Η ενοικίαση αυτοκινήτου στις μέρες μας έχει γίνει πιο εύκολη από ποτέ. Μέσω του ίντερνετ ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να δει τις διαθέσιμες εταιρείες και να επιλέξει αυτή που ικανοποιεί περισσότερο τις ανάγκες του. Παρ’όλα αυτά υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που πρέπει κάποιος να σκεφτεί κατά την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου. Η AlphaDrive σας δίνει κάποια tips για την ενοικίαση αυτοκινήτων:

  1. Ανάγκες Ταξιδιού. Πριν ξεκινήσετε να κάνετε κράτηση αυτοκινήτου, καλό θα είναι να προσδιορίσετε τις ανάγκες του ταξιδιού σας, έτσι ώστε η επιλογή του αυτοκινήτου που θα προτιμήσετε να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του ταξιδιού σας.  Π.χ. μορφολογία δρόμων, όγκος αποσκευών, αριθμός επιβατών.  Ο στόλος μας, λαμβάνοντας υπόψη του τις ανάγκες των διαδρομών σας, είναι έτοιμος να σας παρέχει το καταλληλότερο αυτοκίνητο.
  2.  Παιδικό Καθισματάκι. Εάν υπάρχουν στην καμπίνα του αυτοκινήτου μικρά παιδιά πρέπει να ζητηθεί ειδικό καθισματάκι για την ασφάλεια του παιδιού.  Η AlphaDrive σας το παρέχει δωρεάν και φροντίζει πάντα για την άμεση εξασφάλισή του.  H χρήση των ζωνών ασφαλείας κρίνεται απαραίτητη σε όλες τις μετακινήσεις σας, καθώς και η τήρηση της απαγόρευσης, κάτω των 12 ετών να κάθονται στο μπροστινό κάθισμα.
  3.  Χώρος στάθμευσης. Ο τόπος που θα παρκάρετε το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι καθορισμένος χώρος στάθμευσης.  Τα πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα είναι υψηλά και επιβαρύνουν τον οδηγό.  Σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται αφαίρεση των πινακίδων όπου σε εκείνη την περίπτωση ο οδηγός θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με την εταιρεία μας.
  4. Καιρικές Συνθήκες. Λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις καιρικές συνθήκες που θα συναντήσετε στο ταξίδι σας, η κατοχή των αλυσίδων χιονιού είναι υποχρεωτική.  Θα πρέπει να ζητήσετε από τον υπάλληλο να σας υποδείξει το μέρος του αυτοκινήτου που βρίσκονται και να σας ενημερώσει για τον τρόπο τοποθέτησής τους.
  5. Οδική Βοήθεια. Η εταιρεία μας σας παρέχει 24ωρη οδική βοήθεια όπου το τηλέφωνό της θα πρέπει να γίνει γνωστό στον πελάτη.  Ο οδηγός θα μπορεί να επικοινωνήσει σε τυχόν βλάβη του αυτοκινήτου ή τροχαίου ατυχήματος.  Συμπληρωματικά πρέπει να αναφερθεί ότι μέσα στο αυτοκίνητο θα πρέπει να υπάρχει πάντα η δήλωση τροχαίου ατυχήματος καθώς και όλα τα επίσημα έγγραφα του οδηγού και του αυτοκινήτου.
  6. Άδεια Οδήγησης. Στην παράδοση του αυτοκινήτου δείχνεται πάντα την έγκυρη άδεια οδήγησης όπου κατέχεται, έχοντας βέβαια συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας σας.
  7. Συμφωνητικό Μίσθωσης. Φροντίζετε να πάρετε πάντα αντίγραφο του συμφωνητικού μίσθωσης και να το έχετε πάντα μαζί σας.
  8. Έλεγχος Αυτοκινήτου. Ο αρχικός έλεγχος του αυτοκινήτου για τυχόν εκδορές είναι μια διαδικασία που φρόνιμο είναι να γίνει και από τον πελάτη, έτσι ώστε να επισημανθούν οι φθορές που έχουν γίνει από προηγούμενες ενοικιάσεις.
  9.  Ταξίδι με πλοίο. Ενημερώνετε πάντα εάν θέλετε το αυτοκίνητο να ταξιδέψει με πλοίο έτσι ώστε να σας προσκομιθεί η κατάλληλη άδεια. Η συγκεκριμένη άδεια θα πρέπει να είναι μαζί με τα άλλα επίσημα χαρτιά του αυτοκινήτου για τυχόν έλεγχο.
  10. Προσωπικά Αντικείμενα. Παραδίδοντας το αυτοκίνητο φροντίστε να έχετε πάρει όλα τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Η ALPHA DRIVE car rental δραστηριοποιείται στην ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη και στην ενοικίαση αυτοκινήτων στη Χαλκιδική με στόχο την παροχή κορυφαίων υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτων.