Η πόλη της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα από τα πιο προσιτά μέρη για διακοπές στην Ελλάδα. Λόγω του χαμηλότερου τουρισμού που έχει συγκριτικά με τα νησιά και τη νότια Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη είναι σχετικά «αμόλυντη» και φιλική προς εκείνους που θα θέλουν να την επισκεφθούν. Η φήμη της ως μία πόλη γεμάτη φοιτητές σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές περιοχές , στις οποίες κάποιος μπορεί να ψωνίσει και να φάει οικονομικά.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε παρακάτω κάποιες έξυπνες συμβουλές για μία «οικονομική» επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη:

Αμέτρητες Επιλογές Φθηνού Φαγητού

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για ένα φθηνό αλλά και ποιοτικό γεύμα στη Θεσσαλονίκη. Οι επιλογές είναι πραγματικά πάρα πολλές, όπως πίτσα, ζυμαρικά, σαλάτες και δεν κοστίζουν παρά μόνο ελάχιστα ευρώ. Ομοίως, οι ατέλειωτες επιλογές για φθηνό και γρήγορο καφέ αποτελούν μία εξαιρετική λύση για όσους έχουν συγκεκριμένο budget. Αυτό επικρατεί ιδιαίτερα στις φοιτητικές περιοχές γύρω από τη Ροτόντα και τα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης.

Δωρεάν Περιηγήσεις και Tours

συμβουλες-για-οικονομικη-επισκεψη-στη-θεσσαλονικη-δωρεαν-ξεναγησεις-alpha-drive-rent-a-carΥπάρχουν τόσα πολλά που μπορεί κάποιος να δει στη Θεσσαλονίκη που απλά αρκεί να πάρει έναν καφέ στο χέρι και να πάει μία βόλτα. Για την πλειοψηφία των αξιοθέατων που κάποιος μπορεί να δει από έξω δεν χρειάζεται κάποιο εισιτήριο. Η Θεσσαλονίκη είναι μια όμορφη πόλη που προσφέρει πολλά σε κοινή θέα και δωρεάν.

Επισκεφθείτε Τις Υπαίθριες Αγορές

Το να ψωνίζει κάποιος σε μεγάλα σουπερμάρκετ μπορεί πολλές φορές να κοστίζει. Είναι προτιμότερο να ρίξετε την προσοχή σας στις υπαίθριες αγορές που διαθέτουν φθηνά τοπικά προϊόντα. Πράττοντας έτσι, το κόστος μειώνεται αρκετά και ταυτόχρονα γεύεστε ποιοτικό φαγητό.

Εκμεταλλευτείτε Τις Δωρεάν Ημέρες

Συχνά τα μουσεία διαφημίζουν ότι κάποιες συγκεκριμένες ημέρες και ώρες υπάρχει ελεύθερη είσοδος (συνήθως Σαββατοκύριακα εκτός των ωρών αιχμής). Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσει κάποιος χρήματα. Τα all-in-one εισιτήρια για όλα τα αξιοθέατα είναι επίσης μία πολύ καλή λύση για όσους θέλουν να δουν πολλά πράγματα μέσα σε μία μέρα.

Τοπικές Εκδηλώσεις

συμβουλες-για-οικονομικη-επισκεψη-στη-θεσσαλονικη-τοπικες-εκδηλωσεις-alpha-drive-rent-a-carΕκπληκτικές εκδηλώσεις κάνουν συχνά την εμφάνιση τους στη Θεσσαλονίκη, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τις γιορτές φαγητού, τα μουσικά φεστιβάλ και γενικά διάφορα events που λαμβάνουν χώρα κατά την διάρκεια όλου του έτους. Συνήθως είναι δωρεάν και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε τι συμβαίνει στη πόλη.

Επιλογές Διαμονής

Το γεγονός πως η Θεσσαλονίκη έχει μία «φοιτητική κουλτούρα» λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού φοιτητών που ζουν στη πόλη προσελκύει πολλούς νέους σε ηλικία τουρίστες. Επομένως, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσετε νέο κόσμο είναι να μείνετε σε ξενώνες ή hostels. Είναι φθηνά, φιλόξενα και φιλικά και φυσικά βρίσκονται στη καρδιά της πόλης.

Συναλλαγές Μετρητών

συμβουλες-για-οικονομικη-επισκεψη-στη-θεσσαλονικη-συναλλαγες-μετρητων-alpha-drive-rent-a-carΗ Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ως νόμισμα χρησιμοποιεί το ευρώ (€). ΑΤΜ υπάρχουν πολλά στη πόλη, αλλά τα σημεία ανταλλαγής συναλλάγματος δεν είναι τόσα πολλά, οπότε είναι προτιμότερο να κάνετε συνάλλαγμα στο αεροδρόμιο. Για διάφορες αγορές (μεγάλης αξίας), σε εστιατόρια και αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οι κάρτες γίνονται δεκτές. Πολλές φορές, όμως, οι επιχειρήσεις προτιμούν μετρητά. Το μπουρμπουάρ δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά πάντοτε εκτιμάται όταν κάποιος αφήνει. Επίσης, θα χρειαστείτε να έχετε μαζί σας πολλά ψιλά σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε λεωφορεία και ταξί. Εάν είστε επισκέπτης εκτός ΕΕ, φροντίστε να ζητήσετε μια απόδειξη GST, καθώς μπορείτε να διεκδικήσετε την επιστροφή του φόρου στο αεροδρόμιο.

Νοικιάστε το αυτοκίνητο σας από την Alpha Drive Rent a Car και απολαύστε τον χρόνο σας στη Θεσσαλονίκη εξερευνώντας τις ομορφιές της!