Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλες οι πόλεις της Ελλάδας, ετοιμάζονται να τα υποδεχθούν με εορταστικούς στολισμούς και χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Φυσικά από την εξίσωση δεν θα μπορούσε να λείπει η Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη κάθε χρόνο τις γιορτές, μεταμορφώνεται σε μια μαγική πόλη, ικανή να προσφέρει μοναδικές χριστουγεννιάτικες εμπειρίες στους επισκέπτες της, αλλά και στους ντόπιους. Σε περίπτωση που επισκεφτείτε την Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα, αμέσως θα παρατηρήσετε τους γιορτινούς στολισμούς, με φωτάκια, στολίδια και άλλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Πράγματι, όλη η ατμόσφαιρα που δημιουργείται, θα σας βάλει στο κλίμα των εορτών. Το αποκορύφωμα όμως, της όλης εμπειρίας είναι οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Στο παρόν άρθρο, θα σας ενημερώσουμε για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Θεσσαλονίκη. Από την χριστουγεννιάτικη Αγορά και την φωταγώγηση δέντρων, σε χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες στον Αστερόκοσμο έως χριστουγεννιάτικες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Θα σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε τις σημαντικότερες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της πόλης, ώστε να ζήσετε την εμπειρία των γιορτών στο έπακρο και τα φετινά Χριστούγεννα να σας μείνουν αξέχαστα.

Χριστουγεννιάτικη Αγορά

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη, θα ξεκινήσουν από την πλατεία Αριστοτέλους. Πιο συγκεκριμένα, κοντά στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, πρόκειται να στηθεί και να λειτουργήσει η χριστουγεννιάτικη Αγορά. Θα αποτελείται από 39 ξύλινα σπιτάκια, τα οποία θα είναι στολισμένα με εορταστικά διακοσμητικά. Στα ξύλινα αυτά σπιτάκια θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε γλυκά, ζεστά ροφήματα και πολλά είδη χριστουγεννιάτικων δώρων για μικρούς και μεγάλους. Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε street food και άλλα μικρογεύματα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Σκοπός της χριστουγεννιάτικης αγοράς, είναι η μετάδοση του χριστουγεννιάτικου πνεύματος στους κατοίκους και στους επισκέπτες. Η χριστουγεννιάτικη Αγορά αναμένεται να λειτουργήσει για έναν μήνα, από τις 7 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου.

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις Αγορά

Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου

Στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Πρόκειται για ένα έλατο, ύψους 17 μέτρων, το οποίο έχει αρχίσει ήδη να στολίζεται, ώστε να είναι έτοιμο για την επίσημη φωταγώγηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί 7 Δεκεμβρίου. Το συγκεκριμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα στολιστεί με 100.000 φωτάκια, ενώ παράλληλα θα στολιστούν και υπόλοιποι χώροι της πλατείας. Η φωταγώγηση του δέντρου θα συνοδευτεί με χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες θα περιέχουν και συναυλία με διάσημο μουσικό καλλιτέχνη. Αναμένεται να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, από επισκέπτες μέχρι ντόπιους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν το κλίμα των γιορτών.

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις Δέντρο

Χριστούγεννα στον Αστερόκοσμο

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με την λειτουργία ενός θεματικού πάρκου, του Αστερόκοσμου. Πρόκειται για λούνα παρκ που περιέχει παιχνίδια, παγοδρόμιο, συναυλίες και εκπλήξεις που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Ο Αστερόκοσμος θα λειτουργήσει από τις 9 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παιχνίδια και τις εκδηλώσεις, για να ζήσουν όμορφες χριστουγεννιάτικες στιγμές.

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις Αστερόκοσμος

Χριστουγεννιάτικες συναυλίες και παραστάσεις

Από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι συναυλίες και οι παραστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν μουσικές παραστάσεις, με χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο. Οι παραστάσεις είναι κατάλληλες για όλες τις ηλικίες, ενώ τα προγράμματα τους θα σας συναρπάσουν δημιουργώντας μια συγκινητική και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Το πρόγραμμα των μουσικών παραστάσεων ξεκινάει, η Συναυλία Νεανικής Χορωδίας ΣΦΜΘ, με την μουσική παράσταση Carols Of The World. Στην συνέχεια μπορείτε να απολαύσετε την χορευτική ομάδα Ukrainian Classical Ballet, στην μουσική παράσταση ο Καρυοθραύστης. Επιπλέον, μην χάσετε την μουσική παράσταση Άρωμα Αυτοκρατορικής Βιέννης.

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις Μέγαρο

Συνοψίζοντας, η πόλη της Θεσσαλονίκης, προσφέρει πολλές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, στις οποίες μπορείτε να παρευρεθείτε, να τις απολαύσετε και να νιώσετε την μαγεία των Χριστουγέννων. Ενοικιάζοντας το αυτοκίνητό σας από την Alpha Drive, έχετε την ευελιξία να μετακινήστε με μεγάλη ευκολία στην Θεσσαλονίκη και να παρευρεθείτε σε πολλές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Ενοικιάστε το όχημα σας, στη Θεσσαλονίκη online ή καλέστε στο τμήμα κρατήσεων Τηλ.:+30 2310447878, Κιν.:+30 6944736008