Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, δεν αφήνουν ιδιαίτερο χώρο για ρομαντισμό στη ζωή μας. Ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού τα αστικά κέντρα πολλές φορές γίνονται αποπνικτικά λόγω της ζέστης, αν και συνεχίζουν να προσφέρουν μία ευρεία  γκάμα επιλογών ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Η ιδανική λύση για ένα ζευγάρι που θέλει να συνδυάσει τις δραστηριότητες  που προσφέρει η πόλη της Θεσσαλονίκης με το ρομαντισμό, θα ήταν κάποιες μικρές αλλά μαγευτικές εξορμήσεις κοντά σε αυτή. Αν και υπάρχουν πολλές όμορφες τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή, εμείς έχουμε ετοιμάσει  τρεις προτάσεις για το ποιοι είναι οι πιο ρομαντικοί προορισμοί κοντά στη Θεσσαλονίκη, που θα σας μείνουν αξέχαστοι .

Απολαύστε μία ρομαντική περιήγηση στη λίμνη Κερκίνη

Η λίμνη Κερκίνη βρίσκεται στο νομό Σερρών και αποτελεί έναν από τους δέκα  σημαντικότερους υγροβιότοπους της Ελλάδας. Η Κερκίνη είναι ένας από τους καλύτερους ρομαντικούς προορισμούς κοντά στη Θεσσαλονίκη, καθώς απέχει μόλις 93χμ από αυτήν και 53χμ από τη πόλη των Σερρών. Η περιοχή σφύζει από απαράμιλλο φυσικό κάλλος και παρέχει ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων, αθλητικών αλλά και ψυχαγωγικών.

Η Κερκίνη είναι  αποτέλεσμα ανθρώπινης παρέμβασης. Μετά τη δημιουργία του φράγματος στον ποταμό Στρυμόνα το 1932, η λίμνη χρησιμοποιήθηκε ως μέσο αποθήκευσης νερού για αρδευτικούς σκοπούς. Ωστόσο τα φερτά υλικά που μετέφερε το νερό του ποταμού στη λίμνη δημιούργησαν ένα πλούσιο υπέδαφος στη περιοχή, καθιστώντας την έναν οικολογικό παράδεισο. Η λίμνη Κερκίνη αποτελεί το καταφύγιο πολλών σπάνιων ζώων όπως το βουβάλι, το ζαρκάδι, ο αργυροπελεκάνος και το φλαμίνγκο. Πέρα από τη πλούσια πανίδα, η λίμνη Κερκίνη διαθέτει και πλούσια χλωρίδα η οποία αποτελείται από άγριες ιτιές, νούφαρα και παραλίμνια δέντρα. Ακόμα, σε αυτή τη μαγευτική τοποθεσία, σας περιμένουν αθλητικές δραστηριότητες ιδανικές για ένα ζευγάρι, όπως οργανωμένες περιπατητικές και ορειβατικές διαδρομές. Όσον αφορά τα τοπικά εστιατόρια στα παραπλήσια χωριά, εκεί θα βρείτε τοπικά πιάτα όπως βουβαλίσιες μπριζόλες και λουκάνικα.

Οι Τρεις Καλύτεροι Ρομαντικοί Προορισμοί Κοντά στη Θεσσαλονίκη-Απολαύστε μία ρομαντική περιήγηση στη λίμνη Κερκίνη-AlphaDrive

Ζήστε την εμπειρία των θερμών πηγών στα Λουτρά Πόζαρ

 

Τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στο νομό Πέλλας και απέχουν 13 χμ από τη πόλη της Αριδαίας και 111 χμ από τη Θεσσαλονίκη. Αν εσείς και το ταίρι σας θέλετε να δοκιμάσετε ένα ζεστό λουτρό στη μέση ενός κατάφυτου τοπίου, τα Λουτρά Πόζαρ αποτελούν το ιδανικό μέρος για εσάς. Ο λόγος που επιλέξαμε να εντάξουμε τα Πόζαρ στους πιο ρομαντικούς προορισμούς κοντά στη Θεσσαλονίκη είναι η πληθώρα δραστηριοτήτων που προσφέρουν. Στα Λουτρά Πόζαρ μπορείτε να ζήσετε κάποιες μοναδικές εμπειρίες που θα αποτελέσουν αξέχαστες αναμνήσεις για εσάς ως ζευγάρι.

Η πανέμορφη λουτρόπολη βρίσκεται υπό τη σκιά του Όρους  Καϊμακτσαλάν, ωστόσο οι ιαματικές πηγές της προέρχονται από το Όρος του Βόρα. Αγγίζοντας τη θερμοκρασία των 37 °C, οι πηγές των Πόζαρ συνδυάζουν  τις ιαματικές ιδιότητες με την ευεξία και τη διασκέδαση.  Μπορείτε να επιλέξετε τα λουτρά σε κάποια εξωτερική πηγή ή να επισκεφτείτε κάποιο από τα Spa της περιοχής για μία πιο άνετη εμπειρία.

 Πέρα από  το μπάνιο στα ιαματικά λουτρά μπορείτε να κάνετε και άλλες ρομαντικές δραστηριότητες στη περιοχή όπως η ιππασία. Το ιππικό κέντρο Μακεδονίας – Ράντζο Μένιππος στο δήμο Αριδαίας, αποτελεί έναν υπέροχο προορισμό κοντά στα Πόζαρ αν σας αρέσουν οι βόλτες με τα άλογα. Το Ράντζο έχει αρκετά οργανωμένες εγκαταστάσεις και προσφέρει βασική εκπαίδευση ιππασίας στους επισκέπτες που θα ήθελαν να δοκιμάσουν την ανάβαση σε άλογο. Τέλος, μπορείτε να επισκεφτείτε το μικρό παλαιοντολογικό μουσείο της λουτρόπολης. Εκεί θα δείτε  μία συλλογή από απολιθώματα, καθώς και εκθέματα λαογραφικού ενδιαφέροντος.

Οι Τρεις Καλύτεροι Ρομαντικοί Προορισμοί Κοντά στη Θεσσαλονίκη-Ζήστε την εμπειρία των θερμών πηγών στα Λουτρά Πόζαρ-AlphaDrive

Νάουσα, ένας παράδεισος ρομαντισμού για όσους αγαπούν τη φύση

Αν αγαπάτε τη φύση, την ιστορία και το καλό κρασί, η Νάουσα είναι ένας από τους ρομαντικούς προορισμούς κοντά στη Θεσσαλονίκη που πρέπει οπωσδήποτε να λάβετε υπόψιν σας. Με μόλις 91 χμ να τη χωρίζουν από τη Θεσσαλονίκη, η Νάουσα αποτελεί τόπο αναψυχής πολλών ζευγαριών που δεν μπορούν ή δε θέλουν να φύγουν πολύ μακριά από τη συμπρωτεύουσα. Ξεκινώντας με τις φυσικές ομορφιές της Νάουσας, αξίζει να κάνετε μία στάση στη περιοχή του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη. Εκεί θα συναντήσετε ένα μοναδικό άλσος Πλατάνων, την τεχνητή λίμνη της περιοχής και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Επίσης, θα βρείτε καφετέριες, εστιατόρια και αθλητικές εγκαταστάσεις. Στη Νάουσα μπορείτε να θαυμάσετε ένα κομμάτι της πλούσιας μακεδονικής ιστορίας. Η περιοχή μεταξύ των χωριών  Χαρίεσσας, Κοπανού και Λευκαδίων παρουσιάζει τεράστιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Αποτελώντας τη τοποθεσία όπου βρισκόταν η Αρχαία πόλη Μιέζα, φιλοξενεί καλοδιατηρημένα ταφικά μνημεία και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα.

Τέλος, μία εξαιρετική εμπειρία για τους λάτρεις του κρασιού, θα ήταν μια επίσκεψη στο μουσείο οίνου και αμπέλου που στεγάζεται στο κτίσμα Μπουτάρη. Εκεί μπορείτε να θαυμάσετε με τον/την σύντροφό σας, εκθέματα σχετικά με την αμπελουργία και τη παραγωγή οίνου. Φεύγοντας από τη Νάουσα θα μπορούσατε να αγοράσετε ως ενθύμιο κάποιο από τα ιδιαιτέρως εύγευστα κρασιά της περιοχής.

Οι Τρεις Καλύτεροι Ρομαντικοί Προορισμοί Κοντά στη Θεσσαλονίκη-Νάουσα, ένας παράδεισος ρομαντισμού για όσους αγαπούν τη φύση-AlphaDrive

Με την ενοικίαση αυτοκινήτου από την Alpha Drive, έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ποιοι είναι οι  ρομαντικοί προορισμοί κοντά στη Θεσσαλονίκη αλλά και όπου αλλού θελήσετε. Παρέχοντας το ιδανικό όχημα για τις ανάγκες σας, η Alpha Drive είναι σε θέση να καλύψει οποιαδήποτε απαίτηση σας για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη. 

Κάντε σήμερα online κράτηση του αυτοκινήτου σας ή καλέστε στο τμήμα κρατήσεων Τηλ.:+30 2310447878, Κιν.:+30 6944736008