Αποδεδειγμένα, η Ελλάδα αποτελεί ένα από τους αγαπημένους προορισμούς ταξιδιωτών παγκοσμίως και σχεδόν κάθε χρόνο συγκαταλέγεται στις ομορφότερες χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα έχει μείνει στο υποσυνείδητο όλων ως μία χώρα που αξίζει οπωσδήποτε να την επισκεφθεί κάποιος το καλοκαίρι λόγω των αμέτρητων πανέμορφων νησιών και παραλιών που έχει να προσφέρει.

Δεν διαφωνεί κανείς πως όλα αυτά ισχύουν και με το παραπάνω. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν είναι μόνο τα νησιά και οι παραλίες της. Κάπου εδώ έρχεται η βόρεια Ελλάδα για να το αποδείξει με τα τόσα όμορφα μέρη που έχει να επιδείξει. Το συγκεκριμένο κομμάτι της χώρας είναι ευλογημένο με απέραντη φυσική ομορφιά, εντυπωσιακά ερείπια που σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, αμέτρητα αξιοθέατα και, φυσικά, πόλεις και χωριά που εγγυώνται να σου εμφυσήσουν τον τοπικό τρόπο ζωής. Μόλις φτάσετε, θα διαπιστώσετε αμέσως γιατί η περιοχή αξίζει λίγο περισσότερη αναγνώριση και ταυτόχρονα θα καταλάβετε γιατί οι Έλληνες έχουν κρατήσει αυτό το κόσμημα μόνο για τον εαυτό τους!

Πάμε, λοιπόν, να δούμε παρακάτω κάποια υπέροχα μέρη στη βόρεια Ελλάδα που αδιαμφισβήτητα αξίζουν να τα επισκεφθείτε:

Όλυμπος: Εκεί που κατοικούν οι αρχαίοι 12 Θεοί

ομορφα-μερη-στη-βορεια-ελλαδα-ολυμπος-alpha-drive-rent-a-carΟ Όλυμπος, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας με υψόμετρο 2.918 μέτρων, είναι ιδιαίτερα γνωστός, διότι στην ελληνική μυθολογία θεωρείτο ο υπέρτατος ιερός τόπος. Οι δώδεκα Ολύμπιοι Θεοί πιστεύονταν ότι διαμένουν εδώ με αποκορύφωμα την κορυφή του Μύτικα, όπου κατοικούσε ο Δίας. Η ευρύτερη περιοχή είναι πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα, καθώς εκεί θα βρείτε άγρια ζώα και πολλά σπάνια είδη φυτών. Επίσης, υπάρχουν πολλά μικρά και μεγάλα ποτάμια και φυσικά ατελείωτα μονοπάτια για πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία. Με λίγα λόγια, πρόκειται για τον παράδεισο εκείνων που τους αρέσει ο εναλλακτικός τουρισμός.

Ανακαλύψτε τον αρχαιολόγο που κρύβετε μέσα σας στη Βεργίνα

ομορφα-μερη-στη-βορεια-ελλαδα-βεργινα-alpha-drive-rent-a-carΑφεθείτε στον αρχαίο κόσμο της Βεργίνας, που φιλοξενεί αναμφίβολα έναν από τους καλύτερους και πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Η Βεργίνα, η οποία είναι μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO διατηρεί βασιλικούς τάφους και τμήματα μίας αρχαίας πόλης, την Αιγιά (Aegae), την πρώην πρωτεύουσα του Μακεδονικού βασιλείου. Πρόκειται για το μέρος, όπου ο Φίλιππος Β δολοφονήθηκε το έτος 336 π.Χ. και ο Μέγας Αλέξανδρος στέφθηκε διάδοχός του.

Στην περιοχή βρίσκονται υπογείως πολλαπλοί τάφοι που σώζονται στις θέσεις τους. Τα πιο χαρακτηριστικά και αξιομνημόνευτα παραδείγματα είναι ο τάφος του Φιλίππου Β, οι τάφοι αρκετών από τις συζύγους του και ο τάφος του Αλέξανδρου Δ του Μακεδόνα, του γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που δηλητηριάστηκε. Οι περισσότεροι τάφοι είναι σε καλή κατάσταση, καθώς τα χρυσά λείψανα και άλλου είδους θησαυροί σώζονται. Είναι σίγουρα μία εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

Τα μοναστήρια στα Μετέωρα που ακουμπούν τον Θεό

ομορφα-μερη-στη-βορεια-ελλαδα-μετεωρα-alpha-drive-rent-a-carΕίναι αρκετά πιθανό οι μοναχοί όταν έχτισαν αυτά τα μοναστήρια να σκέφτηκαν ότι όσο ψηλότερος είναι ο βράχος, τόσο πιο κοντά θα είναι οι ίδιοι στον Θεό. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται πραγματικά για ένα θαύμα της φύσης αν αναλογιστεί κανείς πως τα μοναστήρια είναι εξ’ ολοκλήρου χτισμένα πάνω σε πελώριους βράχους, οι οποίοι εκτείνονται στην περιοχή που ονομάζεται Μετέωρα. Είναι από τα πράγματα που αν δεν τα δει κάποιος, δεν πιστεύει την ύπαρξη τους!

Οι ασκητές και οι μοναχοί έφθασαν για πρώτη φορά στους βράχους και τις σπηλιές τον 9ο αιώνα προκειμένου να ζήσουν σε ηρεμία και απομόνωση. Τα μοναστήρια τα οικοδόμησαν το 14ο αιώνα για να αποφύγουν τις επιδρομές των Τούρκων. Τότε, οι μοναχοί έπρεπε να ανεβαίνουν με σκάλες φτιαγμένες από σχοινί, αλλά πλέον τα μοναστήρια είναι προσβάσιμα μέσω των πέτρινων σκαλοπατιών, τα οποία χτίστηκαν πίσω στο μακρινό 1920. Κάποια από τα μοναστήρια εξακολουθούν να λειτουργούν με συνολικά 56 μοναχούς και μοναχές σε ξεχωριστές τοποθεσίες.

Επισκεφθείτε το πανέμορφο φαράγγι του Βίκου

ομορφα-μερη-στη-βορεια-ελλαδα-μετεωρα-alpha-drive-rent-a-carΤο απίστευτα όμορφο φαράγγι του Βίκου βρίσκεται στα βουνά της Πίνδου, είναι τοποθετημένο βαθιά μέσα στο Εθνικό Πάρκο Βίκου-Αώου, έχει μήκος 20 χλμ. και σε ορισμένα σημεία έχει βάθος 490 μ. και πλάτος 400 μ. Το φαράγγι στο σύνολο του είναι άκρως εντυπωσιακό, καθώς η θέα που προσφέρει είναι ανυπέρβλητη και η εμπειρία της εξερεύνησης του μοναδική. Είναι ένα φυσικό τοπίο, στο οποίο αξίζει να αφιερώσετε χρόνο και να είστε σίγουροι πως θα σας ανταμείψει.

Νοικιάστε το αυτοκίνητο σας από την Alpha Drive Rent a Car και είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε όλα τα όμορφα μέρη που έχει η βόρεια Ελλάδα.