Η πανδημία του Covid-19 είναι μια πρωτοφανής κατάσταση που κλήθηκε  να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, καθώς πολλοί τομείς της ζωής μας επηρεάστηκαν από αυτήν. Τα Εθνικά Συστήματα Υγείας και η Παγκόσμια Οικονομία δέχθηκαν ένα τεράστιο πλήγμα λόγω της πανδημίας και των απαραίτητων περιορισμών που ήρθαν ως επακόλουθο της . Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που επηρέασε ο Covid-19 ήταν η κοινωνική μας ζωή. Κάθε μορφή κοινωνικής αλληλεπίδρασης ελαχιστοποιήθηκε και τα ταξίδια επιτρέπονταν μόνο κάτω από ακραίες συνθήκες. Σήμερα, τα μέτρα προφύλαξης λόγω του covid-19 είναι πιο ευέλικτα λόγω του υψηλού ποσοστού των εμβολιασμένων ατόμων. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο Covid-19 δεν είναι ακόμα εκεί έξω. Στην Ελλάδα, η στρατηγική κατά της εξάπλωσης του Covid-19 τροποποιείται συνεχώς ακολουθώντας τα ημερήσια επιδημιολογικά δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη την περίοδο του Covid-19, θα πρέπει να είστε καλά ενημερωμένοι για το τρέχοντα ρυθμό εξάπλωσης του Covid-19 στην πόλη και να γνωρίζετε όλες τις πρόσφατες ενημερώσεις για τα μέτρα.

Κανονισμοί Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, οι επιβάτες διεθνών και εσωτερικών πτήσεων πρέπει να έχουν μαζί τους ένα από τα παρακάτω πιστοποιητικά. Πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του Covid -19 που εκδόθηκε από τις χώρες τους. Η γλώσσα του πιστοποιητικού μπορεί να είναι αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά ρωσικά ή ισπανικά. Το πιστοποιητικό θεωρείται έγκυρο μόνο με την προϋπόθεση ότι έχει παρέλθει περίοδος 14 ημερών από τον πλήρη εμβολιασμό του επιβάτη. Αρνητική μοριακή εξέταση (PCR) για τον covid -19. Η δοκιμή πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 72 ώρες πριν από την άφιξή τους στο αεροδρόμιο. Οι επιβάτες μπορεί επίσης να κληθούν να κάνουν μια γρήγορη δοκιμή μόλις φτάσουν. Αυτό είναι ένα μέρος της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθήσουν οι επιβάτες των εισερχόμενων πτήσεων προκειμένου να υποβάλουν Φόρμα  Εντοπισμού Επιβατών (PLF). Η τρίτη εναλλακτική λύση είναι να έχετε ιατρικό πιστοποιητικό λοίμωξης από τη νόσο του Covid-19. Το πιστοποιητικό μπορεί να εκδοθεί από τη χώρα του επιβάτη, μετά από περίοδο 30 ημερών θετικού τεστ covid-19 και η ισχύς του διαρκεί για έξι μήνες.

Θεσσαλονίκη την περίοδο του Covid-19 -19 Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε-Κανονισμοί Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης-AlphaDrive

Διαμονή στη Θεσσαλονίκη την περίοδο του Covid-19

Στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να βρείτε πολλές επιλογές διαμονής που πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, που απαιτούνται για την προστασία σας από τον covid-19. Όλα τα ξενοδοχεία είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν τα μέτρα και τις συστάσεις που παρέχονται από τις ελληνικές υγειονομικές αρχές. Αυτό σημαίνει ότι τα δωμάτιά τους απολυμαίνονται τακτικά και ότι όλο το προσωπικό υποβάλλεται σε τεστ. Τα περισσότερα ξενοδοχεία ρυθμίζουν τον αριθμό των επισκεπτών τους προκειμένου να είναι σύμφωνος με τα μέτρα κοινωνικής απόστασης. Ακόμα,  στις εγκαταστάσεις υψηλού κινδύνου, όπως γυμναστήρια ξενοδοχείων και σπα παίρνονται επιπλέον προφυλάξεις.

Θεσσαλονίκη την περίοδο του Covid-19 Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε-Διαμονή-AlphaDrive

Μουσεία Θεσσαλονίκης την περίοδο του Covid -19

Τα μουσεία είναι ανοιχτά σε επισκέπτες που θέλουν να θαυμάσουν τους αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς της πόλης, αρκεί να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα κοινωνικής απόστασης. Όλοι οι επισκέπτες υποχρεούνται να φορούν μάσκες κατά την επίσκεψή τους στα μουσεία. Για τα group που παρακολουθούν  μια ξενάγηση, ο μέγιστος αριθμός είναι 20 άτομα. Αυτό το όπιο μάλιστα επιτρέπεται υπό   την προϋπόθεση ότι έχουν γίνει τα απαραίτητα τεστ όλα τα μέλη της ομάδας. Επίσης, συνιστάται η ιδιαίτερα η συχνή απολύμανση των χεριών μέσω αντισηπτικών προϊόντων και  της πλύσης τους. Τέλος,  Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε να αγγίζετε επιφάνειες και να χρησιμοποιείτε στεγνωτήρια χεριών.

 

Θεσσαλονίκη την περίοδο του Covid -19 Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε-Μουσεία-AlphaDriveΔιασκέδαση στη Θεσσαλονίκη την περίοδο του Covid-19

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του covid-19, υπάρχει μια ποικιλία επιλογών ψυχαγωγίας, από τις οποίες θα μπορούσατε να διαλέξετε, λαμβάνοντας απλώς κάποιες απαραίτητες προφυλάξεις. Αν είστε λάτρεις του κινηματογράφου, ο ηλιόλουστος καλοκαιρινός καιρός της πόλης είναι σύμμαχός σας, καθώς οι θερινοί  κινηματογράφοι επιτρέπεται να λειτουργούν  με πληρότητα 75%. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε τη διάσημη κουζίνα της Θεσσαλονίκης σε τοπικά εστιατόρια, όπου επιτρέπεται να καθίσετε και να απολαύσετε το δείπνο σας, χωρίς να φοράτε μάσκα, όσο βρίσκεστε σε εξωτερικά τραπεζοκαθίσματα. Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφθείτε μερικές από τις μαγευτικές παραλίες κοντά στη Θεσσαλονίκη, όπως η Επανομή, η Ασπροβάλτα και ο Σταυρός. Εκεί θα μπορούσατε να βρείτε όλες τις ανέσεις που θα περίμενε κάποιος σε μια οργανωμένη παραλία. Αυτές περιλαμβάνουν άνετες ξαπλώστρες, κοκτέιλ και σνακ. Σε αυτές τις οργανωμένες παραλίες, υπάρχει μια τακτική ρουτίνα απολύμανσης σε συνδυασμό με την απαραίτητη απόσταση που απαιτείται ανάμεσα στις ξαπλώστρες. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να απολαύσετε ξέγνοιαστες στιγμές κάνοντας ηλιοθεραπεία, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για κάτι.

Θεσσαλονίκη την περίοδο του Covid-19 Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε-Διασκέδαση-AlphaDrive

 

Η Θεσσαλονίκη, την περίοδο του covid-19 είναι αρκετά διαφορετική από τη συνήθη όψη της. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η ανέμελη νοοτροπία της έχει επηρεαστεί από αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση. Η πόλη έχει όμορφες εμπειρίες να προσφέρει στους επισκέπτες της, ακόμη και κατά την περίοδο του covid -19, πέρα ​​από όλες τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν. Σε αυτήν μπορείτε να θαυμάσετε αξιοθέατα, να δοκιμάσετε υπέροχο φαγητό και να δημιουργήσετε ζεστές αναμνήσεις που θα σας συντροφεύουν  για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Με την ενοικίαση αυτοκινήτου από την Alpha Drive, έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε την όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης και όλες τις εμπειρίες που έχει να σας προσφέρει. Παρέχοντας το ιδανικό όχημα για τις ανάγκες σας, Alpha Drive μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες σας για ενοικίασης αυτοκινήτου στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη.

Κλείστε το αυτοκίνητό σας online σήμερα ή καλέστε το τμήμα κρατήσεων Τηλ .: + 30 2310447878, Κινητό: + 30 6944736008