Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδέσει τις διακοπές στην Ελλάδα με ήλιο, θάλασσα και καλοκαίρι. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα διαθέτει υπέροχα μέρη, τα οποία προσφέρουν αξέχαστες διακοπές για το καλοκαίρι. Όμως, η Ελλάδα διαθέτει και περιοχές στις οποίες μπορείτε να περάσετε τις χειμερινές διακοπές σας. Αν βρεθείτε σε κάποιο από τα χωριά της Μακεδονίας, για χειμερινές διακοπές, θα σας συναρπάσει ο φυσικός πλούτος, η παράδοση και ο πολιτισμός τους. Η Μακεδονία διαθέτει υπέροχες περιοχές, παραδοσιακά χωριά, με φυσική ομορφιά και αρχιτεκτονική που θυμίζει παλαιότερες εποχές.

Το παρόν άρθρο, θα σας ταξιδέψει σε περιοχές της Μακεδονίας, στις οποίες μπορείτε να περάσετε τις χειμερινές διακοπές σας. Από το παραμυθένιο Νυμφαίο της Φλώρινας, στην πρωτεύουσα της Πίνδου, την Σαμαρίνα, έως το γραφικό χωριό Άνω Πορόια, των Σερρών, θα σας καθοδηγήσουμε ανάμεσα σε βουνά, λίμνες και μαγικά τοπία, τα οποία έχουν να προσφέρουν οι περιοχές της Μακεδονίας, για τις χειμερινές διακοπές σας.

Χειμερινές διακοπές στο Νυμφαίο

Το Νυμφαίο είναι χωριό της Φλώρινας, απέχει 178 χλμ από την Θεσσαλονίκη και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μέτρων. Σύμφωνα με την UNESCO, συγκαταλέγεται στα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης.

Το συγκεκριμένο χωριό της Φλώρινας, τον χειμώνα είναι πάντα χιονισμένο, γεγονός που δημιουργεί μία εξαιρετική ατμόσφαιρα, για τις χειμερινές διακοπές σας. Αφού κάνετε μια βόλτα στα σοκάκια του χωριού θα παρατηρήσετε τα πανέμορφα πετρόχτιστα αρχοντόσπιτα, γνωστά και ως βλάχικα. Το τοπίο γύρω σας, θα σας δώσει την εντύπωση ότι βρίσκεστε σε κάποιο παραμύθι. Είναι ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές μακριά από αστικά κέντρα και να βιώσουν μία ήρεμη και ζεστή ατμόσφαιρα. Στο Νυμφαίο θα βρείτε πολλά αρχοντικά να εξερευνήσετε. Σχετικά με το φαγητό, στην πλατεία του χωριού, υπάρχουν ταβερνάκια στα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε τις τοπικές γεύσεις. Επιπλέον, η περιοχή έχει πολλούς ξενώνες για την διαμονή σας. Το Νυμφαίο, προσφέρει και πολλές ευκαιρίες για δραστηριότητες όπως, πεζοπορία σε μονοπάτια του βουνού, τα οποία οδηγούν σε μέρη με απίστευτη θέα. Επίσης, μπορείτε να κάνετε ιππασία ή να κάνετε βόλτες με ποδήλατα, εξερευνώντας την περιοχή.

Χειμερινές διακοπές στο Νυμφαίο-AlphaDrive

Χειμερινές διακοπές στην Σαμαρίνα

Η Σαμαρίνα βρίσκεται στα Γρεβενά, απέχει 220 χλμ από την Θεσσαλονίκη και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Πρόκειται για ψηλότερο χωριό της Ελλάδας αλλά και όλων των Βαλκανίων.

Αν επιλέξετε την Σαμαρίνα για τις χειμερινές διακοπές σας, πραγματικά θα μαγευτείτε από τα πανέμορφα τοπία της, τα οποία είναι συνήθως χιονισμένα. Στο χωριό, υπάρχει λαογραφικό μουσείο, με εκθέματα παραδοσιακών στολών και παλιών εργαλείων που χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι. Επιπλέον, στο χωριό υπάρχουν και πολλές εκκλησίες για να επισκεφτείτε, με αξιοσημείωτη αναφορά στην εκκλησία της Παναγίας στο κέντρο του χωριού, καθώς στο ιερό της συγκεκριμένης εκκλησίας, υπάρχει ριζομένο ένα αιωνόβιο πεύκο. Το χωριό διαθέτει ξενώνες για την διαμονή σας, ενώ υπάρχουν και ταβέρνες με έμφαση στην τοπική κουζίνα. Στην σαμαρίνα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε ορειβασία στο βουνό του Σμόλικα, όπου θα συναντήσετε εκπληκτικά φυσικά τοπία, με καταρράκτες και λίμνες.

Χειμερινές διακοπές στην Σαμαρίνα-AlphaDrive

Χειμερινές διακοπές στα Άνω Πορόια

Τα Άνω Πορόια είναι χωριό των Σερρών, απέχει 97 χλμ από την πόλη της Θεσσαλονίκης και βρίσκεται πολύ κοντά στην λίμνη Κερκίνη. Η γραφικότητα και η τοποθεσία του χωριού, το κάνουν ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας.

Το χωριό είναι χτισμένο στους πρόποδες του όρους Μπελλές και έχει απίστευτη θέα, τον κάμπο και την λίμνη της Κερκίνης. Αν περπατήσετε στα δρομάκια του χωριού θα παρατηρήσετε τα αρχοντικά σπίτια με μακεδονική αρχιτεκτονική. Στο χωριό κυλούν από παντού ρυάκια, ικανά να μεταδώσουν μία ηρεμία στους επισκέπτες, σε συνδυασμό με την πλούσια βλάστηση της περιοχής. Στο χωριό θα βρείτε ξενώνες για την διαμονή σας, καθώς και ταβέρνα για να δοκιμάσετε τα τοπικά πιάτα της περιοχής. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα μονοπάτια δίπλα στην ρεματιά, για να εξερευνήσετε το βουνό, περνώντας μέσα από δάση με πλατάνια. Επιπλέον, πολύ κοντά στο χωριό υπάρχουν δύο ιαματικά λουτρά, το λουτρό του Αγκίστρου και το λουτρό του Σιδηροκάστρου, τα οποία είναι ιδανικά για διαφορετικές παθήσεις.

Χειμερινές διακοπές στα Άνω Πορόια-AlphaDrive

Συνοψίζοντας, τα χωριά της Μακεδονίας, αποτελούν εξαιρετικούς προορισμούς για να πραγματοποιήσετε τις χειμερινές διακοπές σας. Ένα ταξίδι διακοπων σε οποιονδήποτε από αυτούς, θα σας ανταμείψει με τις καλύτερες εμπειρίες, που θα σας μείνουν αξέχαστες. Ενοικιάζοντας το αυτοκίνητό σας από την Alpha Drive, έχετε την ευελιξία να μετακινήστε με μεγάλη ευκολία και να πραγματοποιήσετε τις ιδανικές για εσάς, χειμερινές διακοπές.

Ενοικιάστε το όχημα σας, στη Θεσσαλονίκη online ή καλέστε στο τμήμα κρατήσεων Τηλ.:+30 2310447878, Κιν.:+30 6944736008.