Η Χαλκιδική είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα καθώς διαθέτει χρυσές αμμουδιές, κρυστάλλινες θάλασσες άπειρες επιλογές διασκέδασης και υπερπολυτελή ξενοδοχεία. Τι γίνετε όμως για αυτούς που επιθυμούν οι διακοπές τους να έχουν λίγη παραπάνω δράση!  Στη Χαλκιδική θα βρείτε πολλά υπερσύγχρονα κέντρα τα οποία προσφέρουν μία πληθώρα water sports, ώστε να καλύψουν κάθε γούστο και κάθε ανάγκη.  

Πάμε τώρα να δούμε ποια είναι τα καλύτερα μέρη για water sports στην Χαλκιδική, καθώς και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. 

 Surf Vourvourou 

Σε μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Χαλκιδικής τη Βουρβουρού, θα βρείτε ένα πλήρως εξειδικευμένο κέντρο water sports, το Surf Vourvourou. Πιο συγκεκριμένα το Surf vourvourou βρίσκεται σε μία απομονωμένη παραλία η οποία προσφέρει στους επισκέπτες της, την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση, μακριά από την εκκωφαντική μουσική των beach bars. Η παραλία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σύμπλεγμα των μικρών νησιών που βρίσκονται σε στον κόλπο της Βουρβουρούς, με το μεγαλύτερο από αυτά να είναι ο Διάπορος. 

Το Surf Vourvourou προσφέρει μία ευρεία γκάμα από water sports τα οποία διδάσκονται από εκπαιδευτές με πολυετή εμπειρία αλλά και βραβεύσεις στα συγκεκριμένα αθλήματα. Αυτά είναι η ιστιοσανίδα, η ιστιοπλοΐα, το καταμαράν, η όρθια κωπηλάσια και το θαλάσσιο ποδήλατο. Ακόμη μία υπέροχη εμπειρία που θα μπορούσατε να απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας είναι το snorkeling, η κατάδυση δηλαδή με ειδική μάσκα που καλύπτει όλο το πρόσωπο και αναπνευστήρα, ώστε να θαυμάσετε την απαράμιλλή ομορφιά του βυθού της Βουρβουρούς. 

Τέλος, το Surf Vourvourou εμπνευσμένο από το φυσικό τοπίο της περιοχής το οποίο συνδυάζει την άγρια ομορφιά του επιβλητικού όρους Ίτταμος με την γαλήνια θάλασσα της Σιθωνίας, οργανώνει μοναδικές ποδηλατικές εξορμήσεις. Σε αυτές παρέχονται τόσο ατομικές, όσο και ομαδικές διαδρομές για όλα τα επίπεδα, καθώς επίσης και mountain bikes μαζί με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας. 

water sports Χαλκιδική-Βουρβουρού- Alpha Drive

Seavery  

 To Seavery είναι ένα πιστοποιημένο κέντρο θαλάσσιων σπορ και βρίσκεται στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, στη Σίβηρη. Το κέντρο προσφέρει μία ευρεία γκάμα από water sports όπως είναι το scubadiving, το θαλάσσιο σκι, η ιστιοσανίδα το snorkeling κ.α. To Seavery club είναι μέλος της PADI, του μεγαλύτερου οργανισμού θαλάσσιων σπορ που αριθμεί πάνω από 3.800 κέντρα σε όλον τον κόσμο. Αυτό συνεπάγεται πως όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του κέντρου ακολουθούν της διεθνείς προδιαγραφές της PADI.  

 Αν θέλετε να βιώσετε στιγμές άπειρου γέλιου και διασκέδασης σας προτείνουμε οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το tubing. Στο tubing, ένα κυκλικό φουσκωτό δένεται πίσω από ένα σκάφος με αρκετά μεγάλη ταχύτητα. Ο στόχος αυτού του διασκεδαστικού παιχνιδιού είναι να μην πέσετε στη θάλασσα από τους απότομους ελιγμούς του σκάφους. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αθλητικές δεξιότητες για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, μόνο διάθεση για γέλιο και περιπέτεια.  

water sports Χαλκιδική-seavery- Alpha Drive

Sani Water Sports  

Αν σκοπεύετε να συνδυάσετε τα water sports στη Χαλκιδική μαζί με την πολυτελή διαμονή τότε θα μπορούσατε να επισκεφτείτε τις εγκαταστάσεις του Sani Resort, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Εκεί μπορείτε να έρθετε σε επαφή με κάποια από τα πιο δημοφιλή water sports στον κόσμο όπως είναι το wndsurfing, το καταμαράν και το καγιάκ. Λόγω των εξειδικευμένων εκπαιδευτών και του άριστου εξοπλισμού, στα προγράμματα εκπαίδευσης είναι ευπρόσδεκτες όλες οι ηλικίες αλλά και όλα τα επίπεδα, ακόμη και οι εντελώς αρχάριοι. 

water sports Χαλκιδική-sani- Alpha Drive

Κέντρο Θαλασσίων Σπορ Νέων Ρόδων 

Ήρθε η στιγμή να φτάσουμε στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής και στον γραφικό οικισμό των Νέων Ρόδων. Το κέντρο θαλάσσιων σπορ Νέων Ρόδων λειτουργούσε για 18 χρόνια στην παραλία του οικισμού, ενώ από το 2001 έχει μεταφερθεί στην παραλία δίπλα στο Eagles Palace, πέντε χιλιόμετρα μακριά από την αρχική του τοποθεσία, στον δρόμο προς Ουρανούπολη. 

Οι δραστηριότητες που προσφέρει το κέντρο μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες. Στα παιχνίδια, τα αθλήματα, και στην ενοικίαση σκαφών. Αν ενδιαφέρεστε περισσότερο για τα water sports, σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα εκμάθησης ιστιοσανίδας. Σε αυτό εκπαιδευτές με πολύχρονη εμπειρία χρησιμοποιούν μεθόδους που απλουστεύουν πλήρως την εκμάθηση του σπορ, κάνοντας την προσβάσιμη ακόμα και σε παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω. Με αυτόν τον τρόπο σας δίνεται η καταπληκτική ευκαιρία να μάθετε ιστιοσανίδα μαζί με τα παιδιά σας. 

water sports Χαλκιδική-νέα ρόδα- Alpha Drive

Όποια και από τις παραπάνω προτάσεις και να επιλέξετε είναι απολύτως βέβαιο πως τα water sports στη Χαλκιδική είναι μία ανεπανάληπτη εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.  

Νοικιάστε το αυτοκίνητό σας από την Alpha Drive και εξασφαλίστε την άνετη και ασφαλή μετακίνησή σας σε όλους του φανταστικούς προορισμούς που υπάρχουν σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη.