμένα οινοποιεία κοντα στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη Χώρα, κατέχοντας υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό! Οι Αμπελώνες του κτήματος Λαζαρίδη είναι μοιρασμένοι σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές του νομου Δράμας, την Αριάδνη, το Κατάφυτο, τα Πλατάνια και η Καλή Βρύση. 

Το κτήμα που βρίσκεται στην περιοχή της Αριάδνης, έχει την ονομασία Chateau Julia. Εκει,θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε μία περιήγηση στους χώρους του οινοποιείου και του αποστακτηρίου του κτήματος. Κατά τη διάρκεια της ξεναγησής σας, θα γνωρίσετε την βασική διαδικασία της οινοποίησης και θα δοκιμάσετε κάποιες από τις πιο γνωστές ετικέτες του Κτήματος. Τέλος, μπορείτε να αγοράσετε όλα τα προϊόντα του Κτήματος, σε προνομιακές τιμές. 

Κτήμα Λαζαρίδη

Με την ενοικίαση αυτοκινήτου από την Alpha Drive θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τα πιο φημισμένα οινοποιεία κοντά στη Θεσσαλονίκη και να απολαύσετε ξέγνοιαστες στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους σας. Με μία ευρεία γκάμα διαθέσιμων οχημάτων είμαστε σε θέση να καλύψουμε πλήρως τις ανάγκες σας για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη. 

Κάντε σήμερα online κράτηση του αυτοκινήτου