Ο χειμώνας έχει φτάσει στην Ελλάδα και τα βουνά έχουν καλυφθεί με χιόνι. Ενώ η Ελλάδα είναι γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο, για τις όμορφες παραλίες και τις καλοκαιρινές διακοπές, υπάρχει και η ορεινή πλευρά της, η οποία είναι ξεχωριστή, ειδικά ως χειμερινός προορισμός. Η Βόρεια Ελλάδα, περιέχει πανέμορφες περιοχές για χειμερινές εκδρομές ή διακοπές. Ωστόσο, επειδή χειμώνας σημαίνει χιόνι, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλές περιοχές, για να ευχαριστηθεί κάποιος επισκέπτης το χιόνι. Τα χιονοδρομικά κέντρα στην Βόρεια Ελλάδα, αποτελούν την καλύτερη επιλογή, για δραστηριότητες στο χιόνι όπως σκι, snowboard ή πεζοπορία.

Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα σας ταξιδέψουμε σε χιονοδρομικά κέντρα στην Βόρεια Ελλάδα, στα οποία μπορείτε να κάνετε δραστηριότητες όπως σκι, ή να απολαύσετε τα πανέμορφα τοπία σε ένα σαλέ με την συντροφιά φαγητού ή ποτού. Από το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, σε αυτό του Ανηλίου και από το Φαλακρό της Δράμας μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά, ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα που υπόσχονται αξέχαστες εμπειρίες.

Χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας

Στα όρια των νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών, βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Το βουνό της Βασιλίτσας βρίσκεται σε υψόμετρο 1.720 μέτρων και αποτελεί ένα από τα ωραιότερα χιονοδρομικά κέντρα στην Βόρεια Ελλάδα. Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, στην πλούσια φύση που προσφέρει η οροσειρά της Πίνδου, το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας προσφέρει 12 συνολικά πίστες, σε διάφορες κατηγορίες δυσκολίας, από πίστες για αρχάριους, έως πίστες που αποτελούν πραγματική δοκιμασία. Στις εγκαταστάσεις μπορείτε να νοικιάσετε εξοπλισμό σκι, εξοπλισμό snowboard ή χιονοσανίδες. Επιπλέον, υπάρχουν 2 σαλέ, όπου μπορείτε να απολαύσετε φαγητό, καφέ ή ποτό, ενώ για την διαμονή σας, υπάρχει ένας ξενώνας. Μία ιδιαιτερότητα, του συγκεκριμένου χιονοδρομικού κέντρου, είναι η δυνατότητα νυχτερινής κατάβασης. Οι πίστες φωτίζονται, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό σκηνικό, που συνδυάζεται με τα συχνά πάρτι που διοργανώνονται, στα σαλέ.

Χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου

Το χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου, βρίσκεται στο γραφικό Μέτσοβο και αποτελεί το νεότερο από τα χιονοδρομικά κέντρα στην Βόρεια Ελλάδα και σε ολόκληρη την χώρα. Σε υψόμετρο που φτάνει τα 1.850 μέτρα, το χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου, έχει εύκολη πρόσβαση από την Εγνατία Οδό. Στις εγκαταστάσεις, θα βρείτε 13 πίστες για κατάβαση και 5 αναβατήρες, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για κατάβαση σε απάτητο χιόνι. Στο συγκεκριμένο χιονοδρομικό κέντρο μπορείτε να νοικιάσετε εξοπλισμό για σκι και snowboard, καθώς και να παρακολουθήσετε μαθήματα στην σχολή εκμάθησης σκι. Επιπρόσθετα, δίπλα από τις πίστες, βρίσκεται ένα πανέμορφο πετρόχτιστο σαλέ, με θέα το Μέτσοβο, όπου μπορείτε να απολαύσετε τις τοπικές γεύσεις και να χαλαρώσετε σε ένα ζεστό και παραδοσιακό περιβάλλον.

Χιονοδρομικά-κέντρα-στην-Βόρεια-Ελλάδα-Ανηλίου-AlphaDrive

Χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού

Στο Κάτω Νευροκόπι, της Δράμας, βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού, σε υψόμετρο 2.232 μέτρων. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Βόρεια Ελλάδα. Ενώ η περιοχή είναι πλούσια σε βλάστηση, με πανύψηλα δέντρα και κλιματολογικές ιδιομορφίες, το βουνό στο οποίο βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρου Φαλακρού είναι κυριολεκτικά γυμνό από δέντρα. Η συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα το κάνει να ξεχωρίζει και δημιουργεί ένα κάτασπρο τοπίο χιονιού, που λατρεύουν οι επισκέπτες. Στις εγκαταστάσεις θα βρείτε 20 πίστες, διαφορετικού βαθμού δυσκολίας, 9 αναβατήρες και μεταξύ άλλων 3 σαλέ και ξενώνας για διανυκτέρευση.

Χιονοδρομικά-κέντρα-στην-Βόρεια-Ελλάδα-Φαλακρό-AlphaDrive

Χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά

Σε πολύ κοντινή απόσταση από τις Σέρρες, μόλις 26 χλμ. βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά, σε υψόμετρο που φτάνει τα 1850 μέτρα. Το συγκεκριμένο χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει μόνο 2 πίστες και 3 αναβατήρες. Είναι ιδανικό για όσους προτιμούν τις νυχτερινές καταβάσεις, γεγονός που το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα χιονοδρομικά κέντρα στην Βόρεια Ελλάδα. Στις εγκαταστάσεις, υπάρχει σαλέ με εστιατόριο, ξενώνας, κατάστημα για ενοικίαση εξοπλισμού σκι και snowboard, καθώς και σχολές εκμάθησης.

Χιονοδρομικά-κέντρα-στην-Βόρεια-Ελλάδα-Λαιλιά-AlphaDrive

Συνοψίζοντας, υπάρχουν πολλά χιονοδρομικά κέντρα στην Βόρεια Ελλάδα, ικανά να ευχαριστήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Μία επίσκεψη σε ένα από αυτά θα σας ανταμείψει με τις καλύτερες εμπειρίες και ατελείωτες δραστηριότητες στο χιόνι, που θα σας μείνουν αξέχαστες. Ενοικιάζοντας το αυτοκίνητό σας από την Alpha Drive, έχετε την ευελιξία να μετακινήστε με μεγάλη ευκολία και να πραγματοποιήσετε τις ιδανικές για εσάς, χειμερινές περιπέτειες.

Ενοικιάστε το όχημα σας, στη Θεσσαλονίκη online ή καλέστε στο τμήμα κρατήσεων Τηλ.:+30 2310447878, Κιν.:+30 6944736008.