Μεταφορά στη Χαλκιδική με πλοίο

Δεν υπάρχει απευθείας σύνδεσης της Χαλκιδικής με πλοίο από άλλη περιοχή. Τα πλοία πηγαίνουν μόνο μέχρι τη Θεσσαλονίκη και φεύγουν από εκεί. Για να φτάσετε στη Χαλκιδική, πρέπει να πάρετε λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη συνδέεται όλο τον χρόνο με τους Πειραιά, τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Ρόδο, την Κω, τη Σάμο, τη Μύκονο, την Πάρο, τη Σαντορίνη, τη Σύρο, την Τήνο, τη Σκιάθο και το Ηράκλειο (Κρήτη). Το καλοκαίρι η Θεσσαλονίκη συνδέεται επίσης μέσω πλοίου με την Αλόννησο, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, τη Νάξο και το Βόλο. Τα ιπτάμενα δελφίνια συνδέουν τον Νέο Μαρμαρά με το Πευκοχώρι, το Πόρτο Καρράς, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες (Αλόννησος, Σκιάθος, Σκόπελος). Τα υδροπτέρυγα συνδέουν τη Νέα Μουδανιά με τη Θεσσαλονίκη, τις Σποράδες και τη Θεσσαλία (Άγιος Ιωάννης και Χορευτό). Τα ιπτάμενα δελφίνια συνδέουν το Πόρτο Καρράς με τον Νέο Μαρμαρά, το Πευκοχώρι και τις Σποράδες.

Μεταφορά στη Χαλκιδική με λεωφορείο

Το κύριο μέσο για να μετακινηθείτε στη Θεσσαλονίκη είναι το λεωφορείο. Υπάρχουν πολλά και συχνά λεωφορεία που κυκλοφορούν σε όλη τη Θεσσαλονίκη, οπότε η μετακίνηση θα είναι εύκολη. Για τη μεταφορά μέσα στην πόλη, υπάρχουν τα αστικά λεωφορεία, αλλά αν θέλετε να πάτε μακριά από το κέντρο της πόλης, π.χ. σε μια παραλία ή ένα χωριό της Χαλκιδικής, θα πρέπει να πάρετε ένα προαστιακό λεωφορείο ή αλλιώς όπως ονομάζονται, ΚΤΕΛ. Τα λεωφορεία ΚΤΕΛ φεύγουν καθημερινά όλο το χρόνο από Θεσσαλονίκη προς Πολύγυρο και Νέα Μουδανιά. Υπηρεσίες λεωφορείων είναι επίσης διαθέσιμες από τη Θεσσαλονίκη για να φτάσετε στα χωριά της Κασσάνδρας, της Σιθωνίας, της Ιερισσού και της Ουρανούπολης.

Ενοικίαση Αυτοκινήτου Χαλκιδική

Με περισσότερα από 70 διαθέσιμα οχήματα η AlphaDrive είναι σε θέση να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Χαλκιδική. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας δίνουμε τη δυνατότητα να παραλάβετε το όχημα σας από: