Το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο Σελίου αποτελεί πρότυπο χιονοδρομικό κέντρο για τη χώρα μας, ελκύοντας  κάθε χειμώνα χιλιάδες  τουρίστες, οι οποίοι  το επισκέπτονται για να απολαύσουν τόσο τα χειμερινά sports που προσφέρονται σε αυτό, όσο και  τον  φυσικό πλούτο της περιοχής καθώς βρίσκεται σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Μακεδονίας, το όρος Βέρμιο! Οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου καλύπτουν μία έκταση που ξεκινά από  τα 1530 μ. και φτάνει τα 1890 μ., προσφέροντας μία πληθώρα δραστηριοτήτων, τις οποίες αξίζει να ανακαλύψετε διαβάζοντας αυτό το άρθρο!

Πώς να φτάσετε στο χιονοδρομικό Σελίου Ημαθίας

Ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους το χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι Ημαθίας αποτελεί πόλο έλξης για όσους αναζητούν μία σύντομη χειμερινή εξόρμηση κοντά στη Θεσσαλονίκη, είναι η εγγύτητα του σε αυτή. Πιο συγκεκριμένα, το χιονοδρομικό κέντρο απέχει 95 χιλιόμετρα από το κέντρο της  Θεσσαλονίκης και η βασική  πρόσβαση σε αυτό γίνεται μέσω της Εγνατίας οδού και μετέπειτα μέσω της επαρχιακής οδού Βέροιας-Σελίου.  Ένας άλλος τρόπος πρόσβασης στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου είναι μέσω της επαρχιακής οδού Νάουσας-Σελίου.

Το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου βρίσκεται επίσης κοντά σε άλλες μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας, καθιστώντας το έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδας εν γένει!   Ενδεικτικά, απέχει 24 χλμ. από την Βέροια, 74 χλμ. από την  Κοζάνη και 20 χλμ. από τη Νάουσα!

Χιονοδρομικό κέντρο Σελίου Ημαθίας-πως να πάτε;-Alpha Drive

Λίγα λόγια για την ιστορία του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου

Το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου αποτελεί το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, μετρώντας 88 χρόνια ιστορίας. Η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου ξεκίνησε από το 1934 καθώς τότε διοργανώθηκαν σε αυτό, οι πρώτοι χιονοδρομικοί αγώνες που διεξήχθησαν στη χώρα μας.  Από τότε η εξέλιξη του χιονοδρομικού κέντρου παραμένει ανοδική. Ενώ ραγδαία ανάπτυξη γνώρισε μετά το 1965, όταν ξεκίνησε και η λειτουργία της πρώτης σχολής σκι, εκεί!

Εγκαταστάσεις χιονοδρομικού κέντρου Σελίου

Το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου διαθέτει 19 πίστες, οι οποίες καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος αναγκών αλλά και δυνατοτήτων. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν 4  πίστες οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για αρχαρίους και παιδιά, 8  εύκολες και 5 δύσκολες πίστες! Τέλος,  το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει δύο πίστες δρόμων αντοχής η μία από αυτές είναι κανονικής δυσκολίας, ενώ η άλλη αγωνιστικής! Η πρόσβαση στις πίστες γίνεται μέσω 7 υπερσύγχρονων αναβατήρων, διεθνών προδιαγραφών. Όσον αφορά το πάρκινγκ, το χιονοδρομικό διαθέτει χώρους στάθμευσης έκτασης 36 στρεμμάτων ασφαλτόδρομου, ο οποίος διατηρείται πάντοτε καθαρός από χιόνι και πάγο.

Χιονοδρομικό κέντρο Σελίου Ημαθίας-εγκαταστάσεις-Alpha Drive

Φαγητό και διασκέδαση στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου

Στις εγκαταστάσεις στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, θα βρείτε εστιατόρια αλλά και καφετέριες στα οποία μπορείτε να γευματίσετε ή να απολαύσετε τον καφέ σας, θαυμάζοντας το χιονισμένο Βέρμιο. Αν θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερες επιλογές, σας προτείνουμε  να επισκεφθείτε το χωριό Σέλι, το οποίο διαθέτει παραδοσιακές ταβέρνες και  ξενώνες αν θελήσετε να διανυκτερεύσετε σε αυτό. Αν θελήσετε να μετακινηθείτε λίγο πιο μακριά, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε  το εστιατόριο «Τακίμι» στη Νάουσα, το οποίο προσφέρει νόστιμα πιάτα της Ελληνικής κουζίνας σε έναν φιλόξενο και ζεστό χώρο με παραδοσιακές επιρροές!

Χιονοδρομικό κέντρο Σελίου Ημαθίας-Νάουσα--Alpha Drive

Το χιονοδρομικό  κέντρο Σελίου αποτελεί μόνο ένα από τα πολλά χιονοδρομικά κέντρα κοντά στη Θεσσαλονίκη, που θα μπορούσαν να ενθουσιάσουν  τους λάτρεις το σύντομων χειμερινών εξορμήσεων. Με την ενοικίαση του αυτοκινήτου σας στη Θεσσαλονίκη από την Alpha Drive, έχετε εξασφαλίσει  την άνετη και ασφαλή μεταφορά σας, στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου αλλά και όπου αλλού εσείς επιθυμείτε!