Είστε λάτρεις της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και των παρθένων φυσικών τοπίων; Τότε μια εξόρμηση στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας, θα ήταν σίγουρα μια εξαιρετική εμπειρία για εσάς και την οικογένειά σας. Ο Παλαιός Παντελεήμονας βρίσκεται στις παρυφές του Ολύμπου, του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας και πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο Άγιο. Ο συγκεκριμένος οικισμός είναι ένα αρχιτεκτονικό στολίδι για τη περιοχή της Μακεδονίας καθώς αποτελεί δείγμα κλασικής μακεδονίτικης κατασκευαστικής νοοτροπίας και έχει ανακηρυχθεί πλέον διατηρητέος. Αν και η περιοχή του Παλαιού Παντελεήμονα Πιερίας είχε εγκαταλειφθεί λόγω πλημμυρών από τους μόνιμους κατοίκους της τη δεκαετία του 1950, πλέον αποτελεί ένα δημοφιλή πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Γιατί να επιλέξω τον Παλαιό Παντελεήμονα

Ο παλαιός Παντελεήμονας αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για εκδρομείς που έχουν ως αφετηρία τους την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας αποτελεί μία περιοχή απείρου φυσικού κάλλους, που αξίζει να εξερευνήσετε. Απολαύστε τη κατάφυτη διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Παλαιό Παντελεήμονα χωρίς να ταλαιπωρηθείτε, καθώς ο Παλαιός Παντελεήμονας απέχει μόλις 108 χιλιόμετρα από τη Συμπρωτεύουσα. Δημιουργήστε υπέροχες αναμνήσεις για εσάς, το ταίρι ή και την οικογένειά σας, εξερευνώντας τον πετρόχτιστο οικισμό.

Εξόρμηση στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας - Γιατί να επιλέξω τον Παλαιό Παντελεήμονα - Alpha Drive Rent a Car

Η γεωγραφική μοναδικότητα του Παλαιού Παντελεήμονα

Ο Παλαιός Παντελεήμονας βρίσκεται σε υψόμετρο 440 μέτρων και πέρα από τη φυσική του ομορφιά, έχει και μία ιδιαίτερη στρατηγική σημασία. Επιλέχθηκε από τους πρώτους κατοίκους του λόγω της γεωγραφικής του σημασίας, καθώς έχει θέα προς το κάστρο του Πλαταμώνα αλλά και προς τον θερμαϊκό κόλπο. Έτσι, οι κατοικοί του, μπορούσαν να προστατευτούν από ενδεχόμενες απειλές, όπως οι πειρατές που κατα τους παλαιότερους χρόνους λεηλατούσαν τις περιοχές που βρίσκονταν κοντά στη Θάλασσα.

Εξόρμηση στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας - Η γεωγραφική μοναδικότητα του Παλαιού Παντελεήμονα -Alpha Drive Rent a Car

Δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στον Παλαιό Παντελεήμονα

Φτάνοντας στον Παλαιό Παντελεήμονα υπάρχει πλήθος δραστηριοτήτων που θα μπορούσατε να κάνετε. Αυτές θα μπορούσαν να είναι ομαδικές αλλά και ατομικές. Το υπέροχο φυσικό τοπίο της περιοχής αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για πεζοπορία, ποδηλασία και αλεξίπτωτο πλαγιάς. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η περιοχή διαθέτει και κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους φυσιολάτρες. Αν ενδιαφέρεστε για πιο χαλαρές δραστηριότητες που θα συμπεριλαμβάνουν και μικρά παιδιά, μπορείτε να επιλέξετε έναν χαλαρό περίπατο στο πανέμορφους διατηρητέους δρόμους του Παλαιού Παντελεήμονα.

Εξόρμηση στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας - Δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στον Παλαιό Παντελεήμονα - Alpha Drive Rent a Car

Μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας

Το πρώτο μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε κατά την εξόρμησή σας στον Παλαιό Παντελεήμονα είναι η αναπαλαιωμένη εκκλησία που δεσπόζει στο κέντρο του χωριού, ταξιδεύοντας τους επισκέπτες της πίσω στο χρόνο. Στον Παλαιό Παντελεήμονα υπάρχουν πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια, για όσους θέλουν να δοκιμάσουν ένα υπέροχο δείγμα της Μακεδονικής κουζίνας. Τα φαγητά που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το ψητό κρέας και το παραδοσιακό κοκκινιστό, αυτά βέβαια συνδυάζονται άριστα με ένα ποτήρι τοπικό κόκκινο κρασί.

 Αν θελετε να διανυκτερεύσετε στον Παλαιό Παντελεήμονα υπάρχουν πολλά αναπαλαιωμένα σπίτια που έχουν μετατραπεί σε ξενώνες, διατηρώντας τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα, όσον αφορά τη διακόσμηση και την αρχιτεκτονική τους. Το δεσπόζον στοιχείο της πέτρας και τα rustic έπιπλα θα ξυπνήσουν τις αναμνήσεις σας από την ελληνική παράδοση.Τέλος,φεύγοντας από το Παλαιό Παντελεήμονα θα μπορούσατε να προμηθευτείτε αναμνηστικά για εσάς και τους οικείους σας από τα τοπικά μαγαζιά λαϊκής τέχνης.

Εξόρμηση στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας -Μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας -Alpha Drive Rent a Car

Κοντινοί προορισμοί στον Παλαιό Παντελεήμονα που αξίζει να επισκεφθείτε

Αναχωρώντας από τον Παλαιό Παντελεήμονα, σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείτε τη πιθανότητα να επισκεφθείτε κι άλλους προορισμούς που βρίσκονται κοντά στο διατηρητέο χωριό. Σε απόσταση αναπνοής από τον Παλαιό Παντελεήμονα βρίσκεται ο Νέος Παντελεήμονας που κατοικείται από τους ντόπιους που είχαν εγκαταλείψει τον παλαιό οικισμό. Αν θέλετε να συνδυάσετε τη περιήγησή σας στη φύση, με ένα μπάνιο στη θάλασσα μπορείτε να επισκεφθείτε τη Παραλία του Νέου Παντελεήμονα, ενώ αν θέλετε να μετακινηθείτε σε μία πιο δημοφιλή παραλία μπορείτε να μεταφερθείτε σε αυτή του Πλαταμώνα η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 4,5 χμ.Τέλος, αν θέλετε να επισκεφτείτε κάποιο μικρότερο αστικό κέντρο από τη Θεσσαλονίκη, στη περιοχή της Μακεδονίας, ιδανική στάση για εσάς θα αποτελούσε η όμορφη Κατερίνη,πρωτεύουσα της Πιερίας.

Εξόρμηση στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας -Κοντινοί προορισμοί στον Παλαιό Παντελεήμονα που αξίζει να επισκεφθείτε -Alpha Drive Rent a Car

Με αυτό το άρθρο ελπίζουμε νας σας βοηθήσαμε να σχεδιάσετε το ταξίδι σας στον μαγευτικό προορισμό του Παλαιού Παντελεήμονα Πιερίας. Όπου και αν θέλετε να ταξιδέψετε η Alpha Drive βρίσκεται δίπλα σας. Διαθέτοντας ένα στόλο 70 οχημάτων, είμαστε σε θέση να καλύψουμε οποιαδήποτε ανάγκη σας σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη.  

Κάντε σήμερα online κράτηση του αυτοκινήτου σας ή καλέστε στο τμήμα κρατήσεων Τηλ.:+30 2310447878, Κιν.:+30 6944736008