Πολλοί μπορεί να έχουν ταυτίσει τις διακοπές τους με το ζεστό ελληνικό καλοκαίρι. Ειδικά αν οι αγαπημένοι σας προορισμοί βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα, σίγουρα οι διακοπές σας είναι συνυφασμένες με τα γαλάζια νερά και τις χρυσαφένιες παραλίες της Χαλκιδικής. Ωστόσο, η Βόρεια Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πανέμορφη ακόμα και όταν βρισκόμαστε στην καρδιά του Χειμώνα. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε ποιοι είναι οι κορυφαίοι χειμερινοί προορισμοί κοντά στη Θεσσαλονίκη, ώστε να περάσετε εξαιρετικές στιγμές χαλάρωσης, ακόμα και τις πιο κρύες μέρες του χρόνου. Παρακάτω, θα ανακαλύψετε τα πιο όμορφα χειμερινά καταφύγια σε απόσταση αναπνοής από την συμπρωτεύουσα. Η ποικιλία των προορισμών που σας προτείνουμε είναι μεγάλη, ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες σας, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται να κάνετε οικογενειακές διακοπές, διακοπές με φίλους ή διακοπές με το έτερον σας ήμισυ!

Χειμερινοί προορισμοί για οικογένειες

Σίγουρα μία εξόρμηση κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, είναι μία εξαιρετική ευκαιρία χαλάρωσης για όλη την οικογένεια. Ωστόσο, οι γονείς πρέπει να επιλέξουν έναν προορισμό, ο οποίος αφενός, δεν θα βρίσκεται πολύ μακριά και αφετέρου, θα έχει δραστηριότητες φιλικές προς  τα παιδιά. Αν θέλετε να συνδυάσετε τις διακοπές σας με την εκμάθηση νέων γνώσεων, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το νομό Πέλλας. Η εντυπωσιακή αρχαία Πέλλα, βρίσκεται μόλις 45 λεπτά  από την πόλη της Θεσσαλονίκης με το αυτοκίνητο. Αν και οι περισσότεροι τη γνωρίζουμε μόνο ως γενέτειρα του Μ. Αλεξάνδρου, η Αρχαία Πέλλα ήταν επίσης πρωτεύουσα του  Μακεδονικού Βασιλείου και μία από τις πιο προηγμένες πόλεις της εποχής της. 

Μπορείτε να συνεχίσετε το ταξίδι σας στον Αρχαίο Μακεδονικό κόσμο επισκεπτόμενοι τη Βεργίνα, στο νομό Ημαθίας. Η Βεργίνα, η οποία στην αρχαιότητα ονομαζόταν Αίγες, ήταν η πρώτη  πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου. Εκεί, θα έχετε την ευκαιρία, να θαυμάσετε τους περίφημους Μακεδονικούς τάφους, οι οποίοι αποτελούν εξαιρετικά δείγματα της μακεδονικής τέχνης και αρχιτεκτονικής. Το μουσείο το οποίο φιλοξενεί τα ευρήματα της νεκρόπολης των Αιγών, βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του εδάφους, ακριβώς όπως και οι βασιλικοί Μακεδονικοί τάφοι. Κάνοντας μία περιήγηση στο μουσείο, εσείς και τα παιδιά σας,  θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε την μακεδονική ιστορία από πρώτο χέρι θαυμάζοντας τον τεράστιο όγκο εκθεμάτων, που στεγάζεται εκεί.

Χειμερινοί Προορισμοί κοντά στη Θεσσαλονίκη-για οικογένειες-alpha driveΧειμερινοί προορισμοί για διακοπές με φίλους

Αν οι χειμερινοί προορισμοί κοντά στη Θεσσαλονίκη που αναζητάτε, θέλετε να χαρίσουν στιγμές διασκέδασης σε εσάς και τους φίλους σας, σας προτείνουμε να επιλέξετε μέρη, που θα έχουν αρκετές επιλογές διασκέδασης και θα σας προσφέρουν τη δυνατότητα να κάνετε ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες, όπως είναι η πεζοπορία και η ποδηλασία.

Μία υπέροχη πόλη που θα έπρεπε οπωσδήποτε  να επισκεφθείτε με την παρέα σας είναι η μαγευτική πόλη της Καβάλας. Η Καβάλα βρίσκεται σε απόσταση  153 χλμ.  από τη Θεσσαλονίκη και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά και εμπορικά κέντρα της Μακεδονίας. Αν και είναι χτισμένη δίπλα στη Θάλασσα, η πόλη της Καβάλας αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Βορείου Ελλάδας και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, λόγω των πολλών επιλογών διασκέδασης που διαθέτει, ιδιαίτερα για τις νεότερες ηλικίες. Στη Καβάλα μπορείτε να βρείτε άπειρες καφετέριες και εστιατόρια με εξαίσιο φαγητό, ενώ η πόλη φημίζεται και για τη νυχτερινή της ζωή, με τα club της να παίρνουν φωτιά κάθε βράδυ, στους ρυθμούς ξένων και ελληνικών τραγουδιών. 

Από τους χειμερινούς προορισμούς κοντά στη Θεσσαλονίκη, δεν θα μπορούσε να λείψει το Καϊμακτσαλάν και πιο συγκεκριμένα το χιονοδρομικό του κέντρο.  Το όρος Καϊμακτσαλάν ή αλλιώς Βόρας αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο βουνό της Ελλάδας, με την κορυφή του να αγγίζει τα 2.524 μ. . Οι πίστες του χιονοδρομικού είναι από τις μεγαλύτερες που έχουμε στη χώρα μας, ενώ μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των χιονοδρόμων ανεξάρτητα από το πόσο έμπειροι είναι. Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει επίσης ένα πολυτελές τριώροφο σαλέ, στο οποίο μπορείτε να ξεκουραστείτε με τους φίλους σας, έχοντας ως θέα τη μαγευτική λίμνη Βεγορίτιδα.

Χειμερινοί Προορισμοί κοντά στη Θεσσαλονίκη-για διακοπές με φίλους-alpha driveΧειμερινοί προορισμοί για ζευγάρια 

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τους ρυθμούς της καθημερινότητας με το άλλο σας μισό, υπάρχουν χειμερινοί προορισμοί κοντά στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θα σας χαρίσουν μαγικές ρομαντικές στιγμές, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε ένα πολύωρο και κουραστικό ταξίδι.  Σίγουρα μία από τις πιο ρομαντικές δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς με το ταίρι του, είναι να απολαύσει ένα μπάνιο σε φυσικές πηγές θερμές πηγές. Σε απόσταση 109 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται τα μαγευτικά λουτρά Πόζαρ, τα οποία αποτελούν ένα θαύμα της φύσης. Στα Πόζαρ, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα χαλαρό λουτρό στη φύση, καθώς και ένα ρομαντικό γεύμα σε ένα από τα τοπικά εστιατόρια, θαυμάζοντας την εκπληκτική θέα του όρους Καϊμακτσαλάν.  

Για ζευγάρια που αγαπούν το περιβάλλον και τις ρομαντικές βαρκάδες, προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε τη μαγευτική λίμνη Κερκίνη. Η λίμνη βρίσκεται δίπλα στο κεφαλοχώρι της Κερκίνης και απέχει 96 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Η  Κερκίνη αποτελεί ένα βιότοπο υψηλής σημασίας, καθώς εκεί κατοικούν σπάνια είδη θηλαστικών και πτηνών, όπως ο νεροβούβαλος και ο αργυροπελεκάνος.

Μία από τις πιο όμορφες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε σαν ζευγάρι,  είναι μία ρομαντική βαρκάδα με τις χαρακτηριστικές πλάβες (είδος βάρκας). Μία βαρκάδα διαρκεί περίπου 45 λεπτά, χρόνος αρκετός για να θαυμάσετε όλα τα σπάνια είδη πουλιών που ζουν στη λίμνη. Για τους πιο αθλητικούς τύπους, που δεν φοβούνται το κρύο του Χειμώνα, προτείνουμε μία βόλτα με το ποδήλατο, στους παραλήμνιους χωματόδρομους της Κερκίνης.

Χειμερινοί Προορισμοί κοντά στη Θεσσαλονίκη-για ζευγάρια-alpha drive 

Οι μαγευτικoi χειμερινοί προορισμοί κοντά στη Θεσσαλονίκη, για τους οποίους  διαβάσατε σε αυτό το άρθρο, σας υπόσχονται  ξέγνοιαστες στιγμές χαλάρωσης, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε μακρινά και κουραστικά ταξίδια. Επιπλέον, η Alpha Drive σας προσφέρει το αυτοκίνητο των ονείρων σας, κάνοντας ακόμα πιο άκοπη και ευχάριστη τη μετακίνησή σας!

Κάντε σήμερα online κράτηση του αυτοκινήτου σας από την Alpha Drive ή καλέστε στο τμήμα κρατήσεων Τηλ.:+30 2310447878, Κιν.:+30 6944736008