Η Θεσσαλονίκη είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη, η οποία μαγεύει όποιον την επισκεφτεί με τις πολλές διαφορετικές της όψεις! Οι διαφορετικές πολιτιστικές επιρροές που θα συναντήσετε στη Θεσσαλονίκη είναι αποτέλεσμα της μακραίωνης ιστορίας της πόλης που αγγίζει τα 2.300 έτη! Όταν κάποιος επισκέπτεται για πρώτη φορά την πόλη μπορεί να νιώσει ότι δεν ξέρει πως θα έπρεπε να οργανώσει το πρόγραμμά του, καθώς η Θεσσαλονίκη προσφέρει άπειρες επιλογές στους επισκέπτες της. Αν νιώθετε λοιπόν χαμένος μέσα στην πόλη και τις άπειρες επιλογές που σας προσφέρει δεν έχετε παρά να διαβάσετε το άρθρο μας και να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας τουρίστας στη Θεσσαλονίκη!

Γνωρίστε τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης

Η πόλη διαθέτει άπειρα αξιοθέατα τα οποία βρίσκονται σχεδόν σε όλες της τις γωνιές! Ποια είναι όμως εκείνα τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτεί πρώτα ένας τουρίστας στη Θεσσαλονίκη; Αρχικά η περιήγησή σας θα έπρεπε να ξεκινήσει από τον διάσημο Λευκό Πύργο, ο οποίος αποτελεί και το κυρίαρχο ορόσημο της πόλης. Αν και ο Λευκός πύργος στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί ως φρούριο, φυλακές και αστεροσκοπείο, σήμερα φιλοξενεί κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις, οι οποίες παρουσιάζουν το παρελθόν της πόλης με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού! 

Επόμενος σταθμός στην περιήγησή σας θα έπρεπε να είναι η Αψίδα του Γαλερίου ή Αλλιώς Καμάρα! Η Καμάρα αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα και σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης, καθώς χρονολογείται από το 306 μ.Χ. , οπότε χτίστηκε για να τιμήσει την οριστική νίκη του Αυτοκράτορα Γαλέριου έναντι των Περσών! Συγκεκριμένα οι αναπαραστάσεις που βρίσκονται πάνω σε αυτό το δεσποτικό ιστορικό μνημείο αφηγούνται τα σημαντικότερα πολεμικά γεγονότα τα οποία συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πολύχρονης πολεμικής εκστρατείας έναντι του Ναρσή, Βασιλιά των Περσών! 

Τέλος, ένας τουρίστας στη Θεσσαλονίκη θα έπρεπε οπωσδήποτε να επισκεφτεί τα Βυζαντινά τείχη της πόλης, τα οποία ανήκουν στα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO! Τα Βυζαντινά τείχη έχουν ύψος 10-12 μέτρα και το μήκος τους αγγίζει τα 4χλμ, ενώ κατά τους Βυζαντινούς χρόνους έφτανε τα 8χλμ, καθώς σκοπός τους ήταν να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή οχύρωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης! Σήμερα τα κάστρα αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της πόλης, αλλά και για τους ντόπιους κατοίκους, καθώς προσφέρουν μία φανταστική πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης!

Αξιοθέατα Θεσσαλονίκης-Τουρίστας στη Θεσσαλονίκη  

Επισκεφτείτε τα καλύτερα μέρη για φαγητό στη Θεσσαλονίκη  

Ξεκινήστε το πρωινό σας με ένα χορταστικό πρωινό στο Canteen και έχοντας ως θέα σας την παραλία της Θεσσαλονίκης. Αν και το Canteen σερβίρει λαχταριστά γεύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι ευρέως γνωστό στη πόλη για τις πεντανόστιμες επιλογές πρωινού που διαθέτει. Το Canteen άλλωστε είναι και το πρώτο εστιατόριο που εισήγαγε την έννοια του brunch στη Θεσσαλονίκη!

Ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης με παράδοση που ξεπερνά τις τέσσερις δεκαετίες, είναι το Clochard! Αυτό το chik εστιατόριο στην οδό Κομνηνών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να συνδυάζουν το εξαιρετικό φαγητό με ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής. Τα πιάτα του Clochard βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην αστική ελληνική κουζίνα ενώ έχουν και γαλλικές επιρροές! 

Τέλος για βραδινο θα σας προτείναμε να επιλέξετε μία από τη μικρές παραδοσιακές ταβέρνες που βρίσκονται στην Άθωνος. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία όχι μόνο να δοκιμάσετε κάποια παραδοσιακά πιάτα εξαιρετικής νοστιμιάς, αλλά να βιώσετε την μαγευτική ατμόσφαιρα ανεμελιάς που αποπνέει η πόλη στο έπακρο, καθώς σε πολλά από τα μαγαζάκια της Άθωνος θα βρείτε μουσικούς να παίζουν λαικη και παραδοσιακή ελληνική μουσική!

μέρη για φαγητό στη Θεσσαλονίκη-τουρίστας στη Θεσσαλονίκη
Ανακαλύψτε τα καλύτερα μέρη για να μείνετε στη Θεσσαλονίκη! 

 Θα ήταν μάλλον αφελές να σας κάνουμε κάποιες πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για το που θα έπρεπε να μείνετε στη Θεσσαλονίκη, καθώς αυτό εξαρτάται από το ποιες είναι οι απαιτήσεις και τα θέλω σας για την διαμονή σας.

Αν θέλετε να βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου χτυπά η καρδιά της πόλης, υπάρχει μία πληθώρα επιλογών η οποία θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες σας, όπως το ιστορικό Ηλέκτρα Παλλάς στην Αριστοτέλους ή το Antigon Urban Chic Hotel, το οποίο βρίσκεται στην Οδό Αντιγονιδών.

Ωστόσο, αν θέλετε να μείνετε σε μία πιο ήσυχη περιοχή της πόλης, χωρίς να κάνετε εκπτώσεις στην ποιότητα της διαμονής σας, σας προτείνουμε να επιλέξετε το Lazart Hotel , το οποίο βρίσκεται κοντά στην παλαιά μονή Λαζαριστών, στην δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, απέχοντας περίπου 15 λεπτά από το κέντρο της πόλης με το αυτοκίνητο! 

Τέλος, αν δεν θέλετε να μείνετε στο ξενοδοχείο και προτιμάτε ένα πιο απλό και οικείο περιβάλλον για την διαμονή σας, μπορείτε να βρείτε πολλά σπίτια και διαμερίσματα στη πόλη, μέσα από πλατφόρμες βραχυχρόνιας ενοικίασης!

μέρη για να μείνετε στη Θεσσαλονίκη-τουρίστας στη Θεσσαλονίκη

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ένας τουρίστας στη Θεσσαλονίκη! Έτσι μπορείτε να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τον χρόνο σας στην πόλη ανακαλύπτοντας μερικές από τις πιο όμορφες γωνιές της.

Νοικιάζοντας το αυτοκίνητό σας από την Alpha Drive Rent a Car έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε όλες της όψης αυτής της πανέμορφης πόλης, διασφαλίζοντας παράλληλα την ευχάριστη και άνετη μετακινησή σας!